2014. július 24., csütörtök

Holokausz és a fejlett "nyugat" fiataljai - hozzállásbeli és társadalmi különbségek ( - jó szórakozás a selfi)

A mai fiatalokat nem érdekli a Holokauszt. Nem a múlt, hanem a jelen alapján mérnek és ítélnek. 

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10489772_809899689044741_8638008653570567168_n.jpgKár is erőltetni. Egyesek számára sokkalta elviselhetőbb, vagy mondhatni szimpatikusabb Hitler egykori poltikája, mint a mai Izraelé.

Izrael pedig mindent megtesz azért, hogy a világ nagy részén utálatot váltson ki az emberekből. Ezt ellensúlyozni a rájuk erőltetett Holokauszt tudattal és imádattal nem lehet, főleg nem úgy, hogy vizet prédikálva vérszomjasként öldösik és szorítják ki hazájukból a Palesztin népet. 

Mint arról egy híradás kapcsán beszámoltunk a lengyel haláltábort ma már egy jó helynek tartva csábítják a turistákat. Az zsIndex hívta fel a figyelmet: "Érezze jól magát Auschwitzban, ahol olyan sok szép látnivaló van"

http://kuruc.info/galeriaN/egyeb/szelfi1472201.jpg
Egy selfis mosoly Auschwitzból
Most mégis több mint háromezer ember reagált Twitteren egy fiatal lány képére, aki az auschwitzi munkatáborban készített mosolygós "szelfit", ráadásul még egy mosoly jelet is odarakott a helymeghatározás mellé.


A legtöbben mélységesen felháborodtak azon, hogy a nagyjából egymillió ember haláláért felelős táborban mosolyog valaki – írja a Daily Mail cikke alapján a Velvet.

A fiatal lány egy ideig azt magyarázta, hogy ez az utazás sokat jelentett neki, és ezért mosolygott, később viszont már örült az egésznek: "Híres vagyok, emberek" – örvendezett kicsit, egy másik hozzászólásában pedig azon értetlenkedett, hogy miért olyan nagy ügy az, hogy ő mosolyog. Egyszerűen örül, hogy eljuthatott oda - magyarázta.

Más felháborító "szelfik" is születtek.

http://kuruc.info/galeriaN/egyeb/szelfi1472202.jpg
Egy fiatalos like, mint amolyan emlék(trófea) a holokausztra





A nyugati társadalmak fiataljaira nincs akkora befolyással a zsidóság, mint hazánkban. Ezért is merik könnyedebben és lazábban felfogni a világégés egy történelmi szeletét. 

Hazánkban ez a kényszeredett és görcsös megfelelés megbéklyózza a társadalmat, ami nagyon nem egészséges.

Elnézve a sokkal könnyedebb felfogásban élő és viruló ifjoncokat, magunk is láthatjuk a szürkeséget, ami kiéget íriszünkön át mutatja az elénk festett történelmi képet.

Nem véletlen, hogy a lengyelek is már jobb érzéssel csábítják a látogatókat.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése