2014. szeptember 19., péntek

Szolgáltatás korlátozás - részleges áramszünet lesz a városban ( - tájékoztatás)

Szeptember 22.-én hétfőn, reggel 8:00 és délután 16:00 között Ócsa egyes részein áramszünet várható.

Az elektromos szolgáltató (ELMŰ) tájékoztatása szerint Ócsa területének nagy részét érintő szolgáltatáskimaradás, közismert néven áramszünet várható.

http://m.cdn.blog.hu/fa/fair/image/elmu.gifA napközbeni áramszolgáltatás szüneteltetése és kimaradása több itteni munkahelyet érint. Így az intézményekben, a kereskedelmi egységekben szolgáltatási és ellátási korlátozás várható. 

Kérjük nézzenek utána, hogy önöket ez miként érinti, és készüljenek fel időben a változásra. 

Ilyen esetben érdemes az otthoni elektromos berendezéseket előre áramtalanítani - akár a kismegszakítók leoldásával, vagy a konnektorból kihúzassál, - mert az elektronikailag érzékeny készülékeket káros hatás érhetei bizonyos áramingadozások, vagy áramlökések során. 
Egyes riasztó rendszerek is képesek "pánikot", vagy "szabotázst" jelezni ilyenkor.
De más otthoni készülékek számára is káros lehet a rövid időn belüli ki- és bekapcsolás. 
Gondoljunk itt elsősorban az olyan forgómozgást végző berendezésekre, melyek lassan pörögnek fel, vagy éppen fordítva, lassan állnak le, miközben impulzus kimaradás, vagy éppen ellenkezőleg hatás éri őket. A korábbról ismert áramingadozáshoz hasonló áramváltozás ez is. Ez a hirtelen áramkimaradás megzavarhatja és befolyásolhatja a készülékek normális működését. Érdemes tehát odafigyelni rá.

Így javasolt a készülékek védelme érdekében a megelőző áramtalanítás. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése