2021. május 10., hétfő

Baloldali leszámolási kísérlet - a Klubrádió sérelmi bosszújaként akartak kirúgatni sajtósokat ( - liberális sokk)

 Visszautasítja a Klubrádió elnökének szavait az Országos Bírósági Hivatal. 

A sokk "orvosi meghatározás szerint az az állapot, amikor a vérkeringés hirtelen súlyosan elégtelenné válik, az életfontosságú szervekbe nem jut elég oxigén és kóros anyagcseretermékek szaporodnak fel a szervezetben". Számos formája vezet halálhoz.

 https://media1.hu/wp-content/uploads/2019/01/arato_andras_klubradio-e1548615420567.jpg

Arató András, a Klubrádió Zrt. többségi tulajdonosa és igazgatósági elnöke - ahogy az a baloldali liberális politikusoktól már megszokott, megkérdőjelezte a Fővárosi Törvényszék függetlenségét azután, hogy az általa képviselt Klubrádió médiaszolgáltató másodjára is pert vesztett a bíróságon.  Ezúttal most azért, mert hibák voltak a 92,9 MHz frekvencia hasznosítására vonatkozó pályázati ajánlatában, és mert a rádiót működtető vállalat több éve már nem működik törvényesen.

Amint azt az OBH elnöke már több alkalommal kijelentette, a bírósági ítéletek kritikája nem terjedhet ki a bíróságok függetlenségének kétségbevonására. A bíróságok elfogultságát sugalló, avagy kifejező állításoknak semmilyen ténybeli alapja nincs. Az OBH elnöke erre tekintettel a továbbiakban is visszautasít valamennyi olyan közéleti megnyilvánulást, ami a bíróságok politikai vagy más természetű elfogultságát sugallja. Amennyiben valamely peres fél nem ért egyet a bíróság döntésével, azzal szemben az eljárási törvények szerint jogorvoslati eljárást kezdeményezhet” - ezt reagálta az OrszágosBírósági Hivatal elnöke a pestisracok.hu azon kérdésére, mit gondolnak arról a nyilatkozatról, melyet Arató András, a Klubrádió Zrt. többségi tulajdonosa azután tett, hogy a rádió a héten pert vesztett a Fővárosi Törvényszéken a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ellen a Budapest FM 92,9 MHz közösségi rádiós pályázatból való kizárása, a pályázat eredménytelenné nyilvánítása kapcsán.

https://media1.hu/wp-content/uploads/2019/11/fovarosi_torvenyszek.jpg

 https://www.klubradio.hu/data/Arato_facebook.jpg

Arató a klubradio.hu-nak adott nyilatkozatában pártszolgálatisággal”  vádolta meg a bíróságot, miután a Klubrádió számára kedvezőtlen módon a Fővárosi Törvényszék azt állapította meg, hogy a Klubrádió pályázata hibás volt, a médiaszolgáltató pályázati ajánlatában önellentmondások voltak egyes műsorok eredeti és megismételt időtartama között, ráadásul a rádiót működtető részvénytársaság törvényességét nem állították helyre a közösségi rádiós pályázat beadásáig.

 A Klubrádió tulajdonosa a héten nem csak a bírósággal került konfrontációba, de mint a 168 Óra megírta, bizonyíthatóan legalább egy újságíró, Ónody-Molnár Dóra kirúgatására hajazó telefonhívást is kezdeményezett Lakner Zoltán, a Jelen című hetilap főszerkesztője felé, aki azonban nem volt hajlandó kirúgni munkatársát.  Az újságírót azért támadta a jelenleg csak az interneten sugárzó rádió többségi tulajdonosa, mert hetente egyszer műsora van a 92,9 MHz frekvenciát ideiglenes, október végéig érvényes médiaszolgáltatás keretében használó Spirit FM-en. Arató lépése megosztotta a klubrádiósokat is, többen úgy vélik, ezzel Arató súlyos hibát követett el, de kiállt az újságíró mellett a - Simicska magárahagyott árváiként aposztrofált - Magyar Hang egyik ismert munkatársa és egy ellenzéki influenszer is.

Bosszúállás: Önhatalmú megtorlás egy elszenvedett sérelem, kár, baj miatt, ami legtöbbször nem áll arányban az elszenvedett sérelemmel, és szándékosan kihagyja a hatósági igazságszolgáltatást. 

Arató András ezután egy nyilvános Facebook-bejegyzésben a témáról elsőként cikkező 168 Óra című lapot kezdte el támadni, amiért beszámolt az ügyről.

   https://www.klubradio.hu/data/articles/116/1161/article-116108/kia_lla_s.001_focuspoint_278x193.jpeg

A Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultsága lejártát követően. óta az interneten sugároz

 Az NMHH Médiatanácsa azért nem tudta meghosszabbítani tavaly az akkor még csak lejárófélben lévő médiaszolgáltatási jogosultságot, mert a működésük során több szabálytalanságokat követtek el, így pedig a médiatörvény alapján nincs mód a hosszabbításra

A Klubrádió ezt is támadta bíróságon, de a Fővárosi Törvényszék ez ügyben is a hatóságnak adott igazat még február elején, mivel a médiatörvény kimondja, hogy már két azonos büntetés esetén sem jár a rádiós licenc hosszabbítása, ráadásul a két büntetés jogosságát a Klubrádió nem támadta bíróságon, így azok jogerőre emelkedtek. A Klubrádió a hosszabbítás elutasításával kapcsolatos törvényszéki döntés ellen is felebezett. 

Bosszú:

1. Szándékos megtorlás, önhatalmú, néha kegyetlen ártó tett bizonyos elszenvedett vagy vélt bűnért, sérelemért, bántalomért, méltatlanságért viszonzásul.

2. Haragos indulat, amely megtorlásra sarkall. Dühös, felzaklatott lelkiállapot, amely a visszavágás jogosságát kelti.

3. Személy ingerlése, a vele való dacolás, (folytonos) bosszantása.

 https://www.klubradio.hu/data/klubradio-300x289_focuspoint_556x386.jpg 

A Klubrádió Zrt erőszakosan arrogáns többségi tulajdonosa Arató András nem csak Ónody-Molnár Dóra kirúgatását akarta elérni, hanem egyfajta politikai felhajtómunkát is végzett, aminek nyomán kormányellenes ellenzéki összefogás a szélsőséges DK-tól a korábban nácinak tartott Jobbikig átölelte támadták a kormányt, a Médiahatóságot, és ahogy ismert, a bíróságot és a bírói kart is.

Mindennek következményeként erős befolyásoltsággal olyan hangulatkeltést értek el, mintha az Orbán- kormány a sajtószabadságot veszélyeztetné.

Közben csupán az történt, hogy a Klubrádió a folyamatos jog- és szabálysértések sorozatával a hatóságot próbálta kijátszani, miközben a szerződési feltételeket sem teljesítette.   

Ezek után mégis több liberális ellenzéki politikus jelentette be, hogy nem fogja segíteni, nem megy be, és bojkottálni fogja azt a hozzájuk kapcsolható ATV-t, ahol eddig rendszeresen szapulták a konzervatív kormányt, pusztán azért, mert a bukott Klubrádió sávjának frekvenciáját törvényesen elnyerték.

A legelképesztőbb a történetben mégis csak az, ahogy ez a hazug, arrogáns politikailag elfogult és elkötelezett csapat az egész baloldali, liberális siserahadat képes volt hadrendbe állítani és hamis látszattal azt elérni, hogy a hozzájuk köthető külhoni politikai pártvonulatok is álságos mód fegyvert kovácsoljanak a szabadon választott többségi Fidesz-KDNP kormánnyal szemben. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése