2014. július 29., kedd

Jobbik a szocialisták előtt és a Fidesz mőgé beágyazódva, míg a DK a szocik vérét szívva izmosodik - felmérés

 Századvég: a Jobbik a második legerősebb, a DK már egyedül is simán eléri túllépi a választási küszöböt

http://www.olcsokoltoztetes.com/olcsokoltoztetes-felmeres.gif
A Fidesz-KDNP stabil vezető pozícióból várhatja az őszi önkormányzati választásokat - állapította meg a Századvég a július végén készített országos kutatása alapján, amelynek eredményei szerint a Jobbik az első számú ellenzéki párt, az MSZP pozíciója romlott.

http://hirportal.sikerado.hu/images/kep/201204/jobbik_plakat_thumb.jpg
A kormánypártok előnye a biztos szavazó pártválasztók körében egyértelmű: ebben a közegben 53 százalékos a pártszövetség támogatottsága. A biztos szavazók körében a Jobbikra 18, az MSZP-re 12 százalék voksolna, és bejutna a DK is a Parlamentbe 7 százalékkal. Az LMP-t és az Együtt-PM-et 4-4 százalék választaná.

Gyurcsány Ferenc népszerű ugyan saját pártjában, az MSZP és az Együtt választóinak többsége azonban már elutasítja - írták, hozzátéve: hasonló a korábbi MSZP-elnök és kormányfőjelölt Mesterházy Attila helyzete, akit a DK és különösen az Együtt választói nem kedvelnek. Bajnai Gordon népszerű saját pártjában és a DK-ban, de a többség már nem szimpatizál vele az MSZP-ben - derül ki a felmérésből, amely szerint az új szocialista elnök, Tóbiás József népszerűsége mindenhol alacsony, még saját szavazói körében is.
 (MTI)
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése