2014. február 2., vasárnap

Ahol a polgármester síkosságmentesít - és ahol nem ( - Dabasrégió)

Míg szombat- vasárnap közlekedését az utakra rakódó jég, valamint az ónoseső nehezítette, addig számos helyen gyors, és azonnali intézkedést tettek sikosságmentesítés érdekében.

Vasárnap virradó éjjel a katasztrófavédelem és a védelmi bizottság emberei mellet a kormányfő is részt vállalt, sőt nyilatkozott is, kérve az embereket az odafigyelésre.
 
Ócsán azonban mondhatni semmi nem történt. Az események úgy mentek át a kisváros életén, mint a szürke hétköznapok. A semmittevés, és a lefagyás a városvezetést, a városüzemeltetést és a közterületfelyügyeletet érintette, míg a jéggel fedett város ezek közül senkit sem érintett meg. Valószínűleg mindannyiuk házon belüli, családi programot tartott, kizárva az időjárás viszontagságait.

Nincs azonban mindenhol így.

http://dabasregio.hu/wp-content/themes/atahualpa/images/dabasregio_1.pngDánszentmiklós polgármestere nem volt rest jobb híján lapátot venni a kezébe és kimenni utat szórni.
erről a Dabasrégió ekként számol be:

Dánszentmiklós – A Pest megyében leesett ónos eső rendkívül veszélyessé tette a közlekedést a megye több településén. Dánszentmiklóson az egyik közösségi oldal közlése szerint a polgármester, Sipeki Zsolt volt az első, aki hintőanyagot szórt a legveszélyesebb kereszteződésekben, járdaszakaszokon és a buszmegállókban.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy segítsék a közlekedőket azzal, hogy a saját ingatlanuk előtti járdaszakaszt (amennyiben van ilyen) síkosságmentesítik!

Úgy látszik, Bukodi Károlynak van még mit tanulnia. A polgármesterré választáűst követő harmadik év múltával nem hogy javult volna viszonyulása a városhoz,  hanem inkább romlott.
Személyes és fölényes büszkeség, flegma arrogancia jellemzi válaszait mind írásban, mind tetteiben, cselekedeteiben egyaránt.
Sokszor hatalmi fölényével élve olyanokat tesz, amit kiveri a törvényesség biztosítékát az önkormányzati munkája során, máskor meg az önkormányzat terhére fenyegeti, vagy perli a neki nem tetsző helyi polgárokat.

Most azonban nem érezte érintettnek magát abban, hogy Ócsa városát, a közterületeket felszabadítsa a jeges csapadék fogságából.  Bukodi Károly hétfőn rendkívüli ülés keretében sem a hétvégén történtekkel fog foglalkozni, inkább az általa vezet egyesület pénzügyi támogatását millióit fogja megszavazni. Elvégre ez fontosabb, mint a biztonságos eljutás a munkahelyre jutást biztosító vasútig.
 
*

1 megjegyzés: