2014. szeptember 30., kedd

Fizess paraszt, a többi a mi dolgunk - persze azért vannak kivételek ( - rossz meglátás)

"Az állam minden állampolgártól elvárja, hogy időben fizesse be az adóját és járjon jó úton."

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcST7EOajpxT7D9wqdHtoZ68rycDv6i22mPZ3y6vXMmO7XYVOt-pBw

- Egy miniszter és egy képviselő lehet vagyonos, ez nem gond, bárcsak mindenkinek lennének jó ingatlanjai. De a Fidesznél valami gebasz van. Mészáros Lőrincnek, Rogán Antalnak és Szijjártó Péternek is számot kellene adnia arról, hogy miként szerezte vagyonát – ezt Vadai Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint tisztázni kéne végre, hogy egy jó fizetésből hogyan lehet még jobban félretenni.

Vadai Ágnes hangsúlyozta: az állam minden állampolgártól elvárja, hogy időben fizesse be az adóját és járjon jó úton, mert ha nem így tesz, lesújt rá a törvény.

- Ha azonban ott van a neve mögött, hogy Fidesz, akkor úgy tűnik: rá nem vonatkoznak ezek a szabályok – fogalmazott.

https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-xpa1/v/t1.0-1/c9.0.200.200/p200x200/10509755_1525647790983584_1676081896532247113_n.jpg?oh=f01f51bc49d98aef85479d02af99f966&oe=54C2B899&__gda__=1421748190_b6839e9dd06df72fe9ed930bacc2032cRadics József, képviselőjelölt Ócsa elhíresült embere, az itteni Fidesz és a helyi plebsz kedvelt alakja, aki nem csak a közéleti, hanem vállalkozói-, adóügyi tevékenysége és törvény előtti egyenlősége okán vált ismertté.  Számos polgármesterjelölt barátja, képviselő ismerőse és kedvelt személye, annak ellenére, hogy rajta van az önkormányzat által kiállított adósok listáján mind bejelentett telephelyét, cégeit illetően, mind pedig ismert közismert személyként. Mindez persze nem baj, mely mások helyette is fizetnek.

Mindez nem zavarja város polgármesterét, hiszen képes vele közös megjelenésre és egy színpadon szerepelni. Sőt nem csak együtt játszik (szerepel) vele, hanem még a városlakók pénzéből támogatást is előterjeszt és megszavaztat neki vagy éppen a tartozással bíró cégének. 

Mindez úgy látszik elfogadott jelenség Ócsán, mert nem csak a Fidesz, hanem más párt polgármesterjelöltje, és a függetlenként indulók közül sem finnyáskodik ebben pár ember, amikor szoros szálakat ápol a tartozásoktól sem mentes kétes hírű embertől.

Bukodi Károly városvezetése  azt az üzenetet tolmácsolja a választók felé, hogy le vagytok sajnálva. Nem ti vagytok az elsők és a számára fontosak. Ennél a hozzácsatlakozó képviselők szemlélete és felfogása sem különb.  Az elmúlt négy év során talán csak a három "ellenzéki" képviselő volt az, aki megpróbálta a várost és annak népét képviselni. A többi mind beállt a sorba. Az összes bizottság az ilyenek kezében volt. A pénzügyektől, a gazdaságtól, a szociális dolgokon át a kultúráig és a sportig bezárólag. Ez átütött a mindennapokon és meg is látszik a városon. A vezetés gyakorlatilag kisajátította magának a közcélokat, a demokráciát, és elvonta az állampolgári jogokat.

"...amit kapnék fizetés gyanánt azt adjátok oda az első koldusnak!"
Ócsa közélete már csak ilyen. Gond is a választás, mert a becsületest meghurcolják, a párttámogatott meghasonlottat pedig közpénzből anyagilag segítik. Radics József, Gönci György a köztartozásaikkal együtt lassan a város jelképei lesznek, akiknek elismerő oklevél birtokában lehetnek Ócsa címzetes polgárai. Valószínűleg Radics úr hátrahagyott céges tartozásai a Néra-Roletta nyomán, valamint az önkormányzati kimutatásokban fellelhető adatok szerint annyira jót tettek a városnak, hogy ezért 2013 novemberében még pro urbe, vagyis "Ócsa Városáért" (4 igen 1 nem és 2 tartózkodás mellett)  adományozta Bukodi Károly és "baráti" tagsága.

Most akkor lehet szidni az MSZP-t és Vadai Ágnest, de ha ezt nézzük, akkor őt is perbe lehetne fogni, mint ahogy a feltáró személyekhez közelállókkal próbál végezni a hivatal.

Radics József, Gönci György és hasonszőrű (támogató) baráti társulatának pedig lehet további címeket "fontos" egyén kegyeit mindenki lesi és keresi. Így a jó időre tekintettel akár lehetne éppen koronázási ünnepséget szervezni, ahol további birkákat vághatnának le és árulhatnának ki. Ehhez ismét hozzájárulhatna a városi polgárság újabb 100- 150 ezres támogatással, amit nem közvetlenül a célszemélynek, vagy a mögöttes egyesületnek, hanem ismét a köztartozásokkal terhelt Ócsautó Kft-nek lehetne utalni. Az pedig amolyan jó adózóként, leírná költségként a nyeresége terhére, nem úgy, mintha közvetlen utalással korrumpálnák a cégvezetést. 
díjakat és pénzeket adományozni akár pártosan, vagy önkormányzati alapon lakossági kasszából. Ebből a szempontból végül teljesen mindegy ki nyer, mert a helyi keresztapa szerepét betöltő

József Radics:  "Kedves Karcsi! Köszönet illet Téged, és a Polgármesteri Hivatalt, hogy megszerveztéték ezt a rendezvényt. És meg kell említenem itt a "csapatom" névsorát is: Kerepeczki Fere, Kerepeczki Ferencné "Ica", Sponga Károlyné "Magdika", Uitz Erika, Szabó Tamás "Sógor" Rász János, és még nagyon sokan, akik jószándékkal, őszintén dolgoztak az ócsai és vendég polgárokért.Örültünk, hogy segíthettünk, és adhattunk! És továbbra is ebbe az irányba szeretnénk haladni! Köszi Karcsi!"

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10347175_313365438842402_8903353837218257397_n.jpg?oh=908d861a3e303c0ef382cb12b3ba8d96&oe=54CB07C6&__gda__=1422891646_4aacf0a8a79eee733c7c7e6138b666d0
Radicsban és Gönciben nem csak egy dolog a közös. Mindkettőjükre jellemző az a "közfoglalkoztatás" aminek során bizonyos rendezvényeken megbízáshoz, szerephez és közpénzekhez jutottak.  Mindkettejük rajta szerepel az önkormányzati adóhátralékosok közös listáján. Radics ráadásul még a városi képviselőjelöltek listáján is. Talán mindez eléggé rámutat arra a gátlástalanságra, amit ők valójában képviselnek.

Elvégre a Fidesz is csak Juhász Péter és más köztartozásait firtatja, és nem a saját által támogatott klikk ismert személyiségeinek ügyét tárja felénk.

Az együtt-fesztiválozók ügyei jobb ha rejtve maradnak - gondolhatják a jobboldaliak. Ez esetben akkor mi az, ami elválaszt, vagy megkülönböztet tőlük másokat? Így jobbnál-jobb polgármesterjelöltek állnak csatasorba egyazon elvek mentén. Miként is lehet választani belőlük másként, ha mindez belefér a baráti zónába. Nem mást mutat ez, mint haverokat egymást közt, mint két varjú szemenszedett képmutatása a koncért, melynek során az áldozat maga a köznép marad. A most induló polgármesterjelöltek egyikőjüke sem mutat rá erre a helyi visszásságra. Mintha maguk sem lennének különbek ettől. Úgymond elfogadják, abszolválják a helyzetet.

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/10704421_282040371992816_6605461675869476833_o.jpg
Együtt a porondon - közpénzes támogatás és köztartozás a rájuk jellemző közösségvállalás

A jobboldal kínos ügyeire meg ott a "jó öreg" MSZP-s múltú Vadai Ágnes, - vagy éppenséggel a független helyi blog, - hogy erről is tájékoztassa a kevésbé informált választópolgárt.

Ócsa egy kiszolgáltatott, gazdasági-, pénzügyi béklyóban  szenvedő agyhalottá vált. Ócsa leépült és az utóbbi évek során csak agonizál.  Október 12.-e a lehet a város és az itt élők feltámadásának az ideje.  Most kell élni ezzel mert ha elszalajtjuk akkor évekig (immáron 5 évre) a utolsó esélye, hogy kinyilvánítsák akaratukat.

Ócsa és az itt élők jövője a jelen választásán múlik. Amennyiben a város közéletének megújítását, megtisztulást szeretné, ami egyben a felvirágoztatás lehetőségét is jelenti, akkor válasszon olyan képviselőt, aki tiszta, és tehermentes, tisztességesen és részarányosan kiveszi részét a közterhekből, becsületes és ezektől a szélhámosságokat megjelenítőktől független. Ez a város nem kér többet az adósságok halmazából. Az itteni választó magához mérten is tisztességesebb képviseltre vágyik.


"Mi vagyunk az egyetlen nemzet, amely eltűri, hogy választott vezetői leszarják a fejét". Ne igazoljuk vissza ezt az állítást.  Menjünk el szavazni és mutassuk meg, hogy nem vagyunk birkák, hogy ennél sokkalta többre tartjuk városunkat érdemesebbnek magunkat, és képesek vagyunk a már összefonódott korrupt alakoknál különbet választani Ócsa élére és a város képviseletére. Legyen más ez a választás, mint a megszokott. Mutassunk újat az elmúlt évek nemtörődömségére válaszul.


Mert mi, a választ adó nép, a szavazati többség különbek vagyunk annál a lepaktál csapatnál, akit most úgy tolnak elénk, mint valami kötelezőt. Válaszunk szabadon, saját akaratunkból, elkötelezettségmentesen.   

Ócsa és népe októberben 12.-én ezt megteheti.

 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése