2021. május 7., péntek

Megjelent a rendelet: hétfőtől újra iskolába mehetnek a diákok, sportköröket is lehet tartani - nincs több kifogás

 A Magyar Közlönyben is megjelent a rendelet: hétfőtől újraindul a jelenléti oktatás az iskolákban minden évfolyamon.

https://bachvirageszencia.hu/wp-content/uploads/2017/08/iskolakezdes-cover.png

A köznevelési intézmények és a szakképző intézmények valamennyi évfolyama 2021. május 10. napjától rendes munkarendben működik – olvashatjuk a rendeletben.

 https://lh3.googleusercontent.com/p/AF1QipP-A-wQTB3c_khBiB66bjtUiDt0DUHtxyN3Y4pg=s1600-w400

Halászy Károly Általános Iskola - Ócsa

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 177/2021. (IV.15) Kormányrendelet 2.§ (4)-(5) pontjai alapján

2021. május 10. napjától a köznevelési intézmények és a szakképző intézmények valamennyi évfolyamán a tantermen kívüli, digitális munkarend megszüntetésre kerül.

Ennek értelmében iskolánk valamennyi évfolyamán visszaáll a tantermi oktatás. 2021. május 10-től diákjaink a digitális munkarend előtt meghatározott órarend szerint tanulnak. A napközi és egyéb foglalkozások is megtartásra kerülnek.

Az ebédeltetés és a reggeli iskolába érkezés is a digitális munkarend előtti állapotra tér vissza. Az alsós évfolyamokra járó gyerekek a Bajcsy-Zsilinszky utca felől érkeznek az iskola épületébe, míg a felsősök a hátsó – porta felőli – bejáratot használhatják.

https://alfoldiregiomagazin.hu/wp-content/uploads/2016/08/back-to-school-2-1.jpg

Kérjük azokat a diákokat, akik az iskola részéről tabletet igényeltek a digitális oktatás idejére, hogy az eszközöket 2021. május 10-én hozzák vissza iskolánk rendszergazdájának.

Ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy a járványügyi szabályok továbbra is érvényben vannak, így a bejáratnál a fertőtlenítés, lázmérés, a maszkhasználat, távolságtartási szabályok az intézmény területén fontos és kötelező.

Nagyon várunk minden diákot!

ISKOLAVEZETÉS

 Az óvodások és iskolások esetében lehetővé válik a sportlétesítmények, az uszodák, az edzőtermek és a jégpályák szervezett keretek között (testnevelés óra, sportszakkör, iskolai sportkör vagy sportoktatás) történő látogatása is.

Május 25. után megszervezhetők a ballagások – jelentette be Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján. Az államtitkár elmondta, hogy az egynapos vagy többször egynapos osztálykirándulások is megengedettek, de az ottalvás nem lehetséges. 

Ezek a részletszabályok is hamarosan megjelennek a Magyar Közlönyben.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése