2013. június 7., péntek

Rákosmentén koszorúzott Horváth Tamás juniús 4.-én ( - a Fidesz és a fideszes közötti különbség)

Trianonban keresztre feszítették az országot  

Most volt a harmadik évfordulója annak, hogy az Országgyűlés törvényt alkotott a nemzeti összetartozás napjáról.   

Ócsán sem ezt megelőzően, sem ezt követően nem emlékeznek meg erről hivatalosan. 

Az összetartozásért, összefogásért emeltek szót közjogi méltóságok, kormánytagok, ellenzéki és parlamenten kívüli politikusok a nemzeti összetartozás napján.

 

Ócsán sem a Fidesz, sem a Városháza nem emlékezett meg nyíltan a szétszakított magyarságról hiába alkotta meg az Országgyűlés a nemzeti összetartozás melletti tanúságtételről szóló, öt paragrafusból álló törvényt a nemzeti összetartozás napjáról, kinyilvánítva, hogy „a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme”.  

Hiába kifogásoljuk évek óta, az önkormányzat, annak kulturális bizottsága és maga a helyi vezetés sem szervez  a lakossággal közösséget vállaló megemlékezést. Mint Horváth Tamás hivatalosan kijelentette, túl sok emléknap van már.

Míg a helyi alpolgármester nem vett részt a Szabadság téren rendezett megemlékezésen, addig a Fidesz honlapján elérhető beszámoló szerint Budapesten (Rákosmente) Horváth Tamás a trianoni békediktátum 93. évfordulóján  tartott megemlékezésen a Pesti úti ereklyés Országzászlónál koszorúzott. 

1920. június 4-én 16 óra 34 perckor írták alá a Magyarországot szétszabdaló trianoni békeszerződést a franciaországi Versailles-hoz tartozó Nagy-Trianon kastély folyosóján. Rákosmente Önkormányzata erre emlékezett. 

A megemlékezésen koszorút helyeztek el az önkormányzat vezetői Riz Levente polgármester, országgyűlési képviselő, Fohsz Tivadar és Horváth Tamás alpolgármester, valamint a pártok, civil szervezetek tagjai, és rákosmenti polgárok. Részt vett a megemlékezésen Galgóczy Árpád díszpolgár, Dunai Mónika, Szabó Tiborné, Rózsahegyi Péter  önkormányzati képviselő.
Ezt követően Riz Levente polgármester, Horváth Tamás és Fohsz Tivadar alpolgármester megkoszorúzta a Pesti úti első világháborús emlékművet.
Ócsa város önkormányzata a nemzeti összetartozás napja alkalmából semmiféle hivatalos megemlékezést évek óta nem tart, így idén sem tartott.  

*

2 megjegyzés:

  1. Nemzeti ügyek kormánya nem véletlenül emelte a nemzeti összetartozás napjává június 4.-ét.
    A nemzeti ügyek kormánya jórészt Fidesz alkotta politikusokból áll.
    Ócsán a Fidesz zászlaja mögött politizáló városvezetők ezzel szemben nem támogatják és nem tarják a nemzeti ügyek kormányának szokványos megemlékezéseit és ezzel a nemzeti összetartozás napján sem koszorúznak. Szűcs Lajos doktor mivel az új választási rend szerint máshol indul, ezért nem véletlen, hogy szabadjára engedi pártársait és a korábbi kampányfőnökének helyettesét, Horváth Tamást. Ő szintén részese és megszavazója annak a nemzetellenes ócsai politikának, ami a kormánnyal és a nemzeti ügyek politikájával is szembehelyezkedve nem tartja méltónak megtartani önkormányzati szinten június 4.-ét. Igaza van a blognak, amikor ismét ezt az személyes ellenkezést veti a szemére az önkormányzatnak. Horváth Tamás ellenállása, és közreműködése nélkül ez nem lenne így. Nem csak szavazatával utasította el a megemlékezést, hanem ráhatással is. Bukodiné nem véletlenül hagyja ki a városi rendezvények sorából. Az önkormányzat mindig előrébbvalónak tartotta a kitelepülős rendezvényeket, a cirkuszt a városi vígságot, vagy a koccintós partikat. Az ilyeneken rendszeresen megjelenik hol a polgármester, hol pedig helyettese, míg a október 6.-án, június 4.-én nem. Ez bizony nagyon gáz. Bukodi Károly, Horváth Tamás, Szűcs Lajos mélyen szégyellheti magát mindezért, ha már a Fidesz nem szégyenkezik miatta. Akárhogy is, én igen szégyenlem ezt. Gondolom ezzel többen vannak hasonlatosan.

    VálaszTörlés
  2. Sebaj, itt a 17. kerben a média teljes egésze a fideszé, azt írnak amit akarnak és a pornép el is hiszi!

    VálaszTörlés