2014. február 1., szombat

Ónos eső: - senki ne induljon útnak ( - Ócsa önkormányzati kezelésű útjait továbbra sem szórják)

A katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy azokon a területeken, ahol ónos esőre lehet számítani, a fokozott balesetveszély miatt senki ne induljon útnak.

http://budapestlight.hu/gallery/1810.jpgAkik pedig már úton vannak, rendkívül körültekintően közlekedjenek, és ha kell, arra alkalmas helyen álljanak meg - írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében.

Emlékeztettek, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat az ónos eső miatt a legmagasabb fokú, piros riasztást adta ki  több megyére. 

Tartós ónos eső várható Budapesten a következő órákban - figyelmeztet szombat este a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, amely ezért azt kéri, hogy a balesetek megelőzése érdekében csak azok keljenek útra, akiknek halaszthatatlan dolguk van. A csapadék várható mennyisége a fővárosban - ahol jelenleg másodfokú riasztás van érvényben - és az agglomerációban (például Ócsa) akár néhány milliméter is lehet. Ezzel éjfélig az öt millimétert is elérheti a leesett jég vastagsága. A Duna mentén, és attól nyugatra (így Budapesten és Ócsán is) teljes a riasztás. A csúszásmentesítést a Magyar Közút és a Fővárosi Közterület-fenntartó egységei igyekeznek folyamatosan végezni, de nyomatékosan felhívják mindenki figyelmét: balesetveszélyes a közlekedés, ne induljanak útnak!
Ócsán azonban nyomát sem látni a védekezésnek.

http://vecseshirek.hu/wp-content/uploads/2014/02/piros-rioaszt%C3%A1s.png

Mivel az ónos eső esetén a síkosságmentesítő anyag hatása csökken, a katasztrófavédők fokozott figyelmet kérnek a gépjárművezetőktől. Felhívták az ingatlan- és társasházkezelők figyelmét is, hogy a jogszabályok szerint kötelesek gondoskodni a házak, üzletek előtt lévő járdaszakaszok folyamatos tisztántartásáról, sózásáról. Az FKF Zrt. tájékoztatására hivatkozva a szóvivő azt közölte, hogy 116 síkosságmentesítő gép dolgozik Budapesten. A munkagépek első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú főútvonal-hálózaton végzik a hóeltakarítást és a síkosságmentesítést. 

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR5mSmQ7pU-brKlBz5fmxAW_Y8IGLkpSZ0-Y5SseO7TDuWIvQ33GgÓcsán az önkormányzat vállalkozója, a városüzemeltetés járműve nem szórja az utakat!  Kíváncsiak lennénk, ennek mi az oka. 

Az ónos és a fagyott eső következményeként kialakult közlekedési helyzet kezelésére, "a lakosság és az anyagi javak, valamint a közlekedés biztonsága érdekében" szombaton 20 óra 30 perctől rendelte el a védelmi bizottság a korlátozást. A visszavonásig tartó közlekedési tilalom a 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárművekre vonatkozik.

Pest megye több járásában és Budapesten is piros riasztás van érvényben
 Ezeken a területeken a következő órákban jelentős mennyiségű ónos eső eshet.

*

3 megjegyzés:

  1. Az is szerepet játszik az ócsai utcák takarításában, hogy Benkovics úr és Bukodi úr viszonya megváltozott. Ha a Sándor nem ül fel a különleges jogsit igénylő járműre, akkor nem tudnak kit ráültetni. Ezzel Ócsát büntetik, nem pedig mást. Ami pedig a Városüzemeltetés néven ismert csürhét illeti, arról jobb nem beszélni.

    VálaszTörlés
  2. 9 óra után előkerült az IFA és a soför! Láttam elmenni a ház előtt. Aki látja, tapsolja meg, vagy fényképezze le a Barnabinak.

    VálaszTörlés
  3. Most már lerakta a gépet, és ismét buszozik. Nemrég ment el a kis piros Ikarus busszal.

    VálaszTörlés