2014. szeptember 4., csütörtök

"Szeretem Izraelt" üzenet lájkolásáért börtön várhat egy diákra - van ahol ez tiltva van ( - itt nagy a tolerancia)

Lázadás vádjával vizsgálat folyik egy 17 éves malajziai diák ellen, amiért a Facebook közösségi portálon lájkolt egy "Szeretem Izraelt" üzenetet. Ezért akár három év börtönnel is sújthatják a palesztinokkal kapcsolatos izraeli politikát hevesen bíráló muzulmán országban. 

http://www.bacskahir.hu/file/images/static/33.%20h%C3%A9t/facebook-fan-page-marketing.jpgA fiú egy izraeli zászlót ábrázoló, Szeretem Izraelt feliratú képet lájkolt - közölte Abdul Rahim Hanafi, Penang szövetségi állam rendőrfőnöke, ahol a fiú él - jelentette a malajziai média szerdán.

Az eset élénk visszhangot váltott ki a közösségi portálon. "Eszerint a kitekert logika szerint minden Facebook-felhasználó malajziai lázadó, hiszen azt egy zsidó hozta létre" - írta az egyik netező a Malaysiakini hírportál által közzétett kommentjében.
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTPt_gAlI2PCUdiDZBy1_zZ4ijOKRTzNHrew2KTvKwvl9rJR5Ap4RYRdw
A délkelet-ázsiai ország nem tart fenn diplomáciai kapcsolatokat Izraellel. A zsidó állam politikája heves bírálatokat vált ki a malajziai  muzulmánok között, különösen a gázai hadművelet óta, amelyben egy hónap alatt közel 2000 palesztin és 67 izraeli halt meg. 


 https://kuruc.info/galeriaN/hir/Carlos_Latuff_gaza12_02.jpg
 *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése