2021. május 3., hétfő

Köcsögfák Ócsán - polgármesteri hozzájárulással ( - újabb természetkárosító fairtások, új helyi szimbólum)

 Már a látszatra sem ad a polgármester, nem hogy a Zöld Ócsáért tenne valamit.

Károsítják a várost.

Önkormányzatunk vezetése ezeket az új helyi jelképeket faragtatja közpénzből - köcsögfák Ócsán

Mint ismert, Bukodi Károly polgármestersége alatt sikerült egyszer már leszennyezni Ócsa önkormányzatának külterületi földterületét, amikor oda a törvényi szabályozást kijátszva, a haveri vállalkozásnak engedélyezték a vasúti parkolóberuházás vagy 100 köbméternyi törmelékét építési törmelékét az itt élők háta mögött több méter mélyre süllyesztve próbálták eltüntetni, ahelyett, hogy a lerakóba vitték volna fizetség ellenében.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxIhoI68VLy_w49rxi5PiBGOIE61x_Z29Ul7wn38wxj4UthGqPXslk42ZpTBfPkjtu0OWS8sNacXlzugbeK3HUtCbuUtNM0SXZXJH90ukrj0vxOND1AgBxeW2ut_XUjF2wZwGQA7P97a8/s1600/Korm.Hiv.+lev%25C3%25A9l.png
Azzal egyenesarányosan lapátolják ki a közvagyon a költségvetési kasszából, ahogy korrupcióval terhelten ölik ki a természetet Ócsán

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpvFt4n8so9UmcknlELkJRxQCpIjWGHZRP63WbapzJU6lbMOte42Tqjwg-mIEON2SQx_qfYUuTw7W25UyjPk1ipl_d8NeKJlMgHkabl1Yew2Sg6JjxzhgwWqyKeL5BkTmx5ukMEbRfPyE/s640/Piramisj%25C3%25A1t%25C3%25A9k.png
Így szórják el az ócsaiak pénzét

 

Mindezek után a városvezetés helyett a lakossági költségvetésből kellett megfizetni a rekultivációt, amit szintén eltitkolt Bukodi és bandája. 

 Bukodi ezenkívül több mint 20 milliót elszórt az Oxyfa elképzeléseire, amit aztán a polgárőrséggel milliókért őriztetett, nehogy ellopják, de az ennek ellenére kihalt. Ezután megismételtét az akciót, de az újraültetés után állítólag a pajor rágta ki az egészet.  Hogy ez a tranzakció végül mennyibe is fájt a lakosságnak, (20, vagy 40) arról még a polgárőrség és a polgármester sem beszél. Minden esetere a költségvetésből erre fizetett pénzt az érintett felek eltették.

Ezek után nehéz is Zöld Ócsáról beszélni, még akkor is, ha a Városháza ablakaiba muskátlit vásárol a hivatal. 

Azzal sem sokat ér a városvezetés, hogy a lakosságnak kínálják jó pénzért a muskátlit, hogy azzal virágoztassa fel Ócsát, ugyanis a polgármester megbízottja sorra eltünteti vagy éppen lombtalanítja a város fáit.

Ócsán a májusfa helyett inkább köcsögfákat mutatnak be a polgármester úri huncutságából fakadóan.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPM1L04M38bXwpHSpCVJsj2Akhu63LDzDeV_rKDoKmkhwpEAWAgpUKngZmGQ20oqIERFvHO1JqUqI1bVQ-AJZwzKDu4dUEZGLzyjep6NOTFt0epdJxkdae9anHQVkaOoDQQhkqPRZLmVc/s1600/%25C3%2593+Vh+f%25C3%25A1k.png
Itt még az árnyas fák alatt piknikezhettek az emberek - azóta ezeket a fákat eltüntették, kiirtották

A Városháza előtti  placcról is több ültettet fát tüntettek el csendben és sunyin, aminek azóta is (évek óta) hűlt helye. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiA6OeUWV8MCw3rj4OaTKXFD2MRqos9HVMHA_HMsYTPHr7QvOThDpto9uWuqMh2NVjGzr71ZvK_PCnPgSMnSXvKcAooUNRSpP3LDgduVHy3V-bEv4biH88_g-hViTXcU8H6djrbxvI-oXI/s1600/20190623_110541.jpg
Itt már a parlag és az enyészet a korábban ültetett, majd kivett fák helyén - mindez Bukodi polgármestersége alatt

Mostanság azonban már egy megbízott "szakember" írtja a nemes zöldet. Legjobb tudomásunk szerint "Paga" az elkövető, aki valami vérmes indiánként skalpolja meg a fákat. 

Ő az vadember, aki sorozatba gyártja a Bukodi jelképezte Ócsát szimbolizáló köcsögfákat, amik metszett ágaival és csonkán puszta törzsmaradványával el meredezik az ég felé.

Valóban erre a barbárságra ad közpénzt a városvezetés - ezért a csonkolásokért fizetik barátságból a fagyilkost

Mindezek az ágas zöldjétől megfosztott és gyakorlatilag megölt fák, nem hogy a Zöld Ócsát teszik szimbolizálják, hanem azt az eszetlen pénzhajhász természetkárosítást, amibe Bukodi már annyi közpénzt ölt, hogy más ezért éveket ülne. 

Elmondások szerint a polgármester haverját azért fizetik, hogy a fákat látható mód megcsonkítsa és tönkretegye azáltal, hogy a szén-dioxidot és a port megkötő zöld lombozatától megszabadítsa. Igaz, hogy ezzel már oxigént sem termel és inkább kipusztul a növény, de arra már nem vetemednek, hogy tövestül kivegyék a fát, márt azért már valóban büntetnének.

Nem csak a megölt lombtalan fák látványa az elszomorító, hanem a város levegőjének a fizetett lerontása és az ezzel kártétel az igazán elkeserítő

Lassan Ócsa jelképévé teszik a köcsögfát
Így ezt a gyilkos pusztítást határozták meg, mint a városi arculat átszabását. A polgármester csóválta önkormányzatuk a képviselők néma rálátása ellenére pedig fizet is ezrét a barbárságért.

 Persze nem tudni, hogy mi értelme és célja van a polgármesternek ezzel a kártékonysággal, ahogy az is érthetetlen, hogy a nagyfeszültséget is miért engedi rávezettetni a földekre a lakóövezet határában. 

 De ne is keressünk logikát egy olyan városvezető gondolkodásában és eszementségében, aki képes volt a saját lakosainak önkormányzati birtokát átengedni a szélhámosságnak. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUscjhaKRFV0lsmY17lfvuEBAr0w2IhPLfr2NCS5VPiKPrSolBzIInR1vtBflfd1Am3zHCGLvA1vgb1Fai3wywbHrGJW2qJP_6yFyLL9zxvt3eKLJBHkPCohslDvrbmlJQQGseLI25lgY/s1600/z%25C3%25B6ld+%25C3%25B3cs%25C3%25A1%25C3%25A9rt.png

Úgy tűnik a Zöld Ócsa kitalációja másról sem szól, csak a pénzcsapolásról. Legyen az oxyfa, vagy az út menti árnyas fák zöldjének a kiirtása. 

A lényeg, hogy valamiért (ki)fizetni lehessen.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése