2014. október 8., szerda

Október hatodikán ismét megbukott a városvezetés - szégyen és pótvizsga az érintett tanároknak ( - válaszul)

Az aradi vértanúk tiszteletére október 6-án, a nemzeti gyásznapon félárbocra engedik Magyarország lobogóját, megemlékezést tartanak országszerte, - kivétel Ócsán. 
A Batthyány-mauzóleumnál koszorúzás, a Batthyány-örökmécsesnél  egész napos gyertyagyújtás, Ócsán semmi.


http://www.ermihalyfalva.ro/img/news/okt.6__wm.jpgOktóber 6-át 2001-ben nyilvánították a magyar nemzet gyásznapjává:  az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése után Aradon kivégzett 13 vértanúra, valamint az ugyanezen a napon Pesten kivégzett gróf Batthyány Lajosra, Magyarország első független, felelős kormányának miniszterelnökére emlékezünk.


https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t31.0-8/10005978_500802983388994_3849638489653212923_o.jpgBukodi Jánosné tanár ember, Ócsa Város Önkormányzatának  Oktatási, kulturális és sport Bizottság elnök asszonya az iskolai kötelezőn kívül a Városházán nem sokat lobbizik azért, hogy ezt a napot más helyekhez és a történelmi eseményhez méltón itt nálunk is megfelelő tisztelet, elismerés, és méltó megemlékezés övezze.  

Bukodi Károly polgármester és Horváth Tamás alpolgármester (utóbbi tanár is ráadásul) vezette önkormányzat és a Fidesz pártpolitikusai képviselte város ezen személyek regnálása alatt sem volt képes központilag megemlékezni és gyertyát gyújtani a nemzet gyászának napján. 

Ez a három vezető pozíciót betöltő tisségviselője a városnak évekre visszamenőleg Trianon tragédiáját és most az októberi Nemzeti Gyásznapot sem tiszteli meg és tartja meg, (emlékezik) méltó- és látható mód városunkban, miközben erre az emlékezetes napra országszerte megemlékezéseket és gyertyagyújtást tartanak.

A helyi városatyáknak és más érdeklődőknek az emléknaphoz kapcsolódó programokról bővebb információk a www.oktober6.kormany.hu oldalon találhatók.  Érdemes segítségként áttekinteni, vagy a Fidesz vezette kormánytörekvésekből jópéldát meríteni.

Az ismeret nevezettek pedig a nép szégyenére tegyenek pótvizsgát példamutatásból, magyarságból, és hazaszeretetből, mert itt, előttünk megbuktak.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése