2014. február 26., szerda

Gyorsított eljárásban áll bíróság elé az ittasan vezető rendőr dandártábornok - mert senki nem különb

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a mai napon, 2014. 02. 26-án gyorsított eljárás keretében állítja a Dunakeszi Járásbíróság elé azt a rendőr dandártábornokot, aki 2014. január 31-én ittasan vezette a szolgálati autóját.
 
http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/images/newspic/large/d3c7d8da9ea1872424392a24d94b3771.jpgA rendőr dandártábornok Budapesten, a Külső Szilágyi úton, Dunakeszi irányába hajtott ittas állapotban Škoda Oktavia RS szolgálati autójával, amikor ittasságából eredő figyelmetlensége következtében felhajtott egy terelőszigetre és ott egy közlekedési jelzőtáblának ütközött. Az ütközés következtében az autó megrongálódott.
 
Az ütközés után a férfi továbbhaladt, majd Dunakeszin, az M0-ás autóúton lelassult, megállt, miközben működtette a kocsi tetején elhelyezett kék villogót. Ekkor a mögötte közlekedő, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Autópálya Alosztályának állományába tartozó járőrök igazoltatták, amelynek a férfi csak vonakodva, többszöri felszólításra tett eleget: az alkoholteszter megfújását megtagadta, ezért vérvizsgálat céljából előállították. A vizsgálat eredménye szerint a dandártábornok súlyos fokú alkoholos befolyásoltság állapotában vezette a szolgálati autót.
 
A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a gyanúsítottat a terhére megállapítható ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárás keretében állítja a Dunakeszi Járásbíróság elé.
 
Forrás: Pest Megyei Főügyészség
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése