2014. október 13., hétfő

Hétfőtől is folytatódik a kampány - látni és látszani a szükséges rendőri akció ( - a közlekedők biztonságáért)

 Idén és a már hétfőtől is folytatódik a kampány országszerte. Jó lenne, ha ez Ócsára is kiterjedne.

Bizony jó lenne, ha Ócsa is csatlakozna az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is útjára indított „Látni és látszani” nevet viselő országos közlekedésbiztonsági kampányához, mert a városban rengeteg a KRESZ tartozék nélküli, vagy hiányos, az előírásoknak nem megfelelően felszerelt kerékpáros közlekedik a hajnali és az esti sötétségben.

http://www.karvazy.hu/images/akcio/latni_es_latszani_2013.jpg
Sajnos Dabas és Ócsa rendőrei együttesen sem tudták az elmúlt évek alatt visszaszorítani a szabálytalankodók számát. Legalábbis ennek látható jele a közutakon nincs, mert mindennapos gond a város útjai, az életveszélyes helyzetet teremtő kerékpározás. 

Ennek felszámolása érdekében igazán jól jönne egy egy szervezet rendőrségi akció. 

A másutt megszokott közlekedésbiztonsági kampány keretében a személy-, illetve tehergépkocsik és motorkerékpárok, továbbá kerékpárok vezetői 2014. október 2-tól 2014. december 12-ig ingyenesen élhetnek azzal lehetőséggel, hogy a kampányban részt vevő szervizekben járművüket szakemberek átvizsgálják. A kampányban optikusok is részt vesznek, akik térítésmentes látásellenőrzéssel, valamit hasznos tanácsokkal látják el a járművezetőket.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTYhOeOzewsHQJhkTKwPB9RkTEpH8rP2tmEzWc0me2GrRiA9QCPrQA rendőrség 2014. november 6-tól 2014. december 12-ig országos fokozott közúti ellenőrzést tart, melynek során teljes körűen és kiemelten vizsgálják a rendőrök a személy-, illetve haszongépjárművek, a motorkerékpárok és kerékpárok világítását, láthatóságát, továbbá a vezetői engedélyben szereplő szemüveg viselését, illetve a kiegészítő szemüveg meglétét.

A tél közeledtével kiemelten fontos a látás és a láthatóság kérdése, ugyanis jelentősen romlanak a látási viszonyok és hosszabb a sötétedés utáni időszak is. Minden autós saját érdeke, hogy átvizsgáltassa gépjárművét és ellenőriztesse látását.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése