2015. augusztus 23., vasárnap

Nézd meg, kérhetsz-e szeptembertől ingyenes étkezést a gyereknek - jól kifőzték ( - támogatás, vagy segítség)

Szeptember 1-jétől lényegesen több bölcsődés és óvodás gyermeknek jár ingyenes étkezés.

http://8.kerulet.ittlakunk.hu/files/ittlakunk/styles/large/public/upload/article/22/menza_0.jpg?itok=03y0sHlv

Az alábbi esetekben nem kell majd fizetni az étkezésért (a változás csak a bölcsődei és óvodai étkezésre vonatkozik!):
  • Aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesült eddig, az szeptember 1. után is 100 százalékos étkezési kedvezményt kap. Ehhez 3 hónapnál nem régebbi, a kedvezményre jogosító határozat másolata szükséges
  • A 3 vagy többgyermekes családban élő gyermek eddig 50 százalékos kedvezményben részesült, szeptember 1-jétől viszont 100 százalékos kedvezményt kap. Ehhez elegendő lesz a szülő nyilatkozata.
  • A tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek eddig 50 százalékos kedvezményben részesült, szeptembertől 100 százalékos kedvezményt kap. A jogosultsághoz szükséges a 3 hónapnál nem régebbi, magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozat, illetve tartós betegség esetén a szakorvosi igazolás, fogyatékosság esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye (másolatban).
  • Aki olyan családban él, ahol tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek, ott az egészséges gyermek eddig nem kapott étkezési kedvezményt, szeptembertől viszont 100 százalékos kedvezményben részesül. A jogosultsághoz szükséges a 3 hónapnál nem régebbi, magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozat, illetve tartós betegség esetén a szakorvosi igazolás, fogyatékosság esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye (másolatban).
  • Aki olyan családban él, ahol az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a nettó minimálbér 130 százalékát, vagyis a 89.408 forintot, az eddig nem kapott étkezési kedvezményt, szeptembertől viszont 100 százalékos kedvezményben részesül. A jogosultsághoz a szülő  nyilatkozata szükséges, melyhez külön nyomtatványt fognak adni. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése