2015. december 27., vasárnap

Országos riasztás a brutális köd miatt - fokozott figyelmet kér a közutakon a rendőrség ( - Ócsán nincs büntetés)

Az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

http://szolnokinaplo.hu/ckfinder/userfiles/images/k%C3%B6d(1).jpgA veszélyjelzésben azt írták: továbbra is sokfelé lehet ködre, korlátozott látótávolságra számítani. Napközben kissé kitisztul az idő, de napnyugta után ismét romlanak a látási viszonyok - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint hosszabb-rövidebb napos időszakokra leginkább a Dunántúl délnyugati, nyugati csücskében lehet számítani. A borult, ködös területeken szitálás is bármikor előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 3 Celsius-fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet a borult tájakon plusz 3-6, míg a napos részeken 7-10 fok között valószínű.veszélyjelzésben azt írták: továbbra is sokfelé lehet ködre, korlátozott látótávolságra számítani. Napközben kissé kitisztul az idő, de napnyugta után ismét romlanak a látási viszonyok - tették hozzá.

http://galeria.vezess.hu/files/157/055/000/tanacsok-oszi-vezeteshez/55157/55157_432827_784x523.jpgAz előrejelzés szerint hosszabb-rövidebb napos időszakokra leginkább a Dunántúl délnyugati, nyugati csücskében lehet számítani. A borult, ködös területeken szitálás is bármikor előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 3 Celsius-fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet a borult tájakon plusz 3-6, míg a napos részeken 7-10 fok között valószínű.

A rossz látási viszonyok és csúszós utak jelentősen nehezítik a közlekedést - hívta fel a figyelmet szombaton a honlapján közzétett közleményében a rendőrség, kiemelve:
a közúti balesetek jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek.


http://szabolcsvonulas.hu/sites/default/files/korizsj/2014/20141223_fiat_kerekparos_baleset_anarcs_gyulahaza/kerekpar_baleset_2.jpgÓcsán azonban nincs látható jele annak, hogy az emberek nagyobb odafigyeléssel közlekednének ebben a fokozott balesetveszélyes közegben.  A kisvárosban többnyire az eddigi rossz szokások szerint az úttestet kivilágítatlanul használja a gyalogos, a kerékpáros és a munkaeszközökkel szerelt mezőgazdasági munkagép. Ezen az állapotokon a létrejött helyi rendőrs sem volt képes javítani.  Ma is abban a tudatban képesek a közúti közlekedésben részt venni a helyiek, hogy itt a rendőr ezért nem szól, nem büntet. Talán ezért nincs látható jele a változásnak.

A világítás felszerelésének, és a lathatósági mellénnyel közös használatának nem lehet anyagi hivatkozása, mert a KRESZ ezeket előírja, és a kötelező felszereltségi eszközök már kevés összegből beszerezhetők. Talán nem kéne megvárni, hogy bekövetkezzen a baj.  Egy ilyen eset egyik félnek sem kedvező. Jobb lenne megelőzni a bajt.
-MTI-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése