2014. július 22., kedd

Nemcsak a gépet lőtték ki Ukrajna felett - úgy nézki, löttek a focinak és a légitársaságnak is ( - katasztrófa)

Csődbe mehet a maláj légitársaság, és az ukrán csapatnál, a Sahtar Donyecknél hat, a Metaliszt Harkivnál pedig egy külföldi labdarúgó döntött úgy, hogy a malajziai repülőgép ukrajnai lelövése miatt nem tér vissza csapatához.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSJSa_j9xoTcnOTaLEXPHKdAfY0BcJpxz-QJGsPEKsFC6zcoLNNGgA Donyeck szombaton a francia Olympique Lyonnal csapott össze Annecyban, majd a keretből többek között a brazil Alex Teixeira, Fred, Douglas Costa és Dentinho, valamint az argentin Facundo Ferreyra jelezte, hogy nem kíván visszatérni a csapattal Ukrajnába.

A Harkivot erősítő argentin Sebastian Blanco azt közölte, hogy hazájában marad.

Az Ukrán Labdarúgó Szövetség egyelőre nem hajlandó elhalasztani a bajnokság jövő pénteki rajtját.

http://images.scribblelive.com/2014/7/18/a71b4ee6-a0f4-4ee7-8615-4b3910bb8ee0.jpg

Rövid idő alatt már a második Malaysia Airlines gépet ért tragédia. Szakértők szerint ez a légitársaság végét jelentheti.

Mohshin Aziz, a Kuala Lumpur-i Maybank befektetési elemzője a BBC világszolgálatnak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy a légitársaság képtelen lesz úrrá lenni a nehézségeken, és alighanem egy éven belül tönkremegy. Hasonlóképpen vélekedtek szakértők az AP amerikai hírügynökségnek is.

A cég részvényeinek ára az amszterdami járat lezuhanása után azonnal esni kezdett az ázsiai tőzsdéken, a Kuala Lumpur-i börzén például rövid időn belül 17,8 százalékkal. A légitársaság értéke az elmúlt kilenc hónapban összességében 43 százalékkal csökkent, miután évek óta veszteségesen működik.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése