2014. szeptember 25., csütörtök

Nem mese, nem csak meleg szeretettel - megtévesztés és rávezetés a másságra ( - buzi megrontás)

Hűvös szeptemberben, meleg fogadtatásban részesítette rajongóit az RTL-klub szennycsatorna.

Megtévesztő módon reklámozta az RTL Klub a melegmesekönyvet.

Homoszexuális királyfik, leszbikus királylány – mostantól magyarul is olvasható az Amerikában nagy visszhangot kiváltó LMBTQ-mesekönyv. Kár, hogy az RTL Klub egy meleglobbista pszichológust szólaltatott meg szakértőnek, elhallgatva a kötődését.

http://valasz.hu/data/cikk/10/4754/cikk_104754/homoszexualis_mesekonyv_r.jpg„Örökzöld varázslatos királyságában egy öregasszony elrabolja a szépséges Elena hercegnőt. A veretlen bajnok Győző és a félénk könyvmoly Szilárd elindulnak megkeresni »a Föld legnagyobb kincsét«, hogy egyikük megmenthesse és feleségül vehesse a hercegnőt. Útközben azonban Szilárd és Győző rájön, hogy »a Föld legnagyobb kincse« nem az, amit vártak.” 

Ez a szöveg olvasható A hercegek és a kincs címmel most (egyelőre digitális formában) magyarul megjelent mesekönyv hátsó borítóján. Az amerikai változat hazai kiadása az első nyíltan homoszexuális témájú gyerekkötet, melynek végén a két királyfi nem a hercegnővel, hanem egymással esik szerelembe, így nem – az egyébként leszbikus – Elenát, hanem egymást vezetik oltár elé.

Akkor vegyük szép sorjában.

1. Először hatalmasat nyerítettem, amikor megláttam, hogy hívják a főhőst. Egy pillanatra átsuhant rajtam, hogy a magyar fordító talán nem véletlenül adta neki ezt a nevet, de aztán utánanéztem, és kiderült, az angol eredetiben is beszélő nevek szerepelnek (Earnest=megfontolt, lelkiismeretes, Gallant=bátor, lovagias), így minden bizonnyal a véletlen művéről van szó.

2. Aztán megtekintettem az RTL Klub lelkendező beszámolóját a könyvről, melynek egy pontján megszólaltattak egy szakértőt, a szexualitáskutatónak nevezett Ritter Andreát. Ő pedig hosszasan méltatta a kezdeményezést, mert, ahogy a felvezetésben halljuk, „az RTL híradó által megkérdezett szexualitáskutató azt mondja, nemzetközi felmérések is bizonyítják, hogy a gyerekek nyitottabb felnőttekké válnak, ha a szülők a homoszexualitásról is mesélnek nekik.”

3. Kíváncsi lettem, ki ez a Ritter Andrea, aki szakmai tekintélyénél fogva ennyire a könyv pártját fogja. Nem kellett nagy munka annak kiderítéséhez, hogy a megszólaló a Magyar Pszichológiai Társaság – az „LMBTQ-emberek érdekeinek szakmai képviseletére” létrehozott – LMBTQ-szekciójának vezetője, az LMBTQ Tanácsadó Központ alapítója, az Amerikai Pszichológiai Társaság nemzetközi LMBTQ-hálózatának magyarországi képviselője, a Melegek című kötet szerzője.

4. Ha mindezt az RTL Klub híradása nem hallgatta volna el, az én toleranciám is tovább tartott volna.

5. Ja, hogy amúgy mi a véleményem a könyvről? Ugyanez.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése