2015. augusztus 6., csütörtök

Hetven éve égette fel elevenen emberek tízezreit Amerika - tömeggyilkosság ( - békétlenség és rettenet)

Hetven éve a föld leggyilkosabb nemzete nem csak egy várost, hanem az ott élőket is porrá égette a rájuk dobott atommal. A sokat hangoztatott holokausztnál is szörnyűbb tett, a válogatás nélküli ártatlan lakosok gyilkos lemészárlása egyedülálló a világban.

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/03398/hiroshima-1-Atomic_3398248k.jpg
1945. augusztus 6-án az Egyesült Államokban atombombát küldött Hirosimára, megölve mintegy 140.000 ártatlan helyi lakost.  Három nappal később megismételve a rémtettet, egy második atombombát dobtak le Nagasaki városára. Emlékeznünk kell erre a tettre, mivel 70 éves a világ első nukleáris támadásának megtörténte.  Reuters fotós Issei Kato  archív képe, és az emlékhely ma. : A kibelezett Hirosima Prefektusi Industrial Promotion Hall, amely jelenleg az úgynevezett Atomic Bomb Dome.

Drezda bombázása, vagy a civilek szőnyegbombázása ugyanúgy a gyilkos amerikaik hatalmi eszköze, mint a vietnami falvakra ledobott napalm.   Nincs válogatás. Nincs méltányos halál. Az égő hús, a ragacsos folyadék, a sugárzás, gombafelhő és a tömegpusztítás nem feledhető. A gyilkológép Amerika felelőssége vitathatatlan. 

http://cdn.bleedingcool.net/wp-content/uploads/2011/10/punisher-logo.jpgHetven éve, a világháború folytatásaként erőteljesen tovább fegyverkezik. Újabb és újabb harci tevékenységekbe kezd a világ különböző pontjain. Ma ők a legnagyobb keréktörői a békés egymás mellett élésnek. 

Világuralkodó vezető poziciót harcolva ki magának keres szövetségest és ellenséget. Az szövetségest felfegyverzi, és ráküldi a kijelölt ellenségre. Közben eladásokat növel, hadiipart, gazdaságot fejleszt és másokat gyilkol. 

http://enmg.hu/images/2015/08/Hirosimai_bombazas.jpgMa a világ békétlensége, a földrészeken folyó háborúk mögött mind Amerika keze és beavatkozása érhető nyomon. Ma közel-Kelettől a Ukrajnáig mindenhol ott vannak, ahol nem kéne, hogy legyenek. Mindenbe beleavatkoznak, amihez semmi közük. Feldúlják a világot, hogy megtartsák egyeduralmukat és világhatalmukat, vezető szerepüket. Gyilkos egy nemzet. Pedig nem az amerikai ember, az ott élő lakosság tehet erről. A politika és az államok vezetése az, ami befolyásolja és meghatározza a létet. A "tisztakezű" gyilkosai mind amerikai gyökereken plántálódnak. Az összes katonai beavatkozás mögött ott vannak. A világ ura és meghatározói. Nemzetek pusztítói.

Idén hetven éve, hogy Amerika atombombát dobott Hirosima és Nagaszaki japán városokra. Az újonnan kifejlesztett fegyverből csupán kettő legkevesebb 210 ezer ember halálát okozta, a túlélők éveken át a sugárzással járó kórokkal küszködtek.


Hirosima, majd a pár napra rá Nagaszaki azt példázza, hogy a gyilkos atomot, a tömeggyilkos bombát csakis Amerika vetette be a világon egyedülállóként és ráadásul nem egy esetben.  Ez a tömeggyilkos tett, az ismételt tömegmészárlás ugyanúgy megbocsáthatatlan és tagadhatatlan, mint az egyszerű zsidóság elleni, napjában ajnározott tett volt.  


A Harry Truman amerikai elnök engedélyezte éles bevetés máig a történelem egyetlen nukleáris támadása.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjANFvxeCGSFYlGF-B8CfeH1ZotCZe8fTbojwbIjx8V4mQZU1BX4Xv1xOrxEmSLqJKGpiILv98Y7qQpQAXYlc3wAqCxiumds0_ZBcOqdAsYkp5yyhXPuIPVrNGWMRc3y5qpB6HXiwgYd4g/s640/3reuters.jpg
Amerika ma is háborúzik, népeket igáz le - hazájában pedig béke honol
A BBC kiemelte, az atomtámadásnak volt egy olyan öröksége, amely megkülönböztette a második világháború egyéb borzalmaitól. 

Hetven év sem feledheti az emberekkel ezt, és azokat a rémtetteket, amit ez az öntörvényű hataloméhes, arrogáns hatalom és szövetséges egyesülés, az Egyesült Államok Szövetsége tett és hajt végre a világ népei ellen. 

Amerika nem rakta le a fegyvert. Amerika ma is háborúzik, beavatkozik, gyilkos a világ különböző részein. A föld lakossága pedig némát tűri. Sőt, többnyire mosolyog is a gyilkosra. Barátkozik vele és kegyeiért kuncsorog.  

Sajnos az atom támadások után erre is fel kell hívni a figyelmet. Mert nem elég az alkalmi  megemlékezés és a puszta sajnálat, ha a hétköznapi gyilkolások tovább folynak. Ha bárhol, bármikor bárkire lesújthat Amerika így, vagy úgy, ahogy éppen kedve, vagy politikai elszántsága, gazdasági érdeke tartja.

Ezek lennének az amerikai demokrácia és szabadság új hírnökei - ki kér belőlük

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése