2014. július 21., hétfő

Egyre erőszakosabbak a taxisok - ismét támadás ért közismert embereket ( - liberális átok, rendőri gyengeség)

Mint ismert, a taxist egy külön állatfajnak tartják és családon belül ismert a hiéna típus is.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS3PJ2F2aFOgZt2AQbg9fXZm7pj8Zzq5VmarB-ZC1MS4VxSqN1u

Az MDF nemzeti kormánya elleni első liberális támadás csúcsszereplői a taxisok mély emléket hagytak a kibontakozó demokrácia hívőiben a taxisblokád nevezetű eseménnyel. A taxisok azóta is privilégiumot éreznek a társadalom kívüliségükre. Amolyan fajfentartó elmélet szerint rendezkedtek be az öntörvényű életvitelre.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-r2xIqKFry6-VgjPewd2UAQC6L8cofOgvtftbpi0hO0QFdv00E5RSvskNHue0a5UTSn0Dc49aAa9rmzJCc5uSsfH-CUJ4JmXCJtaErK-195Hzv2OuKihAeZfr0d3sWqlIDvaP9E0kKl8/s1600/SSA40972.JPGEzért nem foglalkoznak a közlekedés többi résztvevőivel abból a szempontból, hogy a szabályok betartása rájuk is kötelező vagy végrehajtandó lenne. Számos esetben a közlekedés más résztvevőit zavarják, vagy akadályoztatják hol a közlekedésükkel, hol a jogszabálytsértő várakozásaikkal, vagy leállásaikkal. 

http://iho.hu/img/kozut/1111/111109_fotikerekpar/taxi.jpgA rendőrség máig nem kezeli megfelelően ezeket az egyéneket. Nem véletlen, hogy a taxisok társadalma egyre erőszakosabb és egyre jobban a perifériára szoruló alakokat sorakoztat. Alig ismert olyan eredmény, mely szerint a taxis udvarias, szabályos és jogkövető lenne. Egyre másra csak azt hallani, hogy manipulálják a viteldíjszámlálót, becsapják a turistákat, leveszik a külföldieket és rossz élményt, következtetést keltő magviseletükkel lejáratják a társadalmunkat. 

A hétvégén ezt két antiszociális eset is bizonyítja.

Szombaton kaptuk a hírt, miszerint Budapest belvárosában (!) egy sportembert, egy korábbi közéleti szereplőt, ismert személyt, a  BKV volt szóvivőjét hagyta helyben egy bunkó taxis, aki a kötelező elsőbbség adás nélkül kanyarodott rá a párhuzamosan haladó kerékpárútra, ahol kis híján elütötte Szilágyi Károlyt.
Ezek után még üvöltözött vele, majd amikor ott hagyták, üldözőbe vette, végül megverte a bringást a brutális taxis. 

http://www.blikk.hu/data/cikk/2/26/88/69/cikk_2268869/6_o_Szilagyi_facebook_kocka.jpgMinderről Szilágyi Károly Facebook oldalán számolt be elsőként, majd került az ügy a média látószögébe.

A HVG szerint a támadás szerda este 9 óra körül történt és ájulásig verték az ismert kerékpárost. A taxis falnak szorította és verte az amúgy sportos szóvivőt. A brutális taxis tagad.

http://www.blikk.hu/data/cikk/2/26/88/69/cikk_2268869/szilagyi-karoly.jpgA Blikk szerint a taxisnak felelnie kell a tettéért, hiszen a talpraesett rendőr egészen addig feltartotta, amíg kollégái meg nem érkeztek. A támadás este 9 óra körül történt, de még hajnali kettőkor is helyszíneltek az V. kerületi zsaruk. Úgy tudjuk, a taxis azt vallotta kihallgatásán, hogy Szilágyi köpött egyet, s ezzel hergelte fel őt annyira, hogy megverte. 

Keresték az érintett taxitársaságot is, de vezetőjüket lapzártánkig nem tudták elérni. A Budapesti Rendőr-főkapitányságnak egyelőre nincs gyanúsítottja. Azóta sem tudjuk, melyik társaságnál van alkalmazásban, vagy szerződésben egy ilyen alak. Pedig ennek ismerete fontos lenne, hogy a társadalom kiközösíthesse és bojkottálhassa ezeket a cégeket. Ennek meglenne a megfelelő visszatartó ereje, hogy komolyan vegyék azokat, akik nevükben, vagy képviseletükben ekként járnak el. Amíg azonban a taxitársaságok leplezik és fedezik a gépkocsivezetőik visszaéléseiket, addig nem is lesz eredmény és változás a megítélésben és a taxis társadalomban.

Sajnos ezt igazolják a hétvége további történései is. Ismét taxis támadás történt.

http://www.blikk.hu/data/cikk/2/26/93/95/cikk_2269395/10_o_omega1-VV.jpgAgyba-főbe verték vasárnap hajnalban az Omega billentyűsét, Benkő Lászlót és Debreczeni Ferenc dobost, jelent meg este a Blikk.hu-n. A 71 éves Benkő Lászlónak a jobb tenyere és a bokája zúzódott meg, a 66 éves Debreczeninek a bal kézfeje és a nyaka sérült meg, valamint eltört az orra. A két zenészt mentővel vitték kórházba, a nyomozás jelenleg is folyik, írja a lap.

Az Index információi szerint Benkő és Debreczeni autót hívtak, de nagyon sokat kellett várniuk. Már 25-30 perc is eltelt, ezért felhívtak egy másik taxitársaságot. Épp ekkor ért oda viszont az először hívott taxi. Neki azt mondták, köszönik, ilyen késéssel már nem kérik az autót, lesz másik.
„Mi van, te b...i?!" – ennyit hallott az első ökölcsapás előtt Debreczeni Ferenc (66), az Omega dobosa, Benkő László (71), a billentyűs pedig azt sem tudja, ­miért verte agyba-főbe őket vasárnap hajnalban a taxis, akit hívtak.

http://www.blikk.hu/data/cikk/2/26/93/95/cikk_2269395/10_o_omega4-.jpgAz autóból ekkor kiszállt a 30 év körüli taxis és megütötte Debreczenit. Benkő segíteni akart neki, de az erős testfelépítésű taxis az ő kezét és lábát is kicsavarta.
http://www.blikk.hu/data/cikk/2/26/93/95/cikk_2269395/10_o_omega2-VV.jpgTatai koncertjükről, a turnébusszal érkezett Budapestre az Omega együttes és angol vendég­énekesük.

Hajnalban a szokásos helyről, a XI. kerületi Hengermalom és Hercegprímás utca sarkáról indult mindenki hazafelé. Kóbor János a saját autójával, de a többiek taxit hívtak. Pechükre!

Tatáról még boldogan érkeztek haza, hiszen a polgármester kitüntette őket, ám a Kossuth- és Liszt-díjas zenészek nem gondolták, hogy néhány órával később minden ok nélkül agyba-főbe veri őket valaki.

http://static.origos.hu/s/img/i/1210/20121006-omega-50-arena-koncert9.jpg?w=645&h=430"A taxis Cikit kétszer, engem háromszor küldött a földre. Ütött, rúgott, ahol ért, agyba-főbe vert minket. Azt sem tudom, ki hívta ki a rendőrséget és a mentőket – folytatta Benkő, akit kollégájával együtt délelőtt fél 10-ig vizsgáltak és láttak el a Fiumei úti baleseti sebészeten.

Hétfőig bent akartak tartani minket, de saját felelősségünkre muszáj volt kijönnünk a hangszereink miatt. Cikinek az ütemet verő bal kézfeje és a nyaka sérült meg, valamint eltört az orra. Nekem a jobb tenyerem és a bokám ment tropára – mutatta még hajnalban a mentőautónál sérüléseit a zenész."

A helyszínre rendőrt hívtak, majd a két omegást mentő vitte el a Fiumei úti baleseti sebészetre.

http://kep.cdn.index.hu/1/0/649/6498/64981/6498106_ec27c2ff9e884a038ca3d0e14ec72c70_wm.jpg

Az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) mélységesen felháborodott rajta és elítéli azoknak a taxisoknak a magatartását, akik rendkívül rossz hírbe hozták az ágazat minden dolgozóját az elmúlt napokban okozott durva és erőszakos cselekményeikkel - írta a szövetség hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

http://kep.cdn.index.hu/1/0/644/6446/64469/6446952_bab4f525f913c854f5021676deef1acb_wm.jpgAz OTSZ szégyenletesnek nevezete azt, hogy egy taxis bárhol az utasokon verje le vélt vagy valós sérelmeit. "Szégyenletes az, hogy egy közfeladatot ellátó taxis, - aki a közösségi közlekedés részét képezi egy adott településen - rombolja a tisztességes és törvényt tisztelő taxisokról kialakult általános megítélést a közvéleményben" - írták. 

Leszögezték, Magyarországon a taxisok többsége betartja a jogszabályokat és tiszteli az utasait. Teszi ezt többek között azért, mert utasok nélkül nem létezne a taxis sem - jegyezték meg.

http://33.media.tumblr.com/da9bb77ca9d43ae5e2c490cb19495415/tumblr_n911fw8N8n1qawvjfo1_500.jpgKözölték, mivel az elmúlt időszakban "egyre több, az engedéllyel és egyéb igazolásokkal sem rendelkező taxis", aki - megtévesztve az utasokat - folyamatosan része a közösségi közlekedésnek, rendkívül nagy károkat okozva ezzel az utasoknak, a szakmának és a teljes magyar gazdaságnak. A szövetség ezért kezdeményezi a kormányhivatalnál és a szakminisztériumoknál a kormányrendelet megújítását.

http://taxifoliabp.hu/Ref/referencia-02.jpgA délelőtt folyamán a ripacs Sebestyén Balázsék showt kreáltak (Morning Show) a balhéból és próbálták még mosdatni az agresszív taxist azzal, hogy helyt adtak hazugságainak és ebbe vitapartnerként szerették volna bevonni a fél Omegát. Ennek részben meg is lett az eredménye a liberális sajtóoldalon, amikor elkezdték szórni a másik fél magyarázatként adott dolgait. A brutál' taxis itt is tagad, és hazudik! A kétes hírnevű Balázsék ennek adtak teret, a tiszteletreméltón megőszült zenészek ellenében.

Közben kiderült, engedélye sincs a Benkőéknek sérüléseket okozó, bántalmazó taxist foglalkoztató társaságnak! Egy hónapja bevonta a BKK a mocskok engedélyét - gondolhatni, hogy nem véletlenül.

Pásztor György, a Tele5 Taxi igazgatója ma délután azt mondta, tényleg bevonták egy hónapja az engedélyüket, de az engedély elvesztésének egyébként semmi köze köze nem volt ahhoz, ahogy a Tele5 kiválasztja a sofőrjeit,. Szerinte ez igazságtalan volt.

http://www.hirekma.hu/thumb/dea/ff/MTEzLTE1OTE2OTI=.jpgMég jó, hogy eljutottunk idáig. Mert ezek szerint a Tele5 taxisának fellépése akár igazságos is lehet, hiszen ők mondhatni jól választottak: És az engedélyük bevonását is csak kritikával és  értetlenséggel fogadták, a szabályozást pedig semmisnek tekintették. Ezért fordulhatott elő, hogy ők tovább üzemeltetnek és közben tisztességes embereket, időseket alázhatnak vagy verhetnek meg a foglalkozótatjaik által. Mert ők a taxisok ezt is megtehetik?

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQDkuaLjHp0_Cbb2&w=484&h=253&url=http%3A%2F%2Fwww.blikk.hu%2Fdata%2Fcikk%2F2%2F26%2F29%2F35%2Fcikk_2262935%2F3_o_taxis2.jpg&cfs=1Volt már, amikor erőszakos taxisok belső harca folytán estek egymásnak. Tehát a szektoron belüli erőszakos fellépés ismert és nem elhanyagolható. A taxisok felleltségvállalása, társadalmi közteherviselése kritikán aluli.
 
Szégyenletes az, hogy a jogilag védetten közfeladatot ellátó taxis, - aki a közösségi közlekedés részét képezi egy-egy adott településen - rombolja a tisztességes és törvényt tisztelő állampolgárokban kialakult rend és törvényesség érzetét, valamint a rendőrség megítélést a közvéleményben. 

Az elkövetőkkel szemben mindenképpen eltiltás és olyan szankció szükségeltetne, mely végérvényesen rendezi ezt a kérdést és örökre elveszi a garázda és rendbontó taxisok kedvét az esetismétlődéstől. Elvégre a közfeladatot ellátó személy visszaéléseit kétszer olyan súllyal kell terhelni, mint ahogy a feladatellátásában a jogalkotó amúgy védi.

Forrás (anyag és fotó):  Blikk, HVG, Index, Internet
*
Tovább is van - mondjam még?
Bejegyzés László Zoltán által.

1 megjegyzés:

  1. Tarlós is szükségét érezte megszólalni a verekedő taxisok ügyében
    2014. július 22., 11:30

    Fontos a taxisok biztonsága, de az utasoké sem kevésbé lényeges, ezért is elfogadhatatlan egyes taxisok eljárása - közölte Tarlós István főpolgármester kedden az MTI-vel

    A főpolgármester közleményében emlékeztetett: az utóbbi időben több esetben inzultáltak taxisok utasokat, illetve járókelőket. "Azt hiszem, az mégsem elfogadható állapot, ha egyes taxisok egyszerűsített eljárások keretében fegyelmezik a társadalmat, miközben bréko-bréko felkiáltással további taxisok fenyegető odacsődítésével nyomatékosítják nézeteiket" - írta Tarlós István.

    A főpolgármester szerint nehezen elképzelhető, hogy a 71 éves Benkő László, aki az utóbbi ötven évben nemigen verekedett, komolyan veszélyeztette volna a fiatal, jó kondícióban lévő taxis élet- és vagyonbiztonságát. "Természetesen ígéretünkhöz híven ősszel a taxisok képviselőivel közösen áttekintjük az új fővárosi taxisrendelet tapasztalatait is", de "bűncselekményi tényállások szankcionálása nem önkormányzati rendelet kérdése" - írta Tarlós István.

    VálaszTörlés