2014. október 6., hétfő

Amiről a Kisbíró sem beszél - Sándor István megmondja a "frankót" ( - hol is itt az esély és az egyenlőség)

A kampány az, az időszak, amikor sok minden előkerül és felszínre tőr, ami a szürke hétköznapok problémái közt amúgy elsikkad.

Ismét Sándor István az, aki előtudott húzni egy újabb lapot és be tudott mutatni két problémát is egy nap alatt. (A nemzetiségi kártyáról és a pályázati támogatásokról, a pénzekről nem is beszélve.)

Ez pedig nem más, mint az esélyegyenlőség hiánya és az önkormányzati lap politikai kisajátítása.  Ismét kénytelen az ember elismerni, hogy igaza van.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/1601285_340328482808392_2965473272702610828_n.jpg?oh=ab7e4cd64299c70e6cec93de67ad0a16&oe=54B83F7A&__gda__=1422632123_e136cf6ef742a1aa49ff17018df74ed0
Sándor István a nép egyszerű fia, az MSZP polgármesteri székre várománya az aki megint olyan tárgykörből merített, ami amúgy ismert és mások által nem hangoztatott, vagyis elfogadott.  Ez pedig az emberek esélyegyenlőtlensége és a milliós közvagyonból fenn tartott helyi újság pártpolitikai kisajátítása és ledegradálása. 

Mint ahogy arról Ócsa város blogja több ízben beszámolt, Ócsán vannak egyesek akik a városvezetés kegyét élvezve más elbírálás alá esnek, mint a sima hétköznapi halandó. Ők többnyire mentesülnek a fizetési terhek részletei alól, sőt a különleges bánásmódban "szenvedők" közül olyan is van, aki még elismerést, közös fellépést és pénzügyi támogatást is kaphat.  Ugye nem kell ehhez messzire menni, csak egy helyi fesztiválra és máris látni, hogy ki kivel cimborál, kivel gazsulál, italozik és süti a pecsenyét, avagy vállal közösséget és együttes szereplést.  Na, ők azok, akikkel szemben esélyünk nincs arra, hogy egyezzünk.  

Márpedig ez is egyfajta esélyegyenlőtlenség. Ők a köztartozást felmalmozók és a polgármesterjelöltek kegyeltjei. A kiplakátolt közszereplők, és a város haszonélvezői. Amolyan piócák, akik úgy élősködnek hogy a többség vérét szívják, a rájuk eső fizetési terheket kikerülik, az adórészüket nem fizetik rendesen, hátralékot halmoznak fel, amit majd a városvezetés behajthatatlannak minősít - erről is értekeztünk már párszor.  

A pofátlanság csúcsa, amikor az ilyenek polgármesteri és jelölti támogatást és vérszemet kapnak, majd a sok hülye által még akár be is választatnak a testületbe. Ez aztán az esélyegyenlőség, a korrupció és a bűnszerveződése, ha mindez megvalósul.


A másik Sándor István által említett, s felvetett probléma (üzenet) sem új keletű. Az Ócsai Kisbíró úgy került ki a képviselő-testület hatásköre alól, hogy annak Oktatási, kulturális és sport Bizottsága valójában átengedte a lapot, amikor azt saját jogán nem kontrollálja és engedi a városvezető politikus egyéni kézi vezérlését amit valójában az erre a célra felvett sajátos jogkört élvező Kertészné Molnár Anna testesít és jelenít meg. Ő az Ócsai Kisbíró szerkesztője, Ócsa Város Önkormányzatának kommunikációs referense, Bukodi Károly bizalmasa, aki még abból a zárt ülésen tárgyalt "titkos" listából is kapott ahol pénzösszegekre és címekre lebontva szerepel az elengedett behajthatatlannak minősített, majd törölt adósság kimutatása. Talán éppen ennek a bizalmi funkciónak köszönhetően, vagy éppen ellenére azonban sokszor nem látni és az ünnepségeken is inkább Jarábik Klára viszi a szót és adja a kommunikációt, mintsem az ezért fizetett és alkalmazott fiatalasszony.  
Most október 6.-án sem hallani felőle semmi kommunikatív megnyilvánulást, avagy munkát. 

Bukodi Károly közismerten képes áthangolni és sajátos értelmezéseben kezelni vagy éppen elhanyagolni az ebbéli ügyeket.  

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése