2014. február 5., szerda

Nyomasztó síremlék - megemlékezés ( - igazságszolgáltatási, vagy közlekedési baleset)

A vecsési rendőrbalesetben elhunyt fiatal élet kapcsán került előtérbe egy korábban elhunyt másik fiatal közlekedési balesete és annak utóélete.

http://www.langlovagok.hu/kepek/2014/budapest/140201_ulloiopel/eredeti/140201_ulloiopel_01.jpg

Ne legyen kétsége senkinek a felől, hogy a most vétkező rendőrök nem fognak börtönbe kerülni. Ma hazánkban az emberélet kioltása nem egy megbocsáthatatlan bűn. Főleg, ha azt közlekedési baleset során oltják ki. Erre kimagaslóan jó példák lebegnek a honpolgár előtt.

http://revolucio.blogin.hu/files/2013/11/varholikova-rezesova1.jpg
http://jogasz.cafeblog.hu/files/2013/09/3-ember-c3a9gett-halc3a1lra-a-puntc3b3ban_-ezt-tette-_-eva-varholikova-rezesova-a-kc3b6zlekedc3a9si-bc5b1nc3b6zc591-_-fotc3b3-mti-mihc3a1dc3a1k-zoltc3a1n7.jpgHosszabb gondolkodás nélkül is eszünkbe jut a szlovák milliomosnő Eva Rezesová  Varholikova esete a magyar M 3 autópályán, amikor sikerült több embert sírba tennie. Az áldozatok családja döbbenten nézte, ahogy Rezesova távozik.

Aztán a leányfalui Zoltai család két kisgyermekét, Marcit és Petrát 2000. április 9-én a járdán gázolta halálra a Francis Ciarán Tobin vezette autó. Ciarán Tobin az ír gázoló sem volt rest szabadlábon maradni és elhagyni az országot az Eu és annak szabályozása folytán zavartalanul, úgy hogy Ő sem egy ártatlan élet kioltása után maradhatott szabadlábon.

Végül itt van egy lassan elfeledni vélt másik eset:
 
Börtönbüntetés nélkül úszta meg az autós aki 2012. augusztusában a VV első szériájának játékosa, Lorenzó, azaz Gerzsényi László halálát okozta.A bíróság három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az autóst.

A férfi szabálytalanul közlekedve figyelmen kívül hagyta a stoptáblát mikor összeütközött a szabályosan motorozó VV Lorenzóval. A balesetet szenvedett Lorenzót súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vitték kórházba, de életét már nem tudták megmenteni.
  http://hir.ma/wp-content/uploads/2014/02/vv-lorenzo650x433.jpg

A kétgyermekes volt valóságshow szereplő Debrecenben lakó szüleit elkeserítette az ítélet, nem erre számítottak.

“Nincs annál rosszabb egy anyának, mint amikor elveszíti a gyermekét. Ez egy olyan seb, amely sohasem fog begyógyulni”– mondta a Blikknek Lorenzo anyukája. “Novemberben volt a tárgyalás, és három évet kapott felfüggesztve az a tudomásom szerint román állampolgárságú férfi, akivel a fiam karambolozott. Nem vagyok bosszúálló, meg aztán bármilyen ítélet is született volna, nem hozná vissza a fiam, de nem teljesen erre számítottunk. Egy percet sem volt börtönben a sofőr, holott még biztosítás sem volt a kocsiján. Ráadásul még csak meg sem keresett bennünket, hogy legalább azt mondta volna: bocsánat! – tette hozzá.

http://hir.ma/wp-content/uploads/2014/02/7_o_lorenzo_baleset-e1391271774856.jpg

Laci szüleinek a menyükre bízták azt is hogyan búcsúzzon el a család elhunyt fiuktól. ”Jutka olyan, mintha a lányunk lenne. Gyerekkoruk óta szerették egymást a fiammal, pont húsz éve lettek volna együtt. Imádták egymást. Neki is ugyanúgy fájt Laci elvesztése, mint nekünk. Tudtuk, hogy mindent úgy csinál majd, ahogy a fiunk szeretné” – mondta könnyek között Lorenzo anyukája.

A család azóta sem tudta feldolgozni Lorenzó halálát, a 40 évesen elhunyt férfi két kisgyereket hagyott itt.

http://hir.ma/wp-content/uploads/2014/02/8f66088b9f421a54d950b99a829e8136.jpgLaci azt mondta, amikor viccelődött, hogy a tengerbe vagy a Balatonba szórjuk a hamvait. Siófok volt a kedvenc városa. Oda járt szörfözni, és egy időben ott is dolgozott. Fogadtunk egy kis vitorlást, bementünk a tó közepére, ahol Judit egy kis sóurnában elengedte a hamvakat. Akárhányszor megmártózunk a Balatonban, mindig olyan, mintha ő simogatna bennünket. Rudi barátja pedig elment Mauri szigetére, ahova szintén elvitt egy kicsit a fiam hamvaiból. Lacinak a családján kívül az utazás és az élményszerzés volt a mindene. Nagyon szép kis emlékeket hagyott magáról, hiszen a fiam ott él az unokáinkban. Benci pont olyan kis rakoncátlan, mint ő volt kicsiként.” – mesélte szomorúan Lorenzó anyukája.
 
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése