2014. október 16., csütörtök

Ellenzék és kontroll nélküli vezetése lesz a városnak - a Jobbik néma marad ( - szebb jövőt Ócsa)

Lassan mindenkihez eljutnak a választás eredményei.  Ahogy korábban írtuk, gyenge csapattal állt ki a helyi Fidesz. Hiába, ez is elég volt a győzelemhez. 
Azt is prognosztizáltuk, hogy velük nem lépünk előrébb, mert érdemi változás nem fog beállni sem a stabilizáció, sem a gazdálkodás, a fejlődés, vagy a mentalitás terén. Mégis ez kell.

http://38.media.tumblr.com/7bb4dc613176cea6a28bf0f181c8740b/tumblr_ndce5lnxlb1qzdx0io1_1280.pngBár tévednénk.

Jelenleg azonban úgy tűnik marad a korábbi, vagyis az eddigi irányvonal. Lesz focipályája az általánosban és már nem csak a teremben, hanem az udvaron is rúghatják a bőrt az ott élők örömére. Ezután lehet tovább folytatni és finanszírozni a nem fizető, vagy veszteséges (netán veszteséget termelő) cégeket, vállalkozásokat és lehet velük továbbra is egy színpadon ünnepelni zavartalanul, fesztiválozni közvagyonból, vagy akár heti váltásban bográcsolni, esetleg borkóstolót tartani a kisvárosi proli örömére. Mindezt immáron háborítatlanul tudja a város finanszírozni. Ellenvetés nélkül. De ki is szólna, amikor mind egy színűvé váltak a testületeben belül és azon túl. Együttvéve sem akarhatnak mást csak a javadalmat. Az új testület tagozódásában annyi a különbség, hogy a csapat egyik fele a vígságot, a sportot (értsd focit) képviseli, a másik fél pedig a reformátusok térnyerését jelenti. Ők képviselik az egyházi érdekeket, ami mentén gondolkodnak és gondoskodnak majd magukról.  Ezek irányvonalán már nem lesz gond az Ady Endre utcai roggyant épület állagmegóvásával, lesz pénz a világítás anyagi biztosítékainak folyamatos fedezésére, és nem fog kárt szenvedni a református közösség egésze sem. A foci és a reformáció együttlétére is van egy beválasztott presbitere (képviselője) a városnak a választópolgárok döntése nyomán.

Mindez ígéretes és szép jövőképet ábrázol Ócsa egére. Isten kegyelméből vagy rossz tréfájából adódóan a város lakosságának remélhetőleg nem kell hosszú vezeklésre felkészülnie. (A katolikus hívők Istene csak biztosít feloldozást velük szemben.)

Bukodi Károly a választási kampány során közösségi oldalán megosztva azt ígérte, nem állnak le.  Ha ezt az utóbbi egy hónap során az általa bemutatott "fejlesztésekre" értette, akkor máris lehet kezdeni az óvoda hőszigetelési pályamunkájának előkészületeit, aztán az írását, a Damjanich utca közepén tátongó gödör befedését a szakrendelések bővítését és a többi...

Mert munka, feladat és dolog van elég. Csak akarat és ember is legyen ehhez a fideszes sokaság közepette.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Ócsai Alapszervezetének elnöke közösségi oldalán máris reagált  a kialakult helyzetre:

"A választások margójára…

A munkát nem hagyjuk abba, sőt, magasabb sebességbe kapcsolunk! A városvezetés kontroll szerepére nem kaptunk felhatalmazást, így ezt tiszteletben tartva nem szólunk bele, csak figyelünk, jegyzetelünk… 

Más jellegű irányba viszont minden erőnkkel elindulunk! Az előttünk álló 5 év terveit, munkaütemét a tagsággal egyeztetve papírra vetjük és maradéktalanul végrehajtjuk! 

Köszönjük az eddigi támogatásokat, és számítunk rátok a továbbiakban is! Szebb jövőt!"

Mások szerint pedig a demokrácia lényege a társadalmi- és a civil kontroll, az átláthatóság, a betekintés, a véleményezés és a kritika. szabadsága. Ezek nélkül az alapvető alkotmányos jogainkról, a népképviseletről és a politikai befolyásról, a demokratikus joggyakorlásról mond le az, aki mindezt véleményalkotás, beleszólás nélkül hagyja. 

Minek akkor a párt egysége, felmutatott nagysága és tömegvonzalmában rejlő ereje, ha dolgok alakulást szó és beleszólás nélkül hagyja. olybá tűnik mindez, mint aki leül a karosszékbe és csak kívülről szemléli az eseményeket a helyütt, hogy annak részesévé, véleményezőjévé válna.  

Jegyzetelni jegyzetel eleget bármelyik blogger. Elolvassák, majd elfeledik. Semmi befolyást, ráhatást nem ér. Egy politikai tömörülés azonban más dolog. Annak van súlya és jelentősége. Ez a választási eredményeken és az egyéni szavazatokon is látszik.  Tehát ott van súlya a szónak.

Az Ócsai Jobbik elnökének konklúziója szerint is: "Összességében elmondható, hogy a jelenlegi városvezetés egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen kihívói lettünk"

 Ennek a kijelentésnek a tudatában és kötelezettségében nem lehet már csupán külső szemlélőnek maradni és némasági fogadalmak mentén tétlenül szemlélni az eseményeket. Nem jegyzetelni, hanem véleményt alkotni, azt hangoztatni kell, vagy nincs értelme az egésznek.  

Elvégre vétkesek közt cinkos aki néma (- Babits Mihály: Jónás könyve).

Hál' Istennek a régi-új laptopok eltartottak a választásokig.
Az újonnan érkezők felfejlesztéséről várhatólag az első ülések egyikén hoznak majd határozatot.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése