2014. szeptember 17., szerda

Szocialista jelöltek - elgondolás, és elvárás ( - más választás)

Az MSZP-nek hét elvárása van jelöltjeivel szemben
A szocialisták szeretnék, hogy a szabadság és a szolidaritás szigeteivé válhassanak azok a helyek, ahol a jelöltjeik győznek.
 
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10649892_299362700255478_5281402754952429669_n.jpg?oh=a399d03545294b12ab6c54fc546da53d&oe=549772D8

Az MSZP országos választmánya 2014. szeptember 13-án hét pontban fogalmazta meg elvárásait a párt októberi önkormányzati választáson induló képviselő- és polgármesterjelöltjeivel szemben. Az ellenzéki állásfoglalást Tóbiás József, az MSZP elnöke és frakcióvezetője ismertette újságíróknak Budapesten Botka László választmányi elnök társaságában, a testület ülését követően.

Tóbiás József kiemelte, azt szeretnék, hogy a szabadság és a szolidaritás szigeteivé válhassanak azok a helyek, ahol a szocialista jelöltek kerülnek ki győztesen az önkormányzati választáson. Az ellenzéki politikus szerint erre azért is nagy szükség van, mert mára az önkormányzatiság maradt a demokrácia utolsó védvonala.
 
Az MSZP országos választmánya ennek érvényesülése érdekében hét elvárást fogalmaz meg a jelöltekkel szemben – olvasható a testület állásfoglalásában. A jelöltektől elsőként azt várják, településükön érjék el: ne éhezzen egyetlen gyerek sem, másodikként pedig annak megakadályozását, hogy a temetőkben „szegényparcellák” jöjjenek létre.

A megválasztott szocialista jelölteknek emellett el kell érniük, hogy az önkormányzat rendszeres kapcsolatot tartson fenn a magányos idős emberekkel, a települések munkaképes lakóinak biztosítson elhelyezkedést, továbbá tekintsék saját ügyüknek a gyerekek tanulását annak ellenére is, hogy a kormány megfosztotta iskolafenntartói joguktól a helyi közösségeket.

Az MSZP országos választmánya a fentieken túl azt is elvárja, hogy a szocialisták teljes nyilvánosságot biztosítsanak az önkormányzati munkának, valamint szélesítsék a közvetlen lakossági döntések körét, így például helyi népszavazással döntsék el a szabad felhasználású fejlesztési források felhasználását.
Forrás: MTI
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése