2014. október 1., szerda

Négyéves lemaradást akarnak most korrigálni - a vezetése szintén zenész ( - a Városházán megszorult a jólét)

Az ország minden városát és minden települését érinteni fogja az a költségvetési megszorítás, amelyről a Fidesz egyik prominense, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter "szólta el magát" a minap - hangoztatta szombathelyi sajtótájékoztatóján Szigetvári Viktor, az Együtt-PM szövetség társelnöke.

Egy 1700 milliárd forintos megszorítást három év alatt sem lehet pusztán növekedéssel kihozni a gazdaságból, annak negatív hatásait a vidéken élő emberek is meg fogják érezni - mondta. 

A politikus kijelentette: a tervezett megszorítás jelzi, hogy Orbán Viktor "a nyugattól elzárkózó, a működőtőke-beáramlást lelassító, megszüntető, új munkahelyeket nem teremtő, növekedésellenes" gazdaságpolitikája kudarcot vallott.

Ha a gazdaságra egy ilyen fokú megszorítást ráerőltetnek, abból újabb növekedési válság lesz, még mélyebb elszegényedés, még több elvándorlás lesz az eredménye - tette hozzá. A Fidesz politikusainak országosan és helyben is színt kellene vallaniuk arról, mit tudnak a tervezett megszorító lépésekről, az állampolgároknak ugyanis jogukban áll ismerni ezeket a szándékokat, amikor a szavazóurnákhoz járulnak - jelentette ki.

Amennyiben mindez igaz, akkor a Fidesz vezette Ócsa eleve bukásra van ítélve az újraválasztás esetén. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a Bukodi-Horváth-Kardos-Buza által megtestesített  fideszes városvezetés ismétlése során olyan mélységbe zuhanhat a város, melyből évtizedes távlatokban sem lesz képes kilábalni. 

Ne feledjük, hogy az elmúlt négy év mihaszna költekezése nem hozott megújulást a városnak. Költségvetésünk, hitelállományunk ezen időszak alatt nem javult. A látható és elvárható fejlődés elmaradt. Bukodi Károly most  közösségi oldalán próbálja összelapátolva elfedni azt a semmittevést egy pár sebtiben történtekkel, amit az elmúlt négy esztendő során soha nem tett meg.

Most döbbent rá a leköszönés előtt álló polgármester, hogy ennyivel nem úszhatja meg, vagyis nem nyerheti meg a választást. Valami látszatot mutatni, produkálni kell.  

Erre most bemutat pár táblát iránymutatásként, aminek sem a láthatósága, sem pozicionálása nem a legjobbra sikeredett. Képet mutat egy térkép kihelyezésről, ami teljesen környezetidegen, oda nem illő azon a helyen. Ezzel még arra sem törekedtek, hogy a közeli faszerkezetű útmutatóhoz passzoljon. Nem, ez nem fontos. pedig annyira éles a kontraszt, hogy az máj felkiált.  Abszurd és teljesen tájidegen az alkotás és a beillesztés. Borzalom. Ezzel dicsekedni, büszkélkedni nem lehet. Még sincs mihez nyúlni, mert nincs más produktum.  Ennyire telt a négy év során.

A másik, amit még felhoz a polgármester, az nem más, mint az alsópakonyi közvilágítás évtizedes hiányának pótlása, ami ráadásul nem is saját kútfőből származik, hanem az ott élők aláírásgyűjtésének és felszólamlásának a kényszerű következménye. Az eredmény és az érdem ebben nem az övé és nem az önkormányzaté. Nem Bukodi Károly városvezető jótéteményéből, szándékából, hanem a kint élő kezdeményezők elszántságából fakadóan álltak neki ennek a dolognak. Ők voltak, akik mindezt kiharcolták és végül elérték a testületnél.  Most, pár héttel az önkormányzati választások előtt felállítandó kilenc oszlop az alsópakonyon élők produktuma, amivel felesleges kérkednie másnak, másutt. A városvezető nem rég nyitott közösségi oldala nem pótolhatja a hivatalos városi tájékoztatás és megjelenítés hiányát. Ez nem erre való. Szerintem ahogy az ebbéli helyi híreknek, úgy a most leköszönő polgármesternek is másutt a helye.

Bukodi Károly lassan narcizmusba hajló önfényezése olyan mérvű torzulást hoz a városra, mely már az ízléstelenség határát súrolja.
Ebből szerintem elég volt az elmúlt négy év, és Isten mentsen egy olyan öt hosszú éves újabb ciklusba kezdeni ezzel a csapattal, mint aminek majd elébe néz a város. 

Varga Mihály beharangozott szorongatásai nyomán egy olyan ismert városvezetés mentén, mely eddig sem volt képes kiaknázni a lehetőségeket, nem lehet és nem is szabad új korszakot kezdeni. De mitől is lenne új, ha marad minden a régiben. Ezért is vallom, hogy a Bukodi-Horváth-Kardos-Buza alkotta fideszes városvezetés leszerepelt, ezért menniük kell. Nekünk már ne ajánlkozzon közülük senki, hanem vonuljon vissza nyugodalommal mindegyikőjük. Számunkra az is elfogadhatatlan, aki együtt mutatkozik, nevetgél, vagy bandázik velük.  Így az is zenész, aki egy húron pendülve adja a talp alá valót ehhez.

Elég baj elé nézhetünk még a sajtótájékoztatón elhangzottak nyomán amúgy is, ne tetézzük ezt a múlt nyűgeivel.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése