2015. augusztus 4., kedd

Véradás Ócsán, suttyomban - intézményesített hírdetmények helyett ( - szégyen a vezetésre)

Ócsán általában évente kétszer van a Magyar Vöröskereszt szervezésében véradás-vérvétel, aminek az Egressy Gábor Szabadidőközpont biztosít helyet. Ennek holnap van az ideje.

http://tion.hu/data/newspic/20150625/veradas.jpgEz rendeben is van. 

Azonban amit nagyon hiányolok az intézményvezetők, a szervezők és a várost érintően, az nem más, mint az a némaság, ami mindezt rendre körülveszi. 

A város hivatalos web-oldala ugyanúgy nincs erre felhívás, ahogy a helyt-adó Egressy Gábor Szabadidőközpont honlapja, vagy Facebook oldala sem ad értesítést az alkalomról.   

Ez nagyon elszomorító, mert mondhatni rendszeresen elmarad a hírdetmény, a lakossági tájékoztató erről. Többnyire csak az önkéntesek, a véradók és a blog szokta osztani ezt. Ócsa városvezetése, az önkormányzati intézmények és a közpénzt felhasználók sorra hallgatnak erről a társadalmilag is fontos közérdekű eseményről.  

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/s960x960/10930942_378398112357041_8713100804586967618_o.jpg
Véradásról szó nincs
Mindez a rendszeresség jól illusztrálja, hogy a központ ügyvezetője sem tartja ezt annyira fontosnak, hogy közzétegye. 
Ócsa Város Polgármesteri Hivatalán már nincs mit csodálkozni, hiszen ha a polgármester egy századrangú focimeccs idejének megosztását szinte hetente megjelentetve toboroz nézőket a pályára, és míg a közvetlen munkatársa aki a kisvárosi kommunikációs feladatokat is olyan különös tekintettel látja el, hogy annak nyomát nem látni a honlapon, addig a véradás meghirdetése biztos nem olyan fontos, vagy legalábbis alább való a számukra, mint akár a pálya lelátójának részleges feltöltése.  

http://pctrs.network.hu/clubblogpicture/4/9/3/_/493146_125990120_big.jpgÓcsán ma inkább divat a focira áldozni, mint sem a véradásra odafigyelni. 

A sokat kritizált városvezetés ismét csak a formáját hozta. Kétségtelen, hogy a szimpatizánsok majd ezt is megértik. Ha pedig majd ezek közül az, akinek a párja agyvérzés, netán más betegség, vagy orvosi beavatkozás során ellátásra, segítségre szorul, ne csodálkozzon, ha vér helyett majd egy focilabdát kap. Arra ugyanis rengeteget áldoz a város, és az ország. 

A helyi véradásra meg egy kiplakátolást, egy internetes megosztást sem. 

Szégyelljék magukat az érintett felek!

http://nol.hu/data/cikk/1/55/53/21/cikk_1555321/veradokamion.jpg
Nyolc éve járja a településeket a véradókamion, amelyet tavaly több mint hétezren kerestek fel
"Adj vért, és add tovább!" - a szlogen a Magyar Vöröskereszt rendhagyó közösségi véradókampányát fémjelzi, amely július második felében kezdődött. A véradások számának esését tapasztalva a cél kétségkívül a mozgósítás, a figyelemkeltés – ezúttal százötven közszereplő bevonásával.
Vállalatvezetők, újságírók és szerkesztők, összesen százötvenen, névre szóló ajándékot kaptak, a nők egy üveg szekszárdi bikavért, a férfiak egy szál vörös rózsát (szándékosan így, és nem fordítva), a rátett kísérőkártyán pedig a címben szereplő üzenetet. Kisvártatva érkezett egy részletesebb e-mail, amely a célt konkrétabban is megfogalmazta: arra kérte a címzettek mindegyikét, hogy miután vért adtak, indítsák el saját véradóláncukat a Véradás oldalon. 

http://bbgaleria.hu/wordpress/wp-content/gallery/07-13-verszerda-a-muveszeti-veradas-napja/p1030599.jpg
Ócsán hivatalosan senki nem ösztönzi véradásra az embereket - a grundfoci is nagyobb hírverést kap

Az időzítés nem véletlen: nyár közepén a legnehezebb véradásra ösztökélni az embereket, a szabadságok kivétele és a kánikula ilyentájt kifejezetten hátráltató tényezőnek számít.

Véradás a Szabadidőközpontban:  Szerda (du) 13:00 és 17:00 óra között.
Aki tud, menjen el. Felér egy kivizsgálással!

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése