2015. december 7., hétfő

Obama a világ képébe hazudik - kiderült, hogy az Iszlám Álllamot segítik ( - ENSZ felhatalmazás nélkül)

Miközben Barack Obama elnök az ovális irodában szónokolt az Iszlám Állam megsemmisítéséről, az amerikaiak véletlenül az IS légierejévé alakultak. Állítólag.

http://orientalista.hu/wp-content/uploads/2015/01/je-suis-syrie-620x350.jpg
Szíria az, aki négy éve ellenáll a nagyhatalmi terrorizmusnak
Történt valami vasárnap este a kelet-szíriai Deir ez-Zórban, ami nem vet jó fényt az Egyesült Államok szíriai beavatkozására, már amennyiben igaz. Bombázó-repülőgépek lebombázták a szír hadsereg egyik támaszpontját Ajjas falu mellett. A coventry-i (Nagy-Britannia) székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint gyaníthatóan az Iszlám Állam elleni nemzetközi koalíció gépei hajtották végre a támadást, amiben négy szír katona meghalt, tizenhárman megsebesültek.

A támadásról a szír állami hírügynökség is beszámolt. Szerintük az amerikaiak vezette koalíció támadását négy gép hajtotta végre, a bombázásban hárman vesztették életüket, 13-an megsebesültek, négy katonai jármű és három páncélozott jármű elpusztult.

A szír kormány levelet küldött az ENSZ főtitkárának és az ENSZ Biztonsági Tanácsa elnökének, amiben elítélték a „gyalázatos agressziót”, és figyelmeztettek rá, hogy az akció ellentétes az ENSZ alapokmányának céljaival. Szíria felszólította a Biztonsági Tanácsot, hogy tegyen meg mindent a hasonló esetek megismétlődése ellen. Az eset szerintük rávilágított, hogy az amerikaiak vezette koalíció híján van a terrorizmus elleni harchoz szükséges komolyságnak és hitelességnek.

Az amerikaiak minderről semmit nem tudnak. A Pentagon hivatalos jelentése szerint aznap öt támadást hajtottak végre Deir ez-Zór tartományban olajkutak ellen. „Láttuk ezeket a szíriai jelentéseket, de Deir ez-Zórnak ezen a részén tegnap nem hajtottunk végre akciókat. Nem látunk tehát bizonyítékokat”, nyilatkozta a koalíciós erők szóvivője, Steve Warren. Szerinte az amerikai gépek a szír bázis közelében sem jártak, célpontjaik 55 km-re voltak a támaszponttól. Hasonlóan nyilatkozott a Pentagon az Aljazeerának is.

http://valasz.hu/data/cikk/11/6442/cikk_116442/Sziria_legicsapas_lead_fill_850x370.jpg

Mivel két egymástól független (és egymást egyébként gyűlölő) forrás állítja, hogy a bombázás megtörtént, valaminek lennie kellett. Mégpedig pont aznap, amikor Obama elnök az ovális irodából tévébeszédet mondott, és az Iszlám Állam elleni háború eredményességéről győzködte a San Bernardino-i terrortámadás miatt megrémült amerikaiakat.

Soha nem fordult még elő, hogy az amerikaiak szír kormánycélpontotokat támadjanak, és ez nem is szerepel a meghirdetett hadicélok között. A keleti tartomány nagy része az Iszlám Állam kezén van, de a tartományi székhely körül még tartja magát a szír hadsereg.

Azoknak, akik szeretik az összeesküvés-elméleteket, ez a hír valóságos csemege: ha igaz lenne, akkor az amerikai hadsereg tegnap este rövid időre az Iszlám Állam légierejévé vált.

Azt elég nehéz elhinni, hogy az amerikaiak ne tudnák pontosan, mely területek vannak szír kézen, és hol kezdődik az Iszlám Állam által uralt világ. De tévedés mindig történhet, és utána azt elég kínos elismerni. Kelet-Szíria fölött ráadásul már nagyon sűrű az ég: az amerikaiakon és arab szövetségeseiken kívül francia, brit és orosz gépek röpködnek az országrész fölött, célpontokat bombáznak, és bárki hibázhatott közülük. Elvileg akár az is előfordulhatott, hogy a szír légierő bombázta le véletlenül a saját támaszpontját. Kiderülni úgyse fog soha.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése