2015. augusztus 16., vasárnap

Teletömik pénzzel az államtitkárok városait - Ócsa ebben is rosszabbul teljesít ( - jól jönne pár titkár)

A Hír24 szerint  "Megéri olyan városban lakni, ami államférfit adott Magyarországnak.  
Kivéve akkor, ha L. Simon Lászlóról van szó."

http://img.szucslajos.com/vlasztsi%20film.%5B1%5D.jpg
Már hivatalosan sem Ócsát képviseli - más körzeté

Ócsának sajnos csak egy kedves Szűcs Lajos jutott, aki megérdemel minden dicséretet, hiszen egyedüli táltosként tört előre a politikai ranglétrán. Azonban minden törekvés és siker ellenére az országgyűlés jegyzősége után "csupán" miniszteri biztosságig vitte.

Ócsa fejlődéséhez azonban ez mind kevés.  Láthatóan nem ugrott meg a városba áramló pénzfolyam, és nem lett jobb a lét. A város számára Szűcs Lajos nem hozta el azt a sikert, ami másutt nélküle is adott.

Lássuk, hát kik és miként lehettek sikeresek. Csak úgy pártosan.

http://keyframe.nava.hu/service/gallery/keyframe/2014/12/13/hirtv-72476/hirtv-72476-00321600.jpg
Vele jól járt a település
A Blikk megint nyomozott egyet, most a miniszterek után azt nézték meg, az Orbán-kormány államtitkárainak városai mennyi fejlesztési pénzt kapnak. Tasó László közlekedéspolitikai államtitkár volt a legnagyobb király, lakóhelyét, Nyíradonyt szórta tele pénzzel. De a kollégáival ellentétben ő legalább uniós pályázatokból. Nyíradony ötmilliárd forintnyi eu-s fejlesztési pénzt kapott, ez azt jelenti, hogy minden nyíradonyire fejenként 700 ezer forint jutott.

http://hu.budapestbeacon.com/wp-content/uploads/2015/07/T%C3%A1llai-Andr%C3%A1s.jpg
Gazdaságilag  jól teljesített
Tállai András gazdasági államtitkár Mezőkövesdet talicskázta tele. A város NB II-es csapatának stadionjára eredetileg 400 millió forintot adott volna az állam, aztán addig tologatták felfele a költségvetési tartalékból, hogy végül 1,5 milliárd forint lett belőle. A helyi fürdő 800 millió forintnyi uniós pénzt kapott, de turisztikai fejlesztésekre is jutott az államtól 1,6 milliárd. Egy mezőkövesdire 577 ezer forintot osztottak. Pápa sem járt rosszul Kontrát Károllyal. A városban tízmilliárd forintnyi fejlesztés volt.

http://fidelio.hu/image.ashx?id=774590d7-15f5-4a9c-bc9d-a2b18ea06fb4&vid=c9629143-429a-4942-a5aa-93cd255b5ef2
Kevésbé lett sikeres
Nem teljesített viszont annyira jól L. Simon László, pedig ő folyton a velencei-tavi fejlesztésekkel kampányol. Gárdony és környékén mégis egyetlen nagyobb beruházás volt csak, akkor is azt az utat újították fel, ami az államtitkár borászatához vezet.

Viszonyításul ismét Ócsára tekintve azt tapasztaljuk, hogy hiába állt be hatalmas fejlődés Szűcs Lajos pártos pályafutásában, ez az általa lakott városon nem látszik meg.  Ide valahogy nem dől a pénz. Itt nem észrevehető a fejlődés. Legalábbis nem a pártpolitikus személye nyomán, és úgy, ahogy azt a hivatkozott források állítják. Pedig Szűcs úr is államférfi, kormánypolitikus, de sajnos nem államtitkár.

http://keyframe.nava.hu/service/gallery/keyframe/2014/12/13/m1-72500/m1-72500-04574400.jpg
Ócsa nem sokat profitált a többszörös elnökből
A bulvár sajtó szerint a pénzmozgás beindításához azonban ez a szint kell, hiszen minden felhozott példa az államtitkári  poszton levő személyek lakóhelyét említi, mint fejlődési gócokat.

Ócsa nem egy ilyen hely. Nem váltunk gócponttá. Az elmúlt évek során a város hiába adott megyei elnököt, országgyűlési képviselőt, valamint számos más posztra elnököt, a helyi közéletben és a társadalmi életben nem látható viszont az a fejlődés, mely más hivatkozott helyeken a sorolt titkárok nyomán tapasztalható.

Négy éve, 2011. augusztus 15.-én még nagy fejlődést ígértek a városvezetők. A városi honlapon közlemény jelent meg, kérve a lakosság támogatását.

Bukodi Károly: ''Városunk legújabb kori történelmének legnagyobb fejlesztése előtt állunk.''

Sajnálatos, hogy azóta sem léptünk sokkal előrébb. A beígért fejlődés jórészt nem teljesült. A tervbe vett kerékpárút nem épült meg, az önkormányzat által megvásárolt irodaépület a város közepén máig romokban áll, miközben a pályázható pénzek is inkább más helyekre kerülnek és hasznosulnak.
De erről is írtunk már.

Ócsa pedig többre érdemes.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése