2014. július 28., hétfő

A majmok bolygója a botrány ellenére is népszerű - mozi elemző és ajánló ( - kertmozikban menne most jól)


Annak ellenére, hogy minden előzmény nélkül, a reklámozások ellenére a Cinema City mozihálózat Magyarországon nem vetíti A majmok bolygója: Forradalom (Dawn of the Planet of the Apes) című látványos kalandfilmet, az alkotásért összefogtak a nézők: olyan sokan nézték meg, hogy a magyarországi mozijegyeladási toplista élére került, írja az Origo Filmklub 2014. július 21-én.

https://meszarosmarton.files.wordpress.com/2014/07/dawn-of-the-planet-of-the-apes1.jpg

Az akció- és kaladfilmes produkció 20 006 nézőt vonzott a magyar mozikba, ami önmagában nem nagy teljesítmény, de figyelembe véve, hogy csak negyvenöt magyarországi moziban – jórészt művészmozik, vagy vidéki filmszínházak – vetítik, szép teljesítmény. Arról nem is beszélve, hogy premier éppen egy harminc Celsius-fok fölötti időjárással járó nyári kánikula idején volt. A majmok bolygója: Forradalom ezzel a nézőszámmal a magyarországi box-office toplista élére került. Második helyen áll Adam Sandler és Drew Barrymore közös vígjátéka, a Kavarás (Blended), amelyet ezen a hétvégén 16 ezren tekintettek meg. A lista harmadik filmje a negyedmillió magyar által már megtekintett Transformers: A kihalás kora (Transformers: Age of Extinction) című blockbuster.

Angelina Jolie Demóna (Maleficent) című filmje még mindig a kilencedik, a tizedik helyre pedig A megtisztulás éjszakája: Anarchia (The Purge: Anarchy), amely 22 moziban összesen 2450 látogatót szerzett. A pap gyermekei (Svecenikova djeca) című horvát filmet tizenhat moziban mutatták be, és 1071 néző volt rá kíváncsi.
Egyesült Államok

Bemutatása óta eltelt második hétvégéjén is A majmok bolygója – Forradalom vezeti az amerikai nézettségi toplistát: a film ezúttal 36 millió dollárt keresett az USA-ban, világszerte összesen pedig már 240,5 milliós bevételnél jár. Második helyen nyitott a A megtisztulás éjszakája: Anarchia című horror 28, 4 millió dollárral.

A Cameron Diaz és Jason Segel főszereplésével készült Szexvideó (Sex Tape) című vígjáték 15 millió dolláros bevételével a negyedik helyen nyitott.
 *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése