2021. május 6., csütörtök

A Mérce szerint is náci párt a DK - mindezt a Ferit is kielégítő Gréczy Zsolt igyekszik bebizonyítani az ATV-n

 Az ATv a Dk-sok azon kedvenc csatornája, ahol szívesen ereszkednek le akár az exhibicionista- pornográf Gréczy Zsolt adta mélységekbe

G. Zsolt egészen elképesztő megszólalása az ATv gyűlöletcsatornáján. 

https://i.ytimg.com/vi/VNMhibbrOgs/maxresdefault.jpg

"Eközben meg majd a vietnámi fog ideszülni”: Gréczy Zsolt szélsőjobbos retorikája

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/181270176_10208922970068855_2998122837312241077_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=ZKgvMV0mNEcAX9ouA9D&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=e1878625fcd0cc30924b58eae1b1e881&oe=60B7B323
Gy-né DK nem szégyell vele mutatkozni
Ezután jön Gréczy egészen elképesztő megszólalása.

 

 Szerinte ugyanis itt egy „rettenetes lakosságcsere” zajlik, ahol a nyugatra emigráló magyar szakemberek (mérnöktől vízvezeték-szerelőig) helyére érkeznek ezek az emberek „mindenféle építkezésekre meg egyebekre”. Felveti, hogy milyen „dermesztő”, hogy minden hatodik magyar gyerek külföldön születik, miközben, idézem, „majd a vietnami fog ideszülni”. Majd azt, hogy a vendégmunkások által lakott „bádogvárosok” környékén félnek az emberek (ezt mondjuk az idegengyűlölő retorika következményének látja), és elkezd csökkenni az ingatlanok ára. 

Borsódzik az ember háta. Gréczy Zsolt megszólalása nem csupán rasszista beszéd, az a világ neonácijainak kedvenc konteóját, Renaud Camus „Nagy Felcserélés” (grand remplacement) elméletét idézi. Eszerint Európában a „tömeges migráció” valójában a „globális elit” (régen legalább egyenesen beszéltek az antiszemiták) kísérlete, hogy Európa fehér-keresztény népességét nem fehérekre és főleg muszlimokra cserélje.

 

https://kuruc.info/j/480/egyeb/greczy12121902.jpg
Eközben meg majd a vietnami fog ideszülni
 Az elmélet nagy népszerűségre tett szert az online szélsőjobboldalon (alt-right), két éve a virginiai Charlottesville utcáit elárasztó neonácik is azt skandálták, hogy a „zsidók nem fognak minket kicserélni” (azért nem minden antiszemita finomkodik). Az ilyen demográfiai őrületek motiválták többek között a pittsburghi zsinagógában, illetve az új-zélandi Christchurch mecsetében elkövetett szélsőjobboldali vérengzéseket. Magyarul, az (egyik) legnagyobb „ellenzéki” párt egy országgyűlési képviselője olyan fogalmakat használ, és nagyon hasonló megítéléssel, amelyeket neonáci őrjöngő tömeggyilkosok szoktak az internet legsötétebb zugaiban.

Hasonlóan náci retorika az ideszülő vietnámiakról szóló félmondat. Nem szeretnék naivnak hatni, tudom, hogy ilyeneket tiszteletreméltónak tetsző, „jobbközép” figurák is mondanak, de ettől még nem lesz egy ilyen mondat kevésbé az, ami. A felmenőim ilyen mondatok szellemében kényszerültek sárga csillagot viselni. Ezért lőtték volna őket, ha kicsit kevesebb szerencséjük van, a befagyott Dunába, és ezért deportálta a magyar és a német állam közös erővel Auschwitzba többüket.

Amikor ezt írom, november 16-án, Gréczy Zsolt még mindig DK-s politikus, úgy látszik, nem baj nekik, ha a tagjuk egy náci módjára beszél. Az ügy nem váltott ki különösebb felháborodást, az ATV műsorában ott bólogatott hozzá mindenki, két újságíró és egy másik párt politikusa is. Egyikük se mondta, hogy kedves Zsolt, ez neonáci beszéd. Ennek fényében nem az a meglepő, hogy a DK nemmel szavazott, hanem hogy nem vállalják büszkébben.

Igazán vastag bőr lehet az exhibicionista G. Zsolt orcáján, hogy még köz-szerepel - az ATV is is vannak arcok, akik képesek összeülni ezzel a politikai szatírral

 Mindeközben a DK-s trollok Lebanov Barbarának írják a halálos fenyegetéseket Facebookon és a Mércét vádolják Fidesz-bérencséggel. Elnézést, „FideSS”, hogy nem szakad le a bőr a képükről.

Az ATV kamerája előtt felöltözve jelent a mobilján recskázó Gérczy - állítólag már nem veri ki nyilvánosan

Ugyanakkor az embernek muszáj meghoznia bizonyos döntéseket és különbségtételeket. Ameddig Gréczy Zsolt aktív ellenzéki politikus, és társai nem határolódnak el tőle egyértelműen, én nem tartom magam e ellenzék tagjának. Adott esetben övék lehet a szavazatom (bár a DK erre azért még várhat egy darabig), de ha a Fideszben a többek között a szélsőjobboldali, etnicista politika zavar, nem kívánok más szélsőjobboldali etnicistákkal közösséget vállalni. Hogy úgy mondjam, ellenzéken kívüli ellenzéki kívánok lenni.

Nagyon sajnálom.

(Mérce)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése