2015. augusztus 28., péntek

Elkészültek a 2015/2016. évi Pest megyei U19-es és U16-os bajnokságok csoportbeosztásai - Hajrá Ócsa

Az MLSZ PMI Versenybizottsága a csapatokkal való kérdőíves és e-mailes egyeztetéseket követően, a kéréseket figyelembe véve elkészítette a 2015/2016. évi Pest megyei U19-es és U16-os bajnokságok csoportbeosztásait.

http://www.pmlsz.hu/docs/pest_megye_U19_II_osztaly_terkep_2015_2016.jpgÓcsa város sportegyesülete a nyújtott támogatások sokasága ellenére nem indult az U 16-ban.

Az utánpótlás-bajnokság 19-s ágában is csak a II. osztályban tud kiállni a vetélytársakkal szemben.

Az U-19 másodosztályban 63 csapat hat csoportba van osztva.  A legkisebb az Északkeleti, ahol 9 csapat méri össze a tudását, és a legnépesebb az Északi, ahol 12 csapat mérkőzik egymással.

Ócsa a II. osztály Déli csoportjában tizedmagával van jelen.

Az U-19 I. osztályában nem rúg labdába az Ócsa Se.

A 16-os korosztályos bajnokság tekintetében pedig egyáltalán nem lesz ellenfél Ócsa, mivel nincs harcképes csapata az egyesületnek a tabellán.

A csoportbeosztásokat a következő linkeken keresztül tekinthetik meg táblázatos formában:

  - A Pest megyei U19-es utánpótlás-bajnokság csoportbeosztásai
 - A Pest megyei U16-os utánpótlás-bajnokság csoportbeosztásai 

A két korcsoport bajnokságainak várható lebonyolítása:

  • Mind a két korosztály esetében lesz I. és II. osztály is.
  • Az U19-es korosztály I. osztályában kettő - egy kilenc-, illetve egy tíztagú - csoport lett kialakítva, ezen csapatok kettő alapszakaszbeli és további egy vaksorsolás után kialakuló körben mérkőznek meg egymással.
  • Az U19-es korosztály II. osztályában összesen hat (1 db kilences, 2 db tízes, 2 db tizenegyes, illetve 1 db tizenkettes) csoport lett kialakítva, itt: 
    • A 11-12 csapatos csoportokban két kör lesz, majd rájátszásos formában folytatják a csapatok (így összesen 26, illetve 27 fordulóra kerül sor).
    • A 9-10 csapatos csoportokban kettő alapszakaszbeli, majd egy vaksorolás után kialakuló körben találkoznak egymással a csapatok. (összesen 27 fordulóban).
  • Az U16-os korosztály I. osztályában egy tizenegytagú csoport lett kialakítva, a csapatok két körben mérkőznek meg egymással, majd rájátszásos formában folytatják (összesen 27 fordulóban).
  • Az U16-os korosztály II. osztályában hat (3 db nyolc-, 2 db kilenc-, illetve 1 db tizenegytagú) csoport lett kialakítva, itt:
    • A 8 csapatos csoportokban négy kör lesz (összesen 28 forduló).
    • A 9 csapatos csoportokban három kör lesz (összesen 27 forduló).
    • A 11 csapatos csoportban két kör lesz, majd rájátszásos formában folytatják a csapatok (összesen 27 forduló).

Ócsa város önkormányzata az idén jelentős összegeket áldoz a helyi foci támogatására a lakossági közösből. Sokszor panaszolják is az emberek, hogy ezt a pár milliót inkább az utakra, a közlekedésfejlesztésre fordítanák, mintsem erre a tevékenységre.
Ráadásul az idén kerül átadásra az újabb műfüves pálya az iskola udvarán, ami máris nagy visszhangot kapott, mivel az ott élők erősen kifogásolják annak térbeli elhelyezését. 

Sajnos az iskolai foci Ócsán mélyen beégette magát  a köztudatba a helyi tornatanár megbízatása alatt, amikor sporteseménynek látszó tevékenységet szimbolizálva követtek el birtokháborítást. Ezt az ügyet a városvezetés igyekezet elfedni, ahogy a jogi következményekkel járó szankciókat is, de a végén mégis csak a lakosság tudomására jutott az egész.

http://www.halaszyiskola.hu/halaszyFiles/Images/sznb_2015_plakat.jpg
Ennek egyik járulékos terhe, hogy már nem tartható meg a Halászy tornatermében a korábbról ismert Szülők-Nevelők Bálja

Tavaly ezt még elsumákoltak, de az idén már nem merték bevállalni. Így végül az Egressybe meghirdetett buli a város menzáján zajlott. A beszámolók szerint mindenki megelégedésére. Sőt, még a környéken élőket sem zavarta fel senki. (Ez tehát a helyes irány.)

Sajnos ez az áthelyezés a per előzményének és a kimondott ítéletnek a következménye. Ezért nem az iskola árnyékában lakók, hanem az intézményben késő éjjel mulatozó, és másokat zavaró, hangoskodók a hibáztathatók. Nekik azonban ezt nem szívesen vetik fel. Ők olyanok, mint a szent tehenek, akik az útra fektükben is akadályozhatják a haladást. 

Az önkormányzat és az iskolavezetés a felelőst máig nem vonta ezért elszámoltatás alá. Sőt, még kérdőre sem.  Igaz, szeptember elsejétől új ember veszi át a régi helyét, de az új focipálya kertek alá helyezésével máris egy újabb eljárást indíttatott a helyi vezetés.  

Az ócsai (kis)jegyző eleve kizárt a döntéshozatalból. Korábban lett volna lehetőség még helyben cselekedni, de akkor valahogy nem ez volt a cél. Mostani állás szerint a Kormányhivatal a gyáli jegyzőt jelölte ki az eljárásra.  Ha jól tudjuk ma ennek keretében bejárás is volt a pálya körül.  
http://www.fcdabas.hu/pics/skitter/tao.jpg
Az MLSZ már az iskolában van - de mi köze a szabadidősportnak és az egyesületinek az alapfokú oktatáshoz
Azonban az iskolai oldalról is nagy volt a készülődés. A tornatanár a gyerekeket készítette fel a bemutatóra. Ott jártunkkor éppen azt ecsetelte, hogy lehet itt kézilabdázni is. Meg lehet mást is csinálni.  Spák úr is elemében volt. Nagyon szívélyesen terelgetett. Az azonban máris kiderült, hogy a gyerekeknek túl messze van az épületben levő vécé és mosdó a pályához. Nagy lett a távolság. A pálya valóban a szomszédok lakókertjei alá lett helyezve. Ennek pedig így nem sok logikája van.  Úgy tűnik, mintha az iskola épülete és a grundpálya nem kedvelnék egymás létét, ezért a kialakításban távol kerültek a funkcionalitástól. Egymás ellehetetlenítésre jó példa ez az új létesítmény, de a gyakorlati életben elég bosszantó egy ilyen megvalósítás.  A pályahasználattal kapcsolatos zajhatás kétségtelenül ugyanúgy fog hatni az ott élőkre, mint a teremfoci kifogásolt hanghatásai, vagy a biztosítékverő születésnapozás ordibálásai. 

Ezért is olyan kétséges és visszás az egész ócsai utánpótlás helyzete Ócsán. 

A korábbi perek nem tettek jót Ócsa és a helyi sportélet (a baráti foci) hírének. Az emberek már viszolyognak ettől a párosítástól. Sajnos túl sokba volt a városnak a "mindenáron" foci.  A járulékos költségek felvetése ma még tabu. A tömegsporthoz meg amúgy sem volt köze. Ahogy az iskolai gyereklabdázáshoz sem.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLjBjMJzJ8uDUD1nLMBYf_cI2_HTCr1FMaHoVOyagX9_mML7D7ncwrw1_B5E0pzatrnEmmKD3ft6D7w5p1_iaMKPUkh3C9LwbFImlmYTL9XGxyPnFMzRllxSFTBZPEx2legQAL3HeVbC0/s1600/1306.jpgPedig nagyon igyekeznek ennek zászlaja alá húzni és vonni az új műfüves pálya szükségességét. Csakhogy ennek is meg van a helye. Mégpedig azon az önkormányzati területen, amit a város ingyen és bérmentve ad használatba az a polgármesteri egyesületnek. Az sportszerű utánpótlás-nevelésnek, a szabadidős labdarúgásnak semmi köze az iskola pályahasználathoz. A tornaórák labdajátéka nem azonos a sportcélú felhasználással. A kettőt egy lapra tenni, ezzel átfedni és bemaszatolni, hibás elképzelés, valamint rossz konstrukció. Egyfajta látszatkeltés, ami nagyon rossz bizonyítványt állít ki a vezetés számára. 

Persze ki tudja mit hoz a holnap.  A városvezető-sportegyesületi elnök mindent igyekszik elkövetni a kétségek feloszlatása végett. Ezért képes bemutatókat, látványelemeket szervezni a meghívott közönségnek. Az iskolai asszisztens pedig készékkel teszi végső dolgát. A mester kívülről a zenészeire tekintve dirigál.

Közben csak azt felejtik el megkérdezni tőle, hogy miért pont a szomszéd kertje mellé kellett helyezni álmai pályáját, amikor tudva levő volt a Törvényszék elmarasztalása a jóval távolabb levő, de ott folytatott hangos focizások okán?

Erre azért jó páran kíváncsiak lennének.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése