2014. október 11., szombat

Választási számításbavétel - polgármesterjelöltek Ócsán ( - van lehetőséged, legyen választásod)

Az önkormányzati választások helyi voltában ahogy korábban, úgy most is igyekeztünk mindenkinek helyet biztosítani és eligazítást nyújtani a sorsunkat illetően.

http://www.dehir.hu/wp-content/uploads/onkormanyzativideokezdo.jpg

Ennek során a most véget ért időszakot záró polgármesterrel Bukodi Károllyal és dolgaival sokat foglalkoztunk. bemutattuk munkásságát, eredményeit, vagy eredménytelenségeit és beszámoltunk pártos (Fidesz) és emberi viszonyulásáról is a városunk lakói felé.

Ezt követően Magyar Péter polgármesterjelölt és a Jobbik került sorra, amikor folyamatos tájékoztatást nyújtva biztosítottunk teret és ismertséget a törekvéseknek. Ekkor nem csak hírrel szolgáltunk, hanem beszámolót és tudósítást is adtunk a találkozókról összejövetelekről.  A sok pozitívum mellett azonban valahogy elsikkadt a kritika, vagy a törekvés, melyből kiderült volna, hogy valójában miért is lenne jobb a váltás és az ezzel járó változás.  Az ismert program nem hoz felszínre olyan érezhető különbséget az Ócsát érintő helyi dolgokban, amiért az ember azt mondhatná, hogy hűha, ez igen. 

Sajnos a következő önjelölt, Uitz Erika sem erőltette meg magát annyira, hogy érdemben többet árult volna el magáról, mint azt amit csak a röpke szórólapjából azonosíthatunk. Kritika, észrevételezés, szembenállás itt sincs, csak a törekvés.

A Facebook azonban ontja az információt. A polgármesterjelöltek a közvetlen polgármesteri- és önkormányzati választások vitáját kerülve, csupán a közösségi oldalak megosztásaiban üzengetnek az éppen ott járó célközönségnek. Ebből azonban Erikáról is csak annyit tudunk, meg, hogy a nagy közös kondér szélénél Ő is ott állt, ahol a "Pubi" és más ismert jelölt.  Ez pedig csak egy szűk réteg számára lehet elég, nem pedig Ócsa össznépi közösségének.

Az MSzP helyi jelöltje, Sándor István volt az egyetlen személy, aki képes volt elővenni a hétköznapok sorából  az elmúlt 4 év társadalmi- és közéleti problémáit és tényszerűen rámutatni a hiányosságokra.  Ezeket a blog sorra közzétette és bemutatta.

Sajnos azonban Török László sem hozta magát előrébb ezen a téren. A korábbi években megszokott rövid programismertetőjén kívül semmi más előrelépést nem hozott az idén sem. Jelenleg függetlenként indul a polgármesteri székért, annak ellenére, hogy az országgyűlési választások során az LMP soraiban kampányolt.

És ha már a változás előtt álló polgármesterrel kezdtük, akkor ennek ellenpólusaként és stílusosan egy szintén egy olyan jelöltek mutatunk be, aki a polgármesteri szék betöltésével korábban egyszer már sikerre vitte Ócsát. Ez az induló pedig nem más, mint Dönti Károly, aki felhozta és várossá alakította Ócsát. Ő az egyetlen, jelölt, aki nem Facebookol és a nem a világhálón próbál népszerűségre törekedni.
Programismertető anyaga se nem jobb, se nem rosszabb más itt soroltnál. Egyetlen különbség csupán abban rejlik, hogy ez tőle hihető. Nincsenek benne lózugok és vállalhatatlan dolgok, csupán hihető és megvalósíthatók.  Számára nem ismeretlen közeg a város és az önkormányzat és az emberek előtt sem ismeretlen. Pártokhoz nem kötődik, adóssággal, vagy közpénzes tartozásokkal terhelt alakokhoz nem kötődik, így ezektől is függetlenül indul a polgármesterségért.

Ezzel mind a hat ócsai polgármesteri indulóját vázlatosan, illetve a saját anyaga alapján bemutattuk.

A többi azokon múlik, akik magukért, a városért megteszik azt a pár lépést, ami a kijelölt szavazóhely eléréséig és a változáshoz szükségeltetik. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése