2021. május 3., hétfő

4 millió beoltott után most május 1.-én kiadta az utászt az egykori komcsi polgárőr főnök - mindenki oltakozzon

Az egykori kommunistarendszert ÁVH-sként is kiszolgáló mai polgárőr-parancsnok Túrós András, rendesen kivárt az oltásra biztatással, amikor harmadik hullám csúcsra futása utáni, a járvány leszálló ágában, most május 1.-én szólította fel a polgárőr tagságot az oltakozásra. 
http://www.opsz.hu/storage/opsz/images/logo.png

 Mint közleményében az országos szövetség (OPSZ) honlapjára is kitett kommünikéje szerint elvárja a tagságtól, hogy "mindenki oltakozzon"

 Túrós András elnök előadja: "Sajnálatos módon, jó hírekkel nem szolgálhatok, hiszen a koronavírus a polgárőreink között is megjelent. Annak ellenére, hogy nagyon szerettük volna, ha a polgárőrök soron kívül kaphatnak oltást, ez a mai napig nem történt meg. Egyre többen fertőződnek meg, egyre több az áldozatunk és egyre többször megyünk temetésre." 

Túrós András:  az elmúlt hetekben az ország különböző pontjain 40 egyesületi vezetővel találkozott és konzultált. Ezek után jelentette meg a Polgárőrség honlapján a közlendőjét, mely szerint erkölcsi tételként felelős hozzáállást vár el az oltás és az oltakozás terén is a  polgárőröktől. A konzultáció alapján megállapítottam, hogy az egyesületek az OPSZ iránymutatása szerint, a helyi elvárásokkal összhangban, aktívan vesznek részt a vírus elleni küzdelemben.

-          reklámozzák, népszerűsítik a védőoltásokat

-          közreműködnek az oltópontokon, szűkség szerint odaszállítják az idős, beteg embereket

-          ellenőrzik a kijárási korlátozás betartását és a maszkviselést

-          örömmel hallottam, hogy a 65 év feletti polgárőreink visszatértek a szolgálatellátásba.

Végkövetkeztetésem az, hogy a Polgárőrség él, működik továbbra is és hatékonyan vesz részt a pandémia kezelésében, a karitatív munkában, illetve a közterületi szolgálatban. Úgy látom, hogy a Polgárőrség szakmai irányain, a szakmai protokollján nem kell változtatni. Viszont tisztelettel elvárom, hogy saját egészsége és családja védelme érdekében minden polgárőrtársam regisztráljon oltásra. Ma ez hazafias kötelesség, mert csak és kizárólag az oltással lehet megelőzni és legyőzni a XXI. század egészségügyi katasztrófáját.

 Mindez persze a megkésettsége ellenére is legalább egy olyan kézzelfogható hozzáállás, mely némileg képes behatárolni és meghatározni a Polgárőrség és a szövetség kötelékéhez tartozó tagok viszonyulását a járványhelyzetben és a víruskezelés terén, valamint az oltakozással kapcsolatosan.

Az OPSZ iránymutatása szerint, a helyi elvárásokkal összhangban, aktívan vegyenek részt a vírus elleni küzdelemben  - reklámozzák, népszerűsítik a védőoltásokat

 Ugyanis a Polgárőrség tagságán belül és ez különösen érezhető - a Pest megyei Szövetség kötelékének vezetésében - volt egy olyan negatív hangulatkeltő közösségi felvetés, mely részint elutasítja (visszautasítja) és politikai síkra helyezi a járványügyi védőoltásokat mind gyártási- származási alapon, akár úgy is hogy ezzel egyfajta politikai rasszizmust valósat meg az ezt terjesztő polgárőr.

Mint ahogy ez már többszörösen igazolt, a Bilisics Péter elnökölte Pest megyei tagszövetség elnökségi tagja, az ócsai B. Tibor közösségi oldalán polgárőrként folyamatos kormányellenes politikai hovatartozását igazoló megosztások mellett az oltások és a beoltásokkal szembeni szelektálásra vonatkozó bejegyzéseket is továbbított. 

Mindezek szerint nem egy esetben azt közölte, hogy az orosz vakcinával a (kormánypárti) fideszeseket oltsák be, hogy azok menjenek és jelentkezzenek rá. 

Boros elvtárs polgárőrként máskor is tett már olyan politikai alapú meg különböztetést, mely szerint kormánypárti alapon különböztetett meg nőket és így nevesített fideszribancnak olyanokat, vele ellentétben más nézeteket vallanak.

 

Mindezt szinte évek óta tartó állapot, aminek a polgárőri erkölcs és  a Túrós András által megírt felelős magatartás, mint alapvető elvárás, a Pest megyei Polgárőr Szövetség elnökségében nem emeli olyan   erkölcsi magaslatokba ezt a hozzájuk köthető (ócsai tagegyesületet és) szövetséget, mint amit az országos elnök írottan elvár. 

Bilisics Péter PMPSZ elnökeként immáron évek óta elnézi és eltűri egyik elnökségi tagjának (Boros elvtársnak) az etikai kódexben rögzített elvárásokkal összeegyeztethetetlen erkölcsi-, politikai kicsapongásait.  

Bilisics elnök nem tett lépéseket a Boros többszörösen visszatérő személyiségi jogsértései ellenére, azt követően, sem, hogy evégett a bíróság már jogerősen elmarasztalta, de az után sem, amikor Nagy Bandó András emelt kifogást ennek a vele szembeni eset ismételte során.  A megyei tagság és szövetség elnöksége sorra nyeli be Boros Tibor elnökségi tag kihágásait.  Szó- és felelősségre-vonás nélkül hagyták az összes ismert túlkapását, kihágást, gyúlólétkeltó közösségi bejegyzését és így az oltásellenes hangulatkeltő megosztásait is.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh04F13BIxUpCtm-oJf7Lkr7izIg0B5OSXNeKlBdGgXH4mIX_P4qmtRdfV38Xu6lhzUjT6BDfmcR2399w1mGfYY09eigB4dEFkE3xJPqZTPDW2-2wYxlNj9SNdNIyIDEHqxy91JkpOGPAs/w640-h458/B.+olt%25C3%25A1s.png

Most, amikor az országos szövetség (OPSZ) elnöke is végre arra figyelmezteti tagságot, hogy ne csak oltakozzanak, hanem   reklámozzák, népszerűsítsék a védőoltásokat, hogy ezzel a felelős hozzáállással ismét erkölcsi magaslatokba emelje a Polgárőrséget.

Boros valahogy nem illik ebbe az erkölcsi morált előíró polgárőri sorba.  Tibor visszafoghatatlanul osztja gyűlöletet, szítja a hangulatot a maga alantas erkölcsi szintjén és kelt politikai hangulatot a folyamatos közösségi megosztásaival.  Teszi ezt akár személyekre lebontottan, vagy nemekre válogatottan, mint hogy feleségek, vagy éppen politikai alapon, ahogy a fideszribancként aposztrofált meghatározásával ezt közzétette.  Ugyancsak ezt a vonulatot ábrázolja a megyei elnökség tagja az oltások és az oltóanyagok megkülönböztetése terén, amikor bizonyos hatóanyagokat elutasít és emberi mivoltából kibontva, hatékonyságát nem cáfolva politikai síkra helyez.  

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjf9SdmPyeuxeq7zrGpxLqO1hIcFCzOgwqNoVnL6yf2ejLtlG9JCUPhpPY_powTeWQbSxCKvVYzGDoLawrLPJgF920gdkeNoMLsxKr85DAE6ceitt2wLo1emORrv3q12BRXzePpHuWIQdM/w640-h578/B.+vakcina.png

Persze nem tudni, hogy Boros polgárőr beoltott-e vagy sem, ahogy azt sem, mikor és mit kapott, vagy utasított el.  

 Viszont Túrós András megüzente: "tisztelettel elvárom, hogy saját egészsége és családja védelme érdekében minden polgárőrtársam regisztráljon oltásra. Ma ez hazafias kötelesség, mert csak és kizárólag az oltással lehet megelőzni és legyőzni a XXI. század egészségügyi katasztrófáját."

https://www.opsz.hu/storage/upload/2021-FOTO//20210501-TA.jpg
Túrós András:  "oltakozni – oltakozni –oltakozni"

 Túrós András országos elnök rögzített szavai szerint:  

"Az OPSZ elnökeként én is nagyon várom, hogy megszűnjön a veszélyhelyzet, be legyen oltva az ország lakossága és visszatérjen a normális élet valamennyi településünkre.

Befejezésül, vírusmentes egészséget és cselekvő, felelős polgárőrszolgálatot kívánok minden polgárőrtársamnak."

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése