2014. október 19., vasárnap

Átverés, vagy jelentős befolyás a választási eredményekbe - amiben nincs köszönet ( - ki kéri a Fideszt)

Mint ismert a választói magatartást jelentős mértékben befolyásolta  Uitz Erika polgármesteri- és képviselőjelölti  indulása.

Ez a jelentős befolyás abban is megnyilvánulni látszik, hogy az induló jelölt magáról és hitvallásárólé tett állításai, szórólapjai azt a látszatot és hitet keltették, hogy Uitz Erika képviselőként és polgármesterként a választók érdekeit fogja szolgálni, valamint a Voksolásokat, a rászavazását követően őket fogja képviselni, illetve szolgálni.

Ez a hit azonban nem sokkal a választások befejezését követően megdőlt azáltal, hogy Uitz Erika rövid időn belül lemondott és megszerzett képviselői mandátumát átvétel nélkül visszaadta.   Ezzel gyakorlatilag megtévesztette, mondhatni becsapta az embereket, mert azt a csalfa látszatot keltette, hogy esélyt és lehetőséget biztosít az olyan választópolgárok számára, akik egy független indulóban látják az esélyt és a kiutat. Ennek alapján választották közel nyolcszázan meghirdetett programját, valamint személyét.

Uitz Erika azonban lemondott erről és a választóiról amikor nem vállalta fel a következményeket és  visszalépett a képviselőségtől. Ezzel jelentős mértékben hatott a választások kimenetére és végletére.
Lemondása következtében 790 (több mint egy fél polgármesternyi) szavazat veszett el és egy párt-apartnyik jött elő.


 
 Kedves Ismerőseim, Barátaim! Ezúton szeretnék mindenkinek még egyszer köszönetet mondani a támogatásért, amit az elmúlt időszakban Tőletek kaptam. Tájékoztatnom kell azonban benneteket arról is, hogy a tegnapi napon lemondtam a képviselői mandátumomról. Sajnos a törvény bár a köztisztviselőknek és közalkalmazottaknak megengedi, a kormánytisztviselőknek tiltja a közszereplés minden formáját. El kellett döntenem, hogy a munkám folytatásával, vagy egyedüli függetlenként a testületben tudom a várost jobban szolgálni. Én a munkám mellett döntöttem, és mivel a döntést meghoztam a megvalósítással sem vártam. Nem akarom a városban megkezdett projekteket akadályozni, húzni az időt, így megtettem azt, amit meg kellett tennem. Remélem a harag, és az ellenem irányuló támadások hamar lecsillapodnak, de abban biztos vagyok, ha mindenki alaposan végiggondolja a döntésemet igazat ad nekem. Még egyszer: Köszönöm a bizalmat!

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTaDlhm6WC7SWMHM7BVA8ggIZLHi5rRVI7V0sU6H_keBLVDjHnDLw

Uitz Erika visszalépése rendesen megváltoztatta a választások kimenetlét. Nem csak azzal, hogy magára hagyta a másik független indulót, és ezzel szinte egypárti lett a helyi testület. Sajnos egy magából kivetkőzött fecske is képes jelentős változásokat elérni. Erre igazán jó-rossz példát szolgáltatott.

A közösségi oldalakon olvasható hajbókolás és köszöngetések utáni válaszokból az is kiolvasható, hogy Erika valahogy úgy vélte, hogy többen lesznek hasonszőrűek, akik közt érdemes szót emelni, cselekedni, és munkát vállalni. A jelen helyzetben azonban inkább feladja elgondolását a választói és csendben visszamegy az irodapult mögé a kormányt szolgálni. Igen érdekes fordulat ez. 
Nem mindennapi következmények mellett. Köszönettel nem ezt várták az emberek.

http://jobbik.hu/sites/default/files/kepek/hetvezerterv_elolap.pngPersze van itt más is, aki köszöni nem kér ebből.

A Jobbik, egyes településeken hasonló, és más esetekben arra kéri a Fideszt, hogy „viselje kellő alázattal”, ha a választók másban látják településük jövőjét és pártállástól függetlenül fogjon össze az emberek érdekeiért. 

Mirkóczki Ádám jobbikos politikus szerint a kormánypártot a hatalmán kívül semmi nem érdekli.  

Erre Ócsán is vannak jelek.

Uitz Erika képviselőjelölt indulása talán pont erre jelentett és adott volna alternatívát. Ne3m véletlenül választották oly' sokan. Visszalépésével ennek a lehetőségét, a választói reményt adta fel és ezáltal nem csak 790 ember csapott be, hanem megváltoztatta a választások kimenetelét és végkifejletét. Valahol ezt kell megértenie azoknak, akik most köszönetnyilvánítás és részvétbókokban fejtik ki sajnálkozásukat. Ez nagyon kevés a feloldozáshoz. Ócsa népe nem heveri ki egykönnyen a lóvátételét. Elvégre lett volna biztosabb helye 790 honpolgár szavazatának, amit nem egy meggondolatlan egyénnel temethetett volna el az ember, hanem  egy más és biztosabb jelölt által a társadalom hasznára válthatta volna.  Ezért inkább a magára hagyottak feltámasztása és megbocsátása lenne fontos, mintsem a visszakozó erkölcsi és morális megértése, vagy szóbeli felmentése. Ugyanis többek szerint Uitz Erika megvezette, megtévesztette és becsapta a helyi választókat.

https://aldoricci.files.wordpress.com/2014/10/ivan-pes-facce-da-culo1.jpg?w=640&h=425Nem tudom, ezek után ki miként vélekedik az Ócsát érintő választási történésekről? 

Főleg, amikor a kormánypárt bejutott emberei már a tisztségeket és a pénzt osztják.

*

1 megjegyzés:

  1. Vajon ugyanígy kidobták volna a voksaikat, vagy másképp szavaztak volna-e az ócsaiak, ha nem már korábban, mondjuk a kiírt választás, vagy a voksolás napja előtt visszalép Uitz Erika?
    Vajon akkor hova tette volna szavazatát az a nyolcszáz választó?
    Erre a két felvetésre kéne megválaszolni, mert a mostani előreléptetett felállásban nincs sok köszönet. Bármiről is trécselnek, vagy hajbókolnak egymás közt a rajongók.
    (Mocskos egy húzás volt.)

    VálaszTörlés