2014. február 23., vasárnap

Kik miként gyűjtögetnek - gyorsabban gyűlnek az aláírások, mint a kopogtatócédulák ( - Mandiner)

A Fidesz és az MSZP már hétfőn bejelentette, hogy összegyűjtötték az összes jelölt indulásához szükséges ajánlást, de mi a helyzet a többi párt háza táján? A Jobbikot, az LMP-t, a 4K!-t, az FKGP-t, a Szocdemeket és az Élőláncot kérdeztük arról, hogyan állnak az aláírásgyűjtésekkel.

Az MSZP tartott elsőként sajtótájékoztatót arról még kedden, hogy mind a 106 egyéni választókerületben összegyűjtötték az Összefogás jelöltjei az induláshoz szükséges aláírásokat. Nem sokkal maradt le a bejelentéssel tőlük a Fidesz sem, sőt a kormánypártok azóta már az országos listaállítást is kezdeményezték. 

http://www.nepszava.hu/image/?id=464771&ext=jpg&th=x_big_pic
Pánczél Károly (Fidesz) átveszi az MSZP által gyűjtött aláírásokat (petíciót) Ócsán a képviselő Sz. Lajos helyett - az első félrelépés fellépés

A többi párt egyelőre még gyűjti az ajánlásokat.

A Jobbik esetében nem kérdés, hogy mind a 106 képviselőjelölt rajthoz tud állni, bár egy váratlan tragédia miatt Győr-Moson-Sopron megye 5. választókerületében csak szerdán tudták elkezdeni az aláírásgyűjtést. Az LMP-nél is biztosak benne, hogy mind a 106 egyéni körzetben el tudnak indulni. Még gyűjtik az aláírásokat, de jól haladnak. A Negyedik Köztársaság (4K!) jól halad, azzal számolnak, hogy pici ráerősítéssel a hétvégére legerősebb körzeteikben összegyűjtik a szükséges aláírásokat. Árok Kornélt, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja (Szocdemek) kommunikációs igazgatóját, egyben kaposvári képviselőjelölt-jelöltjét éppen aláírásgyűjtés közben értük utol telefonon. Árok szerint a héten biztosan meglesz az induláshoz szükséges 500 aláírás, amit hétfőn be is nyújtanak. Az FKGP több jelöltjének is összegyűlt már a szükséges számú aláírás – mondta el a Mandinernek Hegedüs Péter pártelnök. Folyamatosan gyűjti az aláírásokat a 2005-ben alakult Élőlánc Magyarországért párt is, amelynek színeiben Ángyán József mozgalmának, a Tisztesség és Emberség Szövetségének jelöltjei indulnak. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése