2014. október 29., szerda

Visszaköszön a múlt - az elmúlt évek nemtörődömségének folytatása (- léha mulasztás a pályázás helyett)

Mint az eddigi információk szerint ismert, újabb pályázati lehetőséget hagyott ki a városvezetés, mivel az nem lett elég megfelelőn tálalva az önkormányzat elé. Így valójában a képviselő-testület elé, vagy látáskörébe sem került a pályázat lehetősége.

Mert ugyebár a blogot csak kevesen olvassák önkormányzati körökben, mióta nem lehet perbe fogni szószolása okán.  Ezért számukra érdektelenné vált, hogy miről is értekezünk. 

http://195.56.100.66/~dryvitp/wp-content/uploads/2012/01/dryvitprofilogo.pngMég az sem számít, hogy a város, vagy az itt élők, netán az óvodába járók érdekeit, vagy a költségvetés jobbulását szolgáljuk.  Gondolhatjuk ezért hagyták figyelmen kívül, hogy Dryvit szigetelésre pályázhatott volna az önkormányzatunk az ismerten jelentős energiafelhasználással bíró, amúgy meg felújításra váró helyi óvoda kapcsán. (Ismét egy kihagyott lehetőség, egy elhagyott pályázat.)
Dryvit szigetelésre pályázhatnak az óvodák

Sebaj, ezt megtették mások, ami ugyan nem a mi örömünk, de a magunk tanulsága lehet.

„CSR-programunk keretében nagyon sok megkeresést kapunk, amelyből azt látjuk, hogy az óvodák, különösen vidéki intézmények sajnos gyakran küzdenek anyagi gondokkal. Dryvit márkánk megvásárlása kapcsán ezért 10 óvoda teljes körű külső homlokzati hőszigetelését végezzük el hozzávetőleg 20 millió forint értékben” – hívta fel a figyelmet legújabb társadalmi felelősségvállalási programjukra Miavecz István, a Trilak Festékgyártó Kft. ügyvezető igazgatója. A munkálatokhoz a Trilak biztosítja, szállítja a helyszínre és helyezi fel az összes szükséges anyagot, az új generációs Dryvit rendszert és az azt befejező színre kevert vakolatot. „Csupán” ezáltal akár D energiaosztályból A+-os minősítésűvé válhatnak az óvodai épületek.


http://www.homeinfo.hu/images/stories/akcio/20141001_dryvit_szigetelesre_palyazhatnak2.jpg
A pályázat bemutatása a Margaréta Óvoda részvételével - mert ők pályáztak ( - mi miért nem)

A bejelentéssel egy időben megkezdődött az első, Fejér megyei intézmény felújítása. Mivel legyen szó akár új építésű épületekről, akár régi épületek utólagos homlokzati hőszigeteléséről, könnyen és gyorsan kivitelezhető a szigetelés, a dunaújvárosi Margaréta Óvoda már ebben a fűtési szezonban jelentős fűtésienergia-megtakarítással számolhat. A tényleges energiamegtakarítást energiahatékonysági vizsgálattal fogja ellenőrizni a Trilak, amelynek keretében a hőszigetelés előtt és után is hőkamerás felvételt készít a cég szakmai partnere segítségével. Ez a rendszer kellemesebb környezetet biztosít majd a gyermekek számára.


„A hazánkban előállított és felhasznált energiák közel 50%-át az épületek fűtésére, üzemeltetésére fordítjuk. A professzionális hőszigetelés ezért sokkal több, mint egy néhány év alatt megtérülő, okos beruházás, hiszen kézzelfogható előnyei mellett még a környezetet is védi” – tette hozzá a piacvezető festékgyártó első embere. 

A dunaújvárosi Margaréta Óvodán kívül további 10 felújításra kerülő intézmény kiválasztása pályázat útján történik. A pályázati adatlapot (cégszerű pecséttel és aláírással ellátva), az épületről készült képeket (min. 5 darab digitális fénykép, max 300 kB/fotó) és az épület műszaki alaprajzát és homlokzati rajzát tartalmazó pályázati anyagot postai úton a Trilak Festékgyártó Kft. Trilak Pályázat, 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. címre küldhetik el, elektronikusan pedig a trilakpalyazat@trilak.hu e-mail címre, legkésőbb 2014. október 26. (vasárnap) 24:00-ig, az elbírálás szempontja az egy gyermekre jutó költségvetés, az egy gyermekre jutó fűtésköltség aránya a teljes óvodai költségvetéshez képest, térség/település vásárlóereje (forrás: GFK vásárlóerő kutatása). Az intézmények felújítása folyamatosan történik, 2015. év végéig összesen 10 óvoda öltözhet új ruhába.  


A Dózsa György téri Nefelejcs Óvoda utcai homlokzata - ennek ingyenes rendbetételére, szigetelésére lehetett pályázni
 ( - a városvezetésnek biztos nem volt rá szüksége, mivel nem éltek ezzel a lehetőséggel)

Szégyellhetjük magunkat, hogy az elénk táruló lehetőségeket is hagyjuk kárba veszni. Szégyellheti magát a városvezetés, a pedagógiai vezetés (lásd óvoda), hogy nem volt képes erre felhívni a városi képviselők figyelmét és pályázatra sarkalni az önkormányzatot. Mindez a látlelet Ócsa és a regnáló városvezetés szégyene. (Mondhatni, ezzel máris jól kezdődik a Bukodi-Horváth páros második ciklusa.

Az ismertetett és elhagyott (kihagyott) pályázat kapcsán azért azt meg lehet jegyezni, hogy egyetlen egy így kihagyott, elfuserált, vagy figyelmetlenségből netán nemtörődömségből elveszett lehetőségért mindig csak később és drágábban fizet meg a város. Az a város, ami nem másból, mint az itt élők közösségéből áll és tevődik ki. Ők azok, akik mindezért adóznak, vagy éppenséggel fizetnek. Jelen esetben megfizetnek.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése