2014. február 8., szombat

Életkép és emlékezet - Szűcs Lajos vízválasztó munkássága ( - választási/választói képesség)

Vecsésen, Gyálon és környékén az új választási körzetekben zajlik az élet.
Népiesen szólva mostanság a csapból is Szűcs Lajos folyik, legalábbis a hetes számú országgyűlési körzetben. 

Szűcs Lajos éppen Gyálon kocsikázik - Városi Vígság ( - ez nem Toyota)

Az Ócsán élő politikusról az elmúlt években itt helyben alig hallottunk valami pozitívumot, ami a kisvároshoz köthető lett volna. Nekünk nem jutott ki annyi jóból, mint amennyit mostanság vele kapcsolatosan belénk sulykolnak. Valóban annyira pozitív, választásra méltó személyiséget rejt magában Szűcs Lajos, mint amit láttatni szándékoznak belőle? Sűrű volt a hét a hetes választókerületben, ahol éppen Szűcs Lajos hajt.

Szűcs Lajos tétován - Gyömrőn
Ócsán képviselősége alatt nem létesült kerékpárút, máig nem épült ki megfelelő közterületi vízelvezetés, és a mostani körzetváltozással járó helycserés távozásakor sem rendelkezünk egybefüggő járdahálózattal a városkában. Sőt még a közösségi közlekedésünk is hagy némi kivetnivalót hátra, hiszen a járatok és a buszmegállóink is jobbulásra várnak.  Az egyet díszburkolatú járdaszakasz az önkormányzat előtti főutca egy rövid részén a két templom közt épült ki, ami valójában nem is köti össze az említett két egyházi létesítményt. 

Aztán az elmúlt években az Egészségház és a bölcsőde volt az, ami még szót érdemel, mert annak átadásában részt vállalt, de a pénzt valójában a városunk és külső pályázati forrás biztosította. 

Az Ócsa-Alsópakony határában létesült szociális lakótelep kormányzati beruházásának átadásakor meg sem jelent. A kudarcra ítélt projekthez nem kért fotóst és médiahírverést személye, vagy kötődése kapcsán.

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, megyei elnök és az önkormányzatok szövetségnek (MÖOSZ) gittegylet elnöke, - valamit a teniszé is, - (ismét választási jelölt,) bezzeg nálunk (a mi körzetünkben,) ahol él, soha nem volt ennyit látható és olyan aktív, mint mostanság Gyál és Vecsés hétköznapjaiban, vagyis az új választókörzetében. Amit mostanság  magáról mutat az nem más, csak egy káprázat, egy (image) választási  imidzs. De ki is valójában ez a Szűcs Lajos?  "Azorita"?  A felvetéssel kapcsolatos írást itt (el)olvashatja. a Gyömrői Hírhatárban. Persze mindez többeknek, köztük Szűcs Lajosnak (sem) nem tetszett. Az Ócsai ember "természetesen" majdnem mindent tagadott. Ahogy az utazás, úgy a kampány sem közpénzes dolog.

Szűcs Lajos éppen a szalagvágáshoz férkőzik Vecsésen a "kormányablaknál" -  nehogy lemaradjon

Kérdés persze, hogy a többszörös elnök az új körzetében miként fog megfelelni és helytállni esetleges megválasztását követően akkor,a mikor a régi országgyűlési körzetében még a saját városán sem tudott érezhetően lendíteni.


A kormányablakban a vecsési járásban élők (Vecsés, Ecser, Maglód, Üllő) a lakóhelyükhöz közel, kényelmesen tudnak ügyeket intézni. Ehhez az kellett, hogy összefogjunk, megvalósítsuk.
Köszönöm Szabó Katalin, Gál Zsolt, Szlahó Csaba, Tabányi Pál polgármesterek támogatását! Megcsináltuk!
Olvasható Szűcs Lajos Facebook oldalán.

Mi ócsaiak többnyire az iskolai fűtéstartozás okán elzárt gázcsapokban érintett iskolákban fázó diákok, a ki nem fizetett szolgáltatás miatt étkeztetési ellátás nélkül maradt nebulók és a hideg napokban "last minute"  a távoli Azori-szigetekre utazó Szűcs Lajosra emlékezünk.


Az akkori részt vevők közül többen ma is/még parlamenti képviselők is egyben, például Szűcs Lajos és Becsó Zsolt.  Lázár János, aki akkor a Fidesz frakcióvezetője volt, leszúrta a képviselőket, de jelezte: az utazást etikai és nem jogi jellegű ügynek tekinti. Az ügyben nyomozás indult, azt azonban bűncselekmény hiánya miatt megszüntették. Késő a bűnbánat. A két érintett politikus így 2014-ben is megmérettetheti magát. 


A kép kicsit homályos, a cél viszont tiszta, világos - a gyáli Fidesz-csapat (Szűcs Lajos Facebook bejegyzése)

Ezért folyik most a (csapból is) kampány.

*

5 megjegyzés:

  1. Látom beindult a helyi Jobbik kampánya!

    VálaszTörlés
  2. Szűcs laja nem jobbikos, hanem fityeszes. Ő mászkál, Ő szervezkedik a szomszédos településeken a befogadásért. mit kezdene magával, ha nem kerülne be a Parlamentbe?! Számára lényegretörő a kampányolás. A fázós diákok, az éhező iskolások nagy ívben nem foglalkoztatják. látható, hogy úgy hajt, mint egy kocsis, és úgy teniszezik, mint egy túlkoros amatör. Mindez élteti, nem a nép sorsa. Számára a saját jövője a tét. Politikus lett a lelke.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan tudom, hogy Fideszes! A lejárató kampányra gondoltam!

      Törlés
    2. Saját magát is sikeresen lejáratja nem kell ehhez jobbik

      Törlés
  3. A ,,mi,, Lajosunkon a farmernadrág áll legjobban.

    VálaszTörlés