2014. július 25., péntek

Újabb rendrőrröl derült ki, hogy nem tiszta - megbukott a belső ellenőrzésen ( - körzetis probléma)

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS5CO1TK_55AsSnyuzOHxQPUkK-bdtM1v-0xLjWBT-R1b-1SJUfBudapest — Megbukott a belső ellenőrzésen egy körzeti megbízott, kilenc hónap szabadságvesztést kapott. Pest megye egyik településének (Tatárszentgyörgy) rendőrét  (volt KMB-s) a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) június 23-án vizsgálta megbízhatósági szempontból: ezen könnyűnek találtatott. (Információink szerint az egykori rendőr Tatárszentgyörgyön látott el körzeti megbízotti feladatokat.) Mint kiderült, a rendőr nyolcvanezer forintot fogadott el azért, hogy a településen problémamentesen áthajthassanak a túlsúlyos járműszerelvények. Az átvett pénz hiánytalanul előkerült a körzeti megbízott zsebéből. Az NVSZ emberei elfogták a körzeti megbízottat, és vesztegetés elfogadása miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen feljelentést tettek ellene. A rendőr szolgálati viszonyát azonnal megszüntették. A volt körzeti megbízottat most 9 hónap szabadságvesztésre, 2 év közügyektől eltiltásra és lefokozásra ítélték. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

 http://www.napi.hu/fototar/fototar/201306/orig/image1371655093.jpg/600/

 Az ország déli részén sem jobb az állomány helyzete. Ott is őrizetbe kellet venni a kollégákat. A Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztálya a makói autópálya alosztály nyolc rendőrét kapta el, akik a gyanú szerint 5-10 euróért (1550-3100 forintért) saját maguk fújták meg az alkoholszondát az általuk megállított külföldi autósok helyett - közölte az MTI megkeresésére a nyomozó főügyészség szóvivője csütörtökön.

Nagy Andrea tájékoztatása szerint a nyolc rendőrt  gyanúsítottként hallgatták ki "előnyért hivatali kötelezettségét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntette" miatt. 
 
A szóvivő ismertette: a gyanú szerint a nyolc rendőr 2014. márciusától az M43-as autópálya makói szakaszán többször pénzt fogadott el a megállított külföldi rendszámú járművek vezetőitől. Cserébe eltekintettek a járművek, illetve a járművezetők ellenőrzésétől, vagy a pénzért az alkoholszondát ők maguk fújták meg a járművezetők helyett.

A kért vagy kapott pénz összege alkalmanként különböző volt, de általában 5-10 euró.
Nagy Andrea közlése szerint a nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult, a szerdai akcióban pedig a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság is segítette a Központi Nyomozó Főügyészség munkáját.

http://pestisracok.hu/wp-content/themes/funki/themify/img.php?src=http://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2014/04/tek-600x375.jpg&w=990&h=660&zc=1

A Blikk egy korábbi beszámolója szerint kirúgták azt az őrnagyot is, aki a rendőrség nehéz helyzetére panaszkodott, s bírálta a Terrorelhárítási Központot, mivel tagjai „Q7-es Audikkal furikáznak, fizetésük pedig háromszorosa a mezei zsarukénak”

A VIII. kerületi körzeti megbízottak főnöke, Bajusz Ferenc a Facebookon „bukott le”. A Blikk szerint 2011-es bejegyzése után bocsánatot kellett kérnie a TEK főigazgatójától, az ügy azonban a kirúgásával zárult. A bulvárlap szerint Bajusz ellen méltatlansági vizsgálat indult, és „mert munkájába nem lehetett belekötni, azt vizsgálták, civilben méltóan viselkedik-e hivatásához. Az eredmény az lett, hogy nem”. „Öt Facebook-bejegyzésemet vizsgálta a rendőrség, s úgy találták, hogy azok nem összeegyeztethetőek a hivatásommal, ezért megszüntették a szolgálati jogviszonyomat"– mondta a rendőr.
* 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése