2014. február 16., vasárnap

Kizuhanhat ki a Parlamentből ( - felesleges elmélkedés vagy értelmetlen eszmefuttatás)

Tegnaptól hivatalosan megkezdődött a választási kampány. A köztársasági elnök április 6-ára írta ki az országgyűlési voksolás napját, a törvény szerint a kampány 50 nappal korábban veheti kezdetét.  Nem véletlen, hogy a különböző jelöltek felbukkanása és a pártok sokasága elborzasztja, elgondolkodtatja az embereket. Az elmélkedés pedig nem más, mint játék a gondolattal. 
Olvasson most egy különös eszmefuttatás a Fent és lent blogról.

Képzeljük el azt a forgatókönyvet, hogy az április 6-i választásokon az Összefogás megtorpan 14.98 százalékon, az LMP és a 4K! pedig külön-külön is megugorja a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt. Ebben az esetben az összefosás Gyurcsánytól Szanyiig, Oszkótól Scheiringig menne a kukába, hiszen a szabály az, hogy ha 3 vagy több párt közös listán indul, akkor minimum 15 százalékot kell elérniük a bejutáshoz.

00035207.jpegMég mielőtt az összes troll nekünk esne, hangsúlyozzuk, hogy ezt az opciót mi sem tartjuk reálisnak, sőt kifejezetten utópisztikusnak tűnik, hogy az álbal most eltűnjön végre. Hogy miért, annak több oka is van.

Egyrészt a magyar társadalom ma igen rossz mentális állapotban van. Bármennyire is az lenne a logikus és helyes döntés az ország részéről, hogy a parlamenten kívülre tegye ezt a hiteltelen bandát, ez nem fog megtörténni. Mégpedig azért, mert egy csomóan elhiszik, hogy ők a kisebbik rossz. Persze, az is igaz, hogy az is logikus és helyes döntés lenne, ha a Fideszt is kibaszarintanánk az országházból, de egy másik csomóan szerint meg ők a kisebbik rosszak. Magyarország jelenleg patikamérlegen méricskéli melyikük a kevésbé sátáni, aztán ebbe szépen bele is rohadunk.

Másrészt, még ha reális esély is lenne arra, hogy az összefosás ne érje el a 15 százalékot – például a Magyar Nemzet kideríti, hogy maga Simon Gábor végezte ki a kiszsiráfot stb. -, abban a pillanatban épp a Fidesz mondaná azt, hogy ácsi. Ugyanis a Fidesz úgy szereti az MSZP-t, és fordítva: az MSZP annyira a Fideszt, mint az emberek a sót, vagy a laptop-töltőt. Szükségük van egymásra. E két bűnbandának inkább megéri, hogy néha váltogassák egymást a piramis csúcsán, minthogy olyan erők kerüljenek helyzetbe, melyek az egész, szépen felépített szájbavert rendszer legitimációját kérdőjelezik meg.

Nem véletlen volt benne az MSZP titkos stratégiájában, amit mi hoztunk nyilvánosságra, hogy az MSZP-nek létszükséglete fenntartani a kétpólusú politikai elit uralmát. A Fidesznek is. Egymásra vannak utalva. Mi meg hagyjuk. Egyelőre.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése