2014. február 25., kedd

A kommunizmus áldozatainak emléknapja - elhallgatott gyalázat ( - szovjet megszállás)

A kommunizmus áldozatainak emléknapján országszerte megemlékezéseket tartanak.

http://viteztelep.hupont.hu/felhasznalok_uj/9/9/99666/kepfeltoltes/kommunizmus_holokauszt.jpgMagyarországon február 25-e a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Az Országgyűlés, 2000. június 13-án döntött erről. Először 2001. február 25-én emlékeztek meg a kommunizmus áldozatairól a Parlamentben és az ország középiskoláiban. Az emléknap időpontja arra utal, hogy 1947-ben ezen a napon tartóztatták le, majd hurcolták el a Szovjetunióba Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát, akit országgyűlési képviselő lévén mentelmi jog védett volna.

Áder János a Terror Házánál gyújtott mécsest a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. A köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita Schmidt Mária főigazgatóval közösen gyújtott mécsest a Múzeum előtt.

A Terror Háza Múzeumban február 25–28-án az emléknap alkalmából rendhagyó történelemórákat tartanak.

 http://data.hodmezovasarhely.hu/images/main/0000002363/orig_2363.jpg

Február 25-én az erőszakrendszer szimbólumává vált Andrássy út 60. előtt, a Terror Háza Múzeumnál egész napos, közös mécsesgyújtással emlékezünk a kommunista diktatúra áldozataira. A nap folyamán a Hősök Falához várjuk mindazokat, akik az áldozatok tiszteletére el kívánják helyezni az emlékezés mécseseit. A Terror Háza Múzeum egész napos programokkal várja az érdeklődőket.

 http://iszolnok.hu/wp-content/uploads/2014/02/aderte.jpg

A háborúkban gyakorta erőszakoltak meg nőket, de az állatias cselekedetben a legbrutálisabbak a Magyarországot megszálló szovjet katonák voltak. Egyes adatok szerint mintegy 250 ezer nőt erőszakoltak meg Magyarországon.

Minderről nagyon keveset akarnak tudni mai napig is az élő szovjet kommunista vezérek akik annak idején elfoglalták Magyarországot oldalukon a román hadsereggel. A bevonuló katonák a vesztes nemzetre úgy tekintetek, hogy azzal mindent el lehet művelni büntetlenül. A felelősségre vonások száma elenyésző volt az elkövetett borzalmakhoz képest.. A még élő szovjet katonatisztek a háború velejárójának tekintik ezeket az eseményeket.

Az Elhallgatott gyalázat című magyar dokumentumfilm a magyar nők szenvedéseinek állít emléket.


*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése