2014. július 19., szombat

Hőgutát kapott a jogalkotó - igyál bátran és tekerj megfontoltan ( - majd csak figyel és vigyázz rád valaki)

Nem a mai hőhullám az okozója, hanem pusztán a jogalkotó hülyesége folytán enyhült a KRESZ a kerékpárosokra nézve.

http://31.media.tumblr.com/3d6ef11b3367aaf15f09f4077cb4c39f/tumblr_n8oudbhaJB1qz98q4o1_500.jpgMától ihat és akár ittasan is  részt vehet a forgalomban a kerékpáros. Sőt a főutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, amennyiben a biciklista biztonságos vezetésére képes állapotban van. Hogy ezt a vezetésre képes állapotot ki dönti el, nincs meghatározva. Gondolom, a kocsmáros, ha már nem szolgálja ki a delikvenst, akkor mehet útjára. A tegnapi Magyar Közlönyben jelent meg a KRESZ-t módosító rendelet. 

Ebből kiderül, a kerékpárosokat ezután nem lehet megbírságolni alkoholfogyasztás miatt, főúton és mellékúton sem. 

Ez nagyszerű!  Eddig is védve voltak az autósok által, hiszen a kutya sem törődött azzal, hogy a kerékpár a KRESZ előírásoknak megfelelően fel van -e vértezze világító és fényvisszaverő eszközökkel. Most ehhez társul, hogy nem csak látszani nem muszáj, hanem még ittasan csalinkázhat is az úttesten a járművek között!

Ez egy nagyszerű érzés. Az autósok biztosan örülnek és kurva anyjába küldik ebből a kettősségből fokozottan veszélyes egyéneket. De ez mégis csak jobb, mint egy részeg, a szabályokat be nem tartó, részeg barom állat végett a törvény elé állni és a bírónak elmagyarázni, hogy miért akart öngyilkos lenne a kerekes. 

Mert az, aki láthatóság nélkül italosan képes kimenni az amúgy is kátyúakadályokkal nehezített közutakra, az nem más, mint egy öngyilkos jelölt. 

http://kalohirek.hu/uploads/kalohirek/assets/image/baleset1.JPG

A közúti közlekedésről szóló rendelet eddig úgy szólt, hogy járművet csak az vezethet, aki a vezetési képességére hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Viszont ha az illető kerékpáros, és a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, csak a főúton nem ülhetett nyeregbe. 

Lefordítva ez azt jelentette, hogy Ócsán eddig a Széchenyi utca zugkocsmájában eddig nyugodtan ihatott és ha nem ment ki a Bajcsyra, akkor akár büntetlenül haza is kerékpározhatott. 
Mostantól azonban ez annyiban változik, hogy most már jobban és nyugodtabban ihat a páciensünk, és ez után már bátran kimehet a Bajcsyra, vagy az önkormányzat elé és az Üllőire is, sőt azon túlra, egészen a határig. 

Ezt engedte meg és tette lehetővé a most életbe lépő a jogi szabályozás.
Én csak remélni tudom, hogy ez az abnormális engedmény nem lesz sokáig életben, ellenkezőleg számos józanabb gondolkodású kerékpárossal. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése