2014. szeptember 14., vasárnap

Véradási lehetőségek mostanában a környéken - véradásszervezés ( - felhívás)

Mint közismert, a Magyar Vöröskereszt rendszeresen szervez véradást a betegek ellátása érdekében.

http://www.ztekosar.hu/webimages/2010/veradas2.jpgMint ismert, hazánkban a véradás önkéntes, és térintésmentes.  Általában a Magyar Vöröskereszt szervezésében történik kitelepült vérvétel-adás, de indőnként a kórházak, vagy a vérellátók is szerveznek ilyen akciókat.

http://www.zsolterdei.com/download/galeria/veradas/veradas_7.jpgMás esetekben az önkormányzatok, vállalatok kezdeményeznek és szerveznek ilyen eseményeket a valamely szervezet (többnyire a Vöröskereszt) igénybevételével.

Ócsán azonban ez nem nagyon divat. Itt valahogy kevés a véradásra jelentkező és sem a Szabadidőközpont, sem az önkormányzatunk nem áll élen ennek szervezésében.  Pedig ahogy a pörköltes mulatozó fröccsös-sörös társaságot elnézi az ember egy-egy kitelepült rendezvény alkalmával, igencsak vannak olyanok, akik alkalmassal lennének a vörösvértesteik számának csökkentésére.

http://5.kerulet.ittlakunk.hu/files/ittlakunk/styles/large/public/upload/article/6/fb_onkentes_veradas_-_magyar_vk.jpg?itok=Iqa9KWaO
Ahogy hallom, a jó birkapörkölt és az utána elfogyasztott sör, vagy bor jó hatással van a vérképzőszervek működésére. Ráadásul az efféle vénacsapolás is jó szolgálatot képes tenni a heves vérmérséklet és az anyagcsere-folyamatok fenntartásában. Továbbá serkentőleg hatnak a sejtmegújulásra és az eltompult elme felpezsdítésére is.

Mindezen előnyök figyelembevételével és abban a tudatban, hogy Ócsa vezetése nem érdekelt ebben, ajánlom a blog olvasóközönsége figyelmébe, hogy szeptember hátralevő napjaiban is lesz még lehetőség segítségnyújtásra.

Holnap például két helyen is lehet "csapoltatni".  Felsőpakony és Gyál nincs messze egy kis véradáshoz. Akit ezzel kedvre derítettünk, az menjen és jelentkezzen a helyszínen, szívesen fogadják.

Véradási lehetőségek a környéken:

http://debrecenplus.hu/uploads/images/2014_07_14/121009160.gif2014.09.15.
Felsőpakony
Könyvtár * 10:00 – 13:00
2363 Felsőpakony, Rákóczi u 41

Gyál
Közzösségi ház * 14:00 – 17:00
2360 Gyál, Nagykörösi u 118-120

2014.09.18.
Dabas
Általános Iskola * 13:00 – 18:00
2370 Dabas, Iskola u 1

 http://www.nyiron.hu/news_images/1186/veradas_nagy_899_20100108223157_787.jpg

Másutt a helyi egyesületek, a pártok is szerveznek véradást, de klubok, csapatok és a szakszervezetek is tettek már ilyet, ha másért nem, a figyelemfelkeltés, és a törődés jegyében. Most a választások közeledtével még lehet jelentkezni a Magyar Vöröskeresztnél egy októberi véradás ócsai szervezése érdekében. Jó lenne, ha nem csak a zsibvásári sátorozásban, az eszem-izomban  a városi támogatások osztásában lennének egységben és barátságban a felek, hanem a véradásban is jeleskednének. Jó példát szolgálna a "civil" társadalom felé és jó üzenettel bírna a többség számára, ha ebben is lennének élenjárók a közéleti szerepet vállalók.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése