2021. május 8., szombat

Oroszország visszavonta csapatait a határról, az ukrán hadsereg nagy erejű támadást indított a függetlenek ellen

 Az ukrán hadsereg heves tűzcsapásokba kezdett a Donbassz néphadseregeinek irányában.

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/X-2ktkpTURBXy8wM2IwZDk1ZjY1Y2UwYWU5OWI2NGEyMmJiNzdmYjg2NC5qcGeRlQLNA6UAwsM

Miután az orosz csapatokat visszavonták az ukrán határok közeléből, az ukrán hadsereg heves tűzcsapásokat mért az LDNR (Luganszki és Donyecki Népköztársaság) területére.

http://szekelyfold.ma/api/images/post-header/2021-03/20210319092503-vsu6-300x193.jpg?height=400 

 Sajtóértesülések szerint, annak ellenére, hogy az orosz kontingenst visszavonták a határ közeli térségekből, Ukrajna a feszültség fokozása mellett döntött, és tüzérségi tüzet nyitott a Donbassz néphadseregeire.

Mint azt az Avia.pro írja, az orosz csapatok visszavonását követő huszonnégy óra múlva az ukrán hadsereg vontatásos tüzérséget vetett be.

A legkomolyabb csapásokat Sztaromihajlovka település és környéke (az ukrán ágyúzásoktól sokat szenvedett település Donyecktől északnyugatra, néhány kilométerre) szenvedte el. Hírek emberveszteségekről számolnak be a néphadsereg harcosai közül.

A sajtó arról is beszámol, hogy Gorlovkára 152 mm-es tüzérségi lövegekből, továbbá 120 és 82 mm-es aknavetőkből mértek csapást.

Szakértők szerint a tüzérségi támadások kifejezetten az orosz csapatok elvonulása után kezdődtek. Azon nyilatkozatok fényében, hogy az ukrán vezetés nem hajlandó tárgyalni a Donyecki és a Luganszki Népköztársasággal, könnyen megtörténhet, hogy Kijev nagyszabású támadásba kezd.

https://muon.hu/wp-content/uploads/2015/03/Ukrajna005-768x486.jpg

Ukrajna több évszázadon keresztül, több részletben összetákolt, részben mesterségesnek tekinthető állam. Melynek – a polgárháború időszakának két-három évét leszámítva – sohasem volt önálló államisága. Egységes államot, nemzetet faragni egy ilyen konglomerátumból – csak felfokozott nacionalizmussal lehetséges. Ukrajna 1991-es függetlenné válása óta kínlódik egy valamifajta olyan „nemzeti koncepció” kidolgozásával, amivel egységbe tömöríthető lenne ez a rendkívül sokrétű, színes nemzetiségi összetételű, igen eltérő történelmi-kulturális hagyományú vidékekből összeeszkábált ország. E folyamatra rávetítette árnyékát az Ukrajnához az utolsók között (1939 szeptemberében) csatlakozott, az un. „orosz világgal” való kapcsolatát a XIII. századi mongol-tatár hódoltság óta elvesztett Galícia. A „Majdan” három hónapja alatt előbb Kijevet, majd egész Ukrajnát elárasztó nacionál-fasiszta söpredék ideológiai-politikai uralma alá hajtotta egész Ukrajnát.

Amihez termékeny talajt készített elő a Nyugat – elsősorban az Egyesült Államok – kezdettől fogva folytatott ideológiai-politikai diverziója. Ilyen-olyan alapítványok, amerikai hátterű civil szervezetek – módszeres, kitartó munkával – kinevelték az ukrajnai elitnek azt az új nemzedékét, amely immár ellenségesen tekintett a szovjet múltra, Oroszországra. 

A VÉGSŐ CÉL: UKRAJNA LEVÁLASZTÁSA VOLT OROSZORSZÁGRÓL – és e cél érdekében semmi sem volt drága. 

A nyugatnak ezt az aknamunkáját  segítette, hogy az egymást követő ukrán elnökök – még a közkeletűen „oroszbarátnak” nevezett legutolsó törvényes elnök, Viktor Janukovics is minimum kétkulacsos, jellemtelen politikát folytatott a kérdésben. Az Egyesült Államok, a NATO már a 2000-es évek közepétől módszeresen készítette elő az ukrán nacionál-fasiszta szélsőjobboldal fegyveres rohamosztagosait – harci kiképzést nyújtva számukra észtországi NATO-támaszpontokon. 

Az csak „hab volt a tortán”, hogy AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK, 2009 ÓTA, ÖSSZESEN 5 MILLIÁRD DOLLÁRT KÖLTÖTT JANUKOVICS ELNÖK MEGBUKTATÁSÁRA (ezt maga Victoria Nuland külügyminiszter-helyettes asszony tárta fel a győztes puccs napjaiban). 

A három hónapig tartó véres zavargások pénzelésében, irányításában a kijevi amerikai nagykövetség konkrét, közvetlen szerepet vállalt fel.

https://www.pecsma.hu/wp-content/uploads/2015/02/debalceve-1024x1002.jpg

Azt, hogy a csapatoknak az ukrán határról történő visszavonásával Oroszország lényegében „föladja” a Donbasszt, Igor Sztrelkov (Girkin), a Donyecki Népköztársaság (DNR) egykori honvédelmi minisztere korábban már jelezte.

Véleménye szerint azzal, hogy Oroszország részéről a konfliktus de-eszkalálódott, attól még Kijev nem hagy fel „a provokációkkal és a háborús készülődéssel”.

https://internetfigyelo.com/wp-content/uploads/2020/12/Bez-nazvanyya-1.jpg 

Korábban a TopNews beszámolt arról, hogy pilóta nélküli robotrepülőgépek támadtak egy ukrán zászlóaljat.

 NewsFront

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése