2013. június 13., csütörtök

Pénzt és a települések segítségét kérik az önkormányzati szövetségek - köztük Szűcs Lajos ( - segítség!)

Segítségünket és támogatásunkat kéri Szűcs Lajos több vezetőpozíciójú politikus társával az árvíz kapcsán.

http://www.szucslajos.com/news_images/1554/arvizi-sajtotajekoztato1_20130611102906_49.jpg

Szűcs Lajossal a háttérben több önkormányzati szövetség is arra kéri a tagjai közé tartozó településeket, hogy felajánlásaikkal támogassák a dunai árvíz elleni védekezést.

A Megyei Jogú Városok Szövetségét vezető Kósa Lajos elmondta: azt kérik a településektől, hogy - erejükhöz mérten - lakosonként 50-100 forintot ajánljanak fel a árvízi védekezés fedezésére. Hozzátette, összesen 250-500 millió forint közötti összegre számítanak az államkincstárnál lévő számlára, vagyis körülbelül egy védekezési nap költségét akarják összegyűjteni.

Egy ilyen katasztrófa esetén, mint a mostani árvíz, mindenkinek éreznie kell az országban, hogy egy közösség áll mögötte, nem egyedül kell védekeznie - hangsúlyozta a politikus, úgy fogalmazva: "szeretnénk ezzel is erősíteni az együvé tartozást, a szolidaritást".

http://www.pestmegye.hu/site/upload/2013/06/130607_OnkSzovetsegek_ArvizSajtoTaj_048_250x250.png
A sajtótájékoztatón Kósa Lajos mellett részt vett Láng Zsolt, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Szűcs Lajos, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Dancsó József, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetségének elnöke és Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. Kósa Lajos megjegyezte, a többi önkormányzati szövetség is támogatja az árvízi védekezést.
forrás: MTI

Az árvízvédelmi munkálatokra és a keletkezett károk helyreállítására pénzadományokat az alábbi számlaszámokra vár a Magyar Államkincstár:
MÁK 10032000-01220122-30000003
Közlemény rovatban tüntessék fel: Önkormányzatok hozzájárulása a védekezési feladatokhoz.

Kérdés, hogy Ócsa vezetése az ojtozi szorosbeli támogatást követően most ajánl-e fel adományt a városi közösből.

*

6 megjegyzés:

  1. Imádom, amikor a Lajos teniszezés helyett úgy tesz, mint aki dolgozik, vagy ahogy gyűjtöget. Hol aláírásokat a piacon, hol pedig támogatókat, ami nem mást mint pénzt, azaz bevételt jelent.
    Ebben nagyon jók a helyi politikusaink. Bukodi Károly polgármesteri fellépései között az elsők közt vezettette be a helyi kommunális adót. Ezek után nekem egyik ócsai fideszes se jöjjön tarhálni még. Kapnak ők elég pénzt, hogy példát mutassanak adakozásból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosíthatlak, lesz még adó! Főleg a tefajta primitíveknek!

      Törlés
    2. Helyesen írni nem tudsz, de másokat primitívnek titulálni igen. Bátor vagy öcsém, így a semmiből.

      Törlés
    3. Neki ez a természetes a neveltetéséből adódóan.

      Törlés
    4. Névtelen 2013. június 14. 20:02
      Tájékoztatlak, hogy a polgármesterek az adót nem a magunkfajtája szerint szabják, hanem kollektíve.
      Ócsán meg nem csak a primitíveket, hanem az értelmiséget is egyaránt sújtja az adó. Ezt kimagasló értelmi képesség nélkül is beláthatod. Ennek ellenére elhiszem neked, hogy Bukodi Károlyról el lehet mondani sok rosszat, de azt, hogy csak a primitív embereket sújtaná adóval, azt nem. Az út mindkét oldalán vannak ilyenek és olyanok. Valahol pedig magad is ott vagy. És adózol. Ezek szerint nem vagy különb, mint az általad megítélt, vagyis primitív vagy. Ez az okfejtés és a bejegyzésed szintén erre utal.

      Törlés
  2. biztos bennem a hiba, de én jót szórakoztam rajta, nem kell mindent annyira komolyan venni
    főleg nem a lajostól

    VálaszTörlés