2014. július 26., szombat

Erre számítson az, aki most hétvégén autóba ül - hőség, majd zápor, és növekvő forgalom. ( - csak nyugodtan)

A hőség mellett időnként esőtől nedves, csúszós utakra számíthatnak azok, akik autóba ülnek itthon hétvégén. A Nyugat-Európából hazaérkező vendégmunkások miatt továbbra is lehetnek torlódások a déli határátkelőknél. A hétvégi Forma-1-es futam miatt ugyancsak nőhet a forgalom – derül ki a rendőrség összefoglalójából. 

Szombaton péntekhez képest 1-2 fokkal tovább melegszik a levegő, 29-33 fok várható, de délután illetve kora este szórványosan előfordulhat eső, zápor. Vasárnap szintén 27 és 33 fok között alakul a csúcshőmérséklet, de már többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, sőt felhőszakadásra.

http://vecseshirek.hu/wp-content/uploads/2014/05/m5-m001.jpg

Aki útnak indul, vigyen magával elég folyadékot.  Esőben vizesek, csúszósak lehetnek az utak, jelentősen megnőhet a féktávolság.

http://hampage.hu/kozlekedes/eletkep45/img_5389.jpg Az autópályák közül az M0-ás, az M3-as valamint az M5-ös egy-egy szakaszán terelik a járműveket építési munka miatt, ezekről részletesen a police.hu-n olvasható összefoglalóban írnak. Más sztrádákon nem terveztek hétvégére munkálatokat, persze dugó ettől még lehet, indulás előtt érdemes tájékozódni.

A kamionstop szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig tart.

A hétvégi Forma-1 Magyar Nagydíj miatt főként pénteken és szombaton, elsősorban a magyar-román, a magyar-szerb, valamint a magyar-horvát határon található határátkelőhelyeken lehetnek torlódások.

A ferihegyi reptéren a Forma-1 Magyar Nagydíj után, vasárnap este az induló menetrendszerinti járatokon minden évben forgalomnövekedés tapasztalható, illetve nagyobb számban indulnak charter járatok is, emiatt az utazóknak azt javasolják: időben menjenek ki a reptérre. 

http://37.media.tumblr.com/5646d9638b4c907ae20498965376f87a/tumblr_n980u32Fw31r3m0azo1_500.jpg

Mindez kihathat az M5 autópálya ócsai szakaszára és a M5-M0 kereszteződésére, valamint az Ócsa környéki összekötő utak forgalmára. 


Ilyenkor megnövekszik a motorosforgalom és a fiatalok is szívesen nyergelnek át kétkerékre. Ráadásul még betakarítási szezon van, ezért a mezőgazdasági munkagépek is megjelenhetnek a közutakon. Ezért a helyi lakosoktól és a járművezetőktől is több figyelmet és fokozott óvatosságot igényel a hétvégi közlekedés. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése