2015. december 16., szerda

Nézd meg, hol eszel - rothadó állapotok közt a koszos és egérszaros üzemi előállító ( - giroszos és társai)

Válogasd meg a helyeket, ahonnan étkezni szokták. Pest megyében gyakori a szabálytalanság. Még mindig jelentős az illegális kereskedés, sok üzem tevékenysége hagy kivetnivalót maga után 

Az élelmiszer-kommandó fogásairól többször lehetett hallani, mert a jelentősebb fogásról mindig tesz közzé anyagot. 

Most 22 tonna baromfi, pulyka, és marhahúst, joghurtot és fűszereket kellett megsemmisíteni egy fővárosi húsnagykereskedésben, és a mögötte lévő épületben talált illegális gírosz előállító üzemben. A NÉBIH valamennyi helyiséget hatósági zár alá helyezett, és várhatóan milliós nagyságrendű bírságot is kiszab. 


A NÉBIH kiemelt ügyekkel foglalkozó igazgatóságát a Pest megyei NAV kereste meg, ennek nyomán ellenőrizték a húsnagykereskedést, ahol jelöletlen és nem nyomon követhető termékeket találtak. Az üzemben a bontási, darabolási tevékenységről nem vezettek dokumentációt.

http://ocdn.eu/images/pulscms/N2Y7MDMsMjZjLDAsMCwx/785642433ac583d50e7918d309dc0cc8.jpg
A legolcsóbb és legmocskosabb húsokat fűszerezték és zagyválták eggyé
A nagykereskedés mögötti épületben találták az engedély nélkül működő gírosz előállító üzemet, ahonnan az ellenőrök láttán elmenekültek a dolgozók. Az üzemben rossz higiéniai körülmények között, betonkeverőben készült nagy mennyiségben a gírosz, amelyet aztán számos fővárosi gíroszoshoz szállítottak ki.

A NÉBIH a helyiségeket hatósági zár alá helyezte és elrendelte 22 tonna alapanyag megsemmisítését. Az ügyben.

Az ügy érdekessége, hogy a NÉBIH ezekben az anyagokban nem közli a cég, vagy a mögöttes tulajdonosi hátteret, illetve azoknak a nevét, akik mindebből prosperálnak.  Ezzel a NÉBIH sem old meg semmit, hiszen egy kicsit úgy viselkedik, mint az aki leplezi, vagy fedezi a szabálytalankodót. Ezzel a titokban tartott háttérrel a másokat veszélyeztető elkövető ismételten megvalósíthatja majd tettét, hiszen a piac nem ismeri fel benne a korábbi elkövetőt.  Ez pedig nem ad nyugalmat és nem jelent végső rendezést, avagy megoldást az ügyre.

Ráadásul az így kapott üzenet érteke sem jó és előremutató.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése