2014. február 21., péntek

Rogán szerint Gyöngyös polgármesterének ez volt az utolsó dobása - Ócsán ez elképzelhetetlen ( - miért is)

Még szerencse, hogy Ócsa annyira jelentéktelen kisváros, hogy itt a polgármesterrel szinte senki nem foglalkozik.  
Nem így van azonban másutt.

Rogán Antal szerint "felháborító és tűrhetetlen", hogy a gyöngyösi polgármester aláírta Vona Gábor ajánlóívét az országgyűlési választásra - írja az ATV honlapja.

A Fidesz frakcióvezetője egy csütörtök délelőtti háttérbeszélgetésen nyilatkozott arról, hogy Gyöngyös polgármestere egy videó tanúsága szerint aláírta Vona Gábor képviselőjelölti ajánlóívét. Faragó László a személyes jó kapcsolattal indokolta az ajánlást.

Rogán Antal szerint ez "felháborító és tűrhetetlen". Bár Faragó László nem tagja a Fidesznek, a kormánypárt korábban támogatta őt.

A Fidesz frakcióvezetője most elmondta, hogy amennyiben indul az önkormányzati választáson ősszel, nem fogják támogatni Faragót semmilyen módon.

 http://palocbetyar.com/images/article/9772/10542.jpg

Nem számított megtorlásra

– Vona Gábort és szüleit csaknem harminc éve ismerem, az országgyűlési képviselő a feleségem tanítványa volt. A két család politikai hovatartozástól függetlenül jó kapcsolatot ápol egymással. Az ajánlóívet a két család régi ismeretségére való tekintettel írtam alá. Megjegyzem, mivel idén először egy választópolgár több jelöltet is ajánlhat, a Fidesz jelöltjének is aláírtam az ívet. Annyira nem vagyok naiv, hogy azt gondoljam, választópolgárként a magánügyem lehet a jelöltajánlás, bár szeretném azt hinni, hogy egy normálisan működő világban ez a természetes – így indokolta a Népszabadság kérdésére Gyöngyös fideszes polgármestere, miért írta alá a Jobbik elnökének ajánlóívét.

Hozzátette: sem politikusként, sem választópolgárként nem tartja visszásnak, hogy ha több jelöltet lehet ajánlani, akkor a választópolgár éljen ezzel a lehetőséggel. Az ajánlóív aláírása "egy ötszázad részben" támogatás abban az értelemben, hogy hozzásegíti a jelöltet a jelöltté váláshoz. Aztán majd a választópolgárok döntenek a mandátum sorsáról – közölte.

– Fontosnak tartom megjegyezni azt is, hogy nem vagyok a Fidesz tagja. 2010-ben a térség fideszes országgyűlési képviselője, Balázs József kért fel a polgármester-jelöltségre, amit elfogadtam. Akkor a Fidesz által támogatott jelöltként nyertem meg a helyhatósági választást. Sem 2010-ben, sem most nem vagyok sem a Fidesznek, sem más pártnak tagja – mondta a polgármester.

"Egy normálisan működő világban ez a természetes" - de ez nem egy normálisan működő világ.

Rogán az Index szerint kedden azt mondta: Faragónak ez volt az utolsó dobása, egy ilyen lépést nem lehet személyes jó kapcsolatokkal magyarázni.

A frakcióvezető szerint Faragó ezzel elvesztette a Fidesz bizalmát az önkormányzati ciklus hátralévő hónapjaira, és nem számíthat arra sem, hogy az őszi választáson ismét fideszes támogatással indulhat majd a polgármesteri posztért.

Kuruc.info - ATV - Nol - Index nyomán Palócbetyár.com
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése