2013. június 27., csütörtök

Van itt pénz, csak szelektíven - nyílt levél ( - elküldve még az ülés előtt a képviselők részére)

Olvastam az ülés előterjesztéseit, és több dolog megint elgondolkodtatott.
 
Az iskola és az óvoda/bölcsőde vonatkozásában felmerült a telket határoló kerítés újragondolása illetve átépítése.
Ez mindkét esetben a megváltozott helyzetre való tekintettel lett aktuális.

Nehézségek és likviditási gondok  - a kerítés kapcsán
Az Óvodabővítés, bölcsőde építés esetében pont az építkezés és a telekviszony-változás, vagyis a kialakult új helyzet kapcsán került előtérbe a kerítés újjáépítése.
Az iskola esetében pedig a most első fokon véget ért per kapcsán, aminek egyik döntése, hogy az iskolai rendezvények, és ebben benne foglaltatik a Spák tanár úr által szervezet magánrendezvények is, nem zavarhatják az ott élő szomszédos lakók nyugalmát és életét. Továbbá meghatározásra került, hogy a délutáni, esti események nem kerülhetnek megrendezésre, pont azért, mert zavart keltenek. Az iskola nem rendezvényközpont. A tornaterem e-célból történő "hasznosítása" nincs benne az alapító okiratban és a fenntartói tevékenységi körben.
Ennek ellenére az ismert és a megváltozott körülményeknek figyelembevételével kívánja a kerítést az önkormányzat vezetése újraépíteni.

Ez mondhatni jó, hiszen az egyik esetben a gyermekek biztonsága és környezete, míg a másikban a szomszédok nyugalma kiemelt cél.
Azonban a tartalmi megközelítéssel az önkormányzati hozzáállással, már gondok vannak.

http://www.belfoldihirek.com/news_images/1554/ocsa_20110916150027_90.JPG
Ahol a pénzről és  fizetésről döntenek
Az önkormányzat ugyanis likviditási gondokra és rendeletre hivatkozva kívánja ebbe a folyamatba bevonni a telekszomszédokat az által, hogy a költségek egy részét rájuk testálná. Ehhez jogszabályi környezetet, hivatkozást is találtak. Ez azonban sántít.

Az előterjesztésben csak azt felejtik el feltárni az indítványozók, hogy a szomszédokat ma is kerítés határolja. Tehát a jogszabályi elvárásoknak megfelelnek. Ráadásul az Ő életvitelükben nem állt be semminemű változás, nem építkeznek, nem bővítenek és lakossági létszámuk sem nő.

Az új kerítés gondolatát és létesítését pont az önkormányzati intézmények életében bekövetkező változások teszik szükségessé.

Az egyik esetben az építkezés, bővítés, aminek egyértelmű velejárója a behatároltság. A másikban meg a fent említett szempontok. Tehát a kerítésépítéssel, mint változással az első esetben eleve ott az építkezés, ami során kalkulálni és számolni kellett ezzel. Így ezt teherként részben a szomszédos lakókra terhelni etikátlan, erkölcstelen és rossz szájízű gondolat, de ha perre menne valaki ezzel, akkor biztos kiderülne az is, hogy még jogszerűtlen is.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4qiq1cWUDTJcIyzbc6-Mdr6as1_tkdDDS8phlON_zBxxU2DqlI5fH5gt2YPcOL05mTvERq-walar5VIP9KlGXOV20srUf8R0093GpzI3GEVHT6dW9G7yP6euPjHrrxgDIikhB21v0oms/s1600/altalanos_iskola_78_115947.jpg
Halászy Károly Ált.iskola, - bérbe adott tornacsarnok
Az iskola esetében pedig szintén a megváltozott körülmény az ami tetten érhető. Ott bírósági ítélet az, ami indokolttá teheti egy védelmi vonal, azaz a kerítés átépítését, megemelését és újralétesítését. A pert a hivatal első fokon elveszítette. A délutáni rendezvények korlátozva lettek. Ez főleg a tornaterem haszonbérleti szerződésének keretében történő anyagi tevékenységet érinti, hiszen a zavart is ez keltette.

A délutáni esti rendezvények, amit a tanár úr haszonszerzés céljából tartott, oly mértékben zavarták az ott élők nyugalmát, hogy azt csak bírósági úton lehetett rendezni. Emlékezzünk vissza, az önkormányzati megbeszélések, az aláírásgyűjtés és bemutatás mind eredménytelenek voltak. Az, hogy az ügy ideáig fajult, ahhoz nagymértékben hozzájárult az önkormányzat és annak (valamint az iskola) vezetőinek felelőtlensége, vagy fedezettsége, és a haszonbérleti viszony támogatása, illetve az ügy békés, peren kívüli rendezése érdekében történő passzivitása az ott élőkkel szemben.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjr1tWnamCa3nlHUfPv7uSPBQwScLGcGBzmjYPYKnlJeSAorEh6q77bQQZ6AiRFZ-MmpZEs3FIfz543JjW1SEi1pHZ9DJnjIChWdChSVhRbmulsVqS2x6O1uMVggjBHzWU-SQHoyr_YO-8/s394/VID%25C3%2589KI%2520SPORTFEJLESZT%25C3%2589S4444.jpgEzek után most, hogy a későbbiekben megfeleljenek egy bírósági ítéletnek és tovább folytathassák a rendezvények tartását, döntöttek úgy, hogy az ottani nyomvonalon futó kerítést átépítik, megmagasítják és a területet ezzel zárttá teszik.
Ez bizony pénzbe kerül.
 
Ezért itt is azt találták ki, hogy ebbe bevonják az ott élőket és a költségterheket velük megosztják.
Azonban a kerítést elsősorban az iskolában végzett tevékenységek okán és nem a szomszédok végett kell megépíteni. Az iskola érdeke, és a bérlő vállalkozás érdeke, hogy ne zavarja a szomszédos környezetet. A vállalkozásba adott tornaterem bérlőjének haszonszerzési célzatból fontos a kerítés, nem pedig a lakosságnak. Az érintett lakosok nem szeretnék, ha iskolaidőn túl ott bármiféle tevékenység folyna ezért nem ők azok, akiknek az új feltételek szempontjából pénzt kéne erre áldozni.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIHdnu3hjqkYiuRbUZPb1EWYO7iW6XAuS9T5szDXpnS9CEjCJ-Tse8yexKWZDwXnAkJkz6HDO9xkxoqaVKhTkMwjNfqVFjFizfe-tjPeWVbK8I_F2snqQ4cmcRYDNexS3xXkn9argBH7s/s912/SSA40105.JPG
Óvodabővítés -  kerítésgondok
Az előterjesztés és a bizottsági vélemények szerint a kerítés önkormányzati pénzből történő megépítése likviditási gondokat okozhat, ha ebbe nem vonják be a lakosságot.

Ez valóban egy jó hivatkozási alap akkor, ha ezt a szempontot figyelembe vesszük más esetekben is. Most nem a laptopok 3,6 milliós beszerzésére, vagy a maximálisan kivehető illetményekre kell gondolni. Nem is az utóbbi időkben készült ma már torzónak számító több milliós beruházásokra. (És nem a focipályára fordított pénzekre, vagy annak kerítésére.) Nem, hanem csak a jelen hasonló pénzügyi mozgásaira.

Elsősorban a Tervtanácsra, aminek tagjait, elnökét (gondolom,) majd (előbb-utóbb) díjazásban részesítik.
Aztán a most előterjesztett béremelésre, melyben a városüzemeltetés vezetőjét kívánják anyagi előnyben részesíteni. (Ez összességében az idén 384 ezer forint többletkiadást, míg jövőre 768.000,- Ft-t kivétet jelent.)
Mindezek az indítványok és megszavazásra kerülő módosítások, arra engednek következtetni, hogy itt csak az okozhat likviditási gondot, ha valamihez lakossági érintettség társul. Ami lakossági körön belül van, az soha nem jelent pénzügyi nehézséget. 
 Az egyikben a testület lakossági hozzájárulást, pénzügyi támogatást kér, míg a másikban nem. Így van ez az abban (az egyik esetben) a kerítés előterjesztésében, ahol még a haszonszerző bérlőtől sem várják el azt, amit a szomszédoktól, de nincs így (másik esetben) a Tervtanács létrehozásánál és elnökségének, valamint tagjainak felállításánál, valamint az önkormányzati városüzemeltetés tisztségviselőjének a béremelése vonatkozásában. Ez az utóbbi esetben két pénzkiadással járó dolog, ami kapcsán fel sem merül, hogy hány százezer forintos kifizetéssel terhelik meg a büdzsét. A városi kasszából mindig csak a közvetve lakossággal kapcsolatos dolgok kivétele okoz fájdalmas hiányt. 

2012.07.10. Focipálya, Ócsa
Ócsa focipálya és kerítés rekonstrukció - sok pénz
A belső rendszerben és a belső körökben jártas személyek támogatása, a különböző ügyviteli csoportosulások létrehozása, megfizetése már nem. Közpénzből támogatják egyedüli önkormányzati tagként a Közigazgatástudományi Egyesületet, gond nélkül. Közpénzből támogatta a testület az Ojtozi szorosban felállítandó emlékhelyet. A futball és a pálya kapcsán a sportegyesület támogatására több millió lett megítélve nemrég. Milliók mennek el a üres házak őrzésére. Ez sem okozott likviditási problémát. A Tervtanács felállítása sem, és a Városüzemeltetésnek szánt bérfejlesztés sem, csak az intézményi kerítések átszabása az, ami pénzügyi gondot rejt, likviditási problémát okoz a városnak. 

Kérdem én ekkor, ki a fenntartó, kinek az érdeke a kerítés, és miért van rá szükség. Mert ha mindezt megválaszolják az előterjesztők a béremelés és a Tervtanács kapcsán is, akkor biztos eltudják dönteni a képviselőink, hogy kinek és mire szavazzanak meg további százezreket mindenfajta nehézség és gond nélkül.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBtVy_uBQ2NOFNNvf1MR-4TghnJdFTy5UyNQ6_6aW23f9a1JOv_uA5pgUQIxPskr4Pl2_Y0PXrfoFFOWaX9oY2Y2i66FaeEBgtoSFq2qyEXX7mir3fHdr7qMUCd0hoQCqCfoeEbOIy7Wc/s912/SSA40068.JPG
Egy hely, ahol futja kerítésre
Az idei bérfejlesztési javaslat a veszteséges Ócsa Városüzemeltetési nonprofit Kft. ügyvezető részére 6 x 64 ezer Ft (közterhek nélkül), jövőre pedig 12 x 64, azaz 768 ezer Ft hasonlatos mód. És így tovább. 
Ez bizony most, amikor a költségvetés hiánnyal terhelt és pár száz méter intézményi kerítés is gondot jelent, és akkor amikor még a focipálya sincs befejezve, akkor ez bizony nagyon nem időszerű. 

Ezért kérem, hogy mindezt a pénzkiadással járó, költségvetést terhelő javaslatot fontolják meg.
 
A levélbeli felvetésekre a képviselők az előterjesztések többségi megszavazásával adtak választ.

*

39 megjegyzés:

  1. Két órával a testületi ülés előtt ennyi badarságot nincs olyan képviselő, aki elolvasna! Ez egy beteg elme össze-vissza hordott, minden alapot nélkülöző feltűnési viszketegségben szenvedő hablatya! Elég csak olvasni az összefüggéstelen, többször ismételt állításokat! Arról nem is beszélve, hogy még azok a képviselők sem reagáltak a leírtakra, akikről köztudott, hogy még a zárt anyagokat is kiadják ennek a "városmentő" elmebetegnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Városmentő elmebeteg"? Na megint beperli a blogot a hozzászólás sértő mivolta okán a Horváth!

      Törlés
    2. Csak akkor lehet ránézve sértő, ha ezt is magára veszi, mint a négykézláb mászó ember történetét.

      Törlés
    3. Azt még el tudom hinni, hogy Fo-lak a városvédő, de hogy este 20:09-kor megvilágosodjál, miközben ezer szállal kötődsz az önkormányzati mutyihoz, azt már nem. Szanyi Tibor a tévében elmondta, hogy mi folyik itt.

      Törlés
    4. Gondolom, egy bátor jobboldali képviselő lehetsz, aki most megvádolja a társait. De az is lehet, hogy az alpolgármester, vagy a polgármester vagy, ha már ennyire ismered, vagy feltételezed, hogy ki mit csinál. És ma már vádolsz valakit, akkor ezt tedd hivatalossá, névvel és ne gyanúsítgasd a társaid.
      Ami pedig az írtakat illeti, én inkább hiszek annak, aki ezzel foglalkozik, mint annak, aki tudni véli, hogy mi történik 2 órával a testületi ülés előtt.
      Ha mást nem tudsz mondani az önkormányzati kft vezetőjének adományozott pénzről, és a nép lehúzásáról, akkor húzz vissza a hivatalodban és kussolj.

      Törlés
    5. Sajnálom, hogy értelmi képességed nem teszi lehetővé, hogy megértsed amit írtam. Nem csodálkozom, hogy folajk táborát erősíted!

      Törlés
    6. Szóval már az ülés előtt felhívták a képviselők figyelmét, hogy bajt okoznak. És mégsem halasztották el a döntést, és jelentősen, az inflációt többszörösen meghaladó mértékben megemelték Icsó Zsuzsa fizetését? Jól értem?
      Leírná valaki ezeknek a várukkal szembe menő igennel szavazó képviselőknek a nevét?
      Mert ezek után egy köpetet nem érnek!

      Törlés
  2. Városmentő elmebeteg? Nem az alpolgármesterre gondoltál?

    VálaszTörlés
  3. Nekem is az jött le.

    VálaszTörlés
  4. Szanyi tele van hasonlóan jó tulajdonságokkal, mint a tamás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rá is mindig azt mondják, hogy szittyós. A tüntetésen is ezt kiabálták a Horváth oldaláról a fideszes huligánok. Erre gondolsz? A rendező meg ott röhögött és nem szólt rájuk. Mást lehet szidni, arra nem kényes, csak rá ne mondjanak semmit, mert nagy a tisztsége.

      Törlés
  5. Már megint olyanok hőbörögnek akik csak nemrég költöztek ide.Az iskola több évtizede áll ugyanott mégis csak most lett zavaró valakinek.Természetessen ezek után a gyerekek nem mehetnek majd az udvarra mert az is zavarni fogja a doktor urat.Vicc ez az ország komolyan mondom.Jó pár ember kiköltözhetne Alsópakonyra és élhetnének mormon közösségben és akkor senki és semmi nem zavarná őket.Folak pedig lehetne a közösség vezetője mert ő a kiválasztott mindent tudó és tisztességes állampolgár.Ja és a kerítés árát nagyrészt az iskolai alapítvány fedezi abból a pénzből amit a szülők nevelők bálján kapott bevétel gyanánt, valamint a papírgyűjtésből befolyt összegből.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha igaz amit állítasz a kerítés ügyében, akkor ez azt jelenti, hogy a likviditási gondokkal küzködő önkormányzatunk képes közel félmilliós töbleterhet bevállalni az idei költségvetés terhére, csak azért, hogy egy kft ügyvezetőjének pénzt adjon. Cserébe meg nem képes egy kerítést megépíteni az iskola köré, csak úgy, hogy bált rendez mások kárára, ahol a szülőktől gyűjtik be erre a pénzt. Érdekes felfogás, és érdekes állítás, mert a honlapon elérhető polgármesteri előterjesztésben ez az alapítványi összeg nem szerepel. Ráadásul azt sem értem, hogy ezt a pénzt miként lehet oda felhasználni, amikor ebből már fizettek ki, és a kifizetésről nem névtelen hozzászólók, hanem az iskolában döntenek. Ilyen döntés pedig a városban nem ismert. A mi pedig a doktor urat illeti. Tudtommal neki okoztak kárt az iskolai dorbézolásokkal, és az intimitás vesztéssel. Ezért kártérítésre kötelezték a város, ami elvitte bizonyos beruházások árát. Köztük talán a megfelelő kerítését is. Ennek ellenére a tervezőt semmi kár nem érte, csak a várost és az ügyvéd doktort. Az állandó folakozás, meg bugyuta dolog. Kivel és hogyan beszélnéd meg ezeket, ha nem lenne folak blogja? Mond hol tudnál erről értekezni még? A Kisbíró a képviselők szerint is hazudik. Az általános megítélése rossz, hírforrásnak kevés. A döntésekről, az előkészítésekről sehonnan nem értesülsz. Folkak legalább dolgozik, gondolkodik és levelet ír a képviselőknek, hogy figyeljenek már oda, és ne osztogassák a pénzt, amikor már a polgármester jelzi, hogy működési zavart, likviditási gondot okoz a kerítés. Nem lehet mindent a lakosságra terhelni, hogy egy nyamvadt káefté elterebélyesedett ügyvezetője ne 320 ezret, hanem 384 ezret és a hozzá emelt költségkiegészítést kapja a várostól. Mi köze ennek, hogy hányan jöttek ide, és mikor? Szerinted az alsópakonyi most beköltözött akkor nem szólhat. Csak akkor tüntethet Horváth Tamás alpolgármester oldalán, ha hívják? Máskülönben azt mondod neki, hogy ne hőbörögj, mert most pofátlankodtál ide? Azt gondolod, hogy ők már nem fognak segélyért és önkormányzati segítségért folyamodni, mert az állam mindent elintézett? Nagy túrót. Csak nem fogsz róla tudni, ha folak blogja eléd nem tárja. Akkor pedig te leszel az első, aki ismét itt veri a nyálát, hogy a blogon mik vannak. Sok hülye meg teszi itt a hozzászólásokat és vitatkoznak, mintha maga folak lenne a hibás még az olvasói véleményekért. Közben meg arra nem vagytok képesek, hogy vállaljátok önmagatokat.

      Törlés

    2. Horvátpusztán, már van közösségi vezető kettő is. az egyik egy taxis, aki a hiteltörlesztése kedvéért sem adta el az autóját, a másik pedig a szeretetszolgálat kirendelt képviselője.

      Törlés
    3. Soraidat olvasva, érdekes értékrenddel, és gondolatvilággal rendelkező ember lehetsz.A te felfogásod szerint csak az szólhat, tiltakozhat aki itt született, vagy legalább 30 éve a településen él.Tévedsz.Az egy napja ide költözöttet is úgyan olyan kötelezettségek és jogok illetik mint bárki más itt élőt.Ezt jobb, ha egyszer, s mindörökre megtanulod és megjegyzed.Elkerülve a későbbi kellemetlenségeket.
      Ami a doktor úrat illeti: (Azt hiszem az állatorvosra gondoltál) Ne próbáld őt antiszociállis összeférhetetlen emberként beállítani mert nem az.Ha jól számolom lassan 10 éve költözött pedagógus feleségével és két gyerekével Ócsára sokunk örömére.Erről az emberről rosszat nem mondhatsz, mer ha csak tehette mindenkinek segített.Az iskolával és az önkormányzattal való konfliktusa nem az oktatás és a tanítás kapcsán robbant ki, hanem a rendszeres hétvégi - testnevelőtanár és a jelenlegi polgármester féle - tivornyák kapcsán.Köszönjétek meg neki, hogy az ügyvédjén kívül másnak nem adta át a hajnali iskolai bulik hang és video felvételeit mert már rég a neten keringene.Ha ezeket a videókat láttad volna te is megértenéd az iskola környékiek miért fogtak össze, és tiltakoztak a doktor úrral együtt.

      András

      Törlés
    4. Szégyelljék magukat! A szülők előtt is le akarták járatni az orvost.Tavaly év elején azt monndta a kislányom osztályfőnöke, hogy lehet hogy a délutáni folalkozások ezentúl elmaradnak, mert zavarják a doktor urat.Nagyon mérges lettem, nem hagytam annyiba. Később megtudtam, hogy mind ez nem igaz. A tanítással és a délutáni edzésekkel soha senkinek sem volt baja, az orvosnak sem.Az egyi szülőtől megtudtam, hogy a tesitanár és a hivatal így akarták lejáratni a szülők előtt az állatorvost, mert szólni mert a rendszeres hétvégi és éjszakai mulatozások miatt.Gyomorforgató.

      Törlés
    5. Az a baj, kedves anyuka, hogy van itt, nem sok, talán pár rosszindulatú ember, aki ezeket a felháborító szövegeket ide beírja, gonoszságból. Jönnek azzal, hogy a gyerek nem mehet ki az udvarra. Véletlenül sem arra panaszkodik, hogy szülinapoztak, bográcsoztak és ivászatokat rendeztek az oktatásra szakosodott intézményben. Nem szóltak az igazgatónak, hogy kollegina, az iskola nem erre épült. Ott dohányoztak, tűzveszélyes tevékenységet folytattak, veszélyeztették a közvagyont, de ez semmi, mert még másra mutogatnak. Higgye el az ugyanaz a szűk érdekcsoport, akik az Ön és a másik vérét szívják. Rajtunk békés állampolgárokon, a közvagyonon élősködnek. Úgy látszik az önkormányzatban, a testületben nincs egyetlen ember se, aki ennek véget vessen.

      Törlés
  6. Természetessen megint mi vagyunk a hülyék!!De nagy ember vagy.A probléma az, hogy folak nem építő jelleggel irkál hanem ártó romboló szándékkal.Amit valami személyes bosszú hajt.Azért bátran vállaltad magad Péter. Akkor biztos ismerlek mert van jó pár Péter ismerősöm. De vajon melyik lehetsz? leszarom.


    Airsztid

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te nagyon rossz felfogású Airsztid! (gondolom helyesen Arisztid akartál lenni.) Mit lehet azon másként írni, hogy neked kell hozzájárulni a kerítéshez, az úthoz, a járdaépítéshez, vagy a Buzáné béremeléséhez? Ezekben a tényekben ha valami rossz szájízit ad neked, az nem abban nyilvánul meg, hogy itt leírják, hanem abban, hogy ezt így intézik. Leszarni meg ne azt szard le, aki erre felhívja a figyelmed, legyen az Péter, Pál, vagy akárki. A sok leszaros ember okán tart itt a város. Mindent leszarnak, csak nehogy kiderüljön, hogy mit végeznek a hivatalban. Én nem ismerlek, de azt ajánlom, hogy fordulj nagyobb tisztelettel Péter és minden embertársaid irányába, mert amíg itt azokat akik a közpénzt ilyen mértékben osztják, nem szarod le, addig a másikkal se tedd ezt. Elvégre ha itt élsz, akkor ebben a te pénzed, a te életed és te mindennapjaid is benne vannak. Nem is értelek, miért csak a Péterrel, a folakkal és bloggal van bajod, és nem azzal, hogy félmilliónyi összegeket utalgatnak fizetségként, de másra nem futja.
      Dehogy szarod le. Idegesít, hogy ezt megírják. Ez a bajod folakkal, Péterrel, és minden hozzászólóval. Érintett vagy, és leplezni akarod a pénzosztás. Valós neved nem vállalod, nehogy felismerjenek. Nagy szájjal óbégatsz itt, miközben ugyanolyan hibás vagy, mint aki érintett ebben az egész mocsokban. Téged idézve szánalmas szar alak vagy, ha ezt így már a szádra vetted.

      Törlés
    2. Leülhetsz egyes!

      Törlés
    3. Airsztid! Szarból várat nem lehet építeni. Szar alakokkal nem lehet várost építeni. Milyen építőjellegyű kritikát szeretnél? Miért nem írsz neki és tárod fel a tényeket? Vagy tedd meg itt és a mocskos mondataidból formálj értelmes épkézláb, mások által is elfogadható szavakat. Ami fentebb le van írva, az legalább egyértelmű. Van üzenete. Neked mi a célod? Felszámolni a korrupciót, vagy megvédeni azt? Tedd már, meg, hogy kifejted, mi a baj valójában, ha nem az, ami az önkormányzatban a lakossággal szemben folyik? Válaszold meg Te erre a pénzmutyizásra választottál magadnak képviselőt? Ha nem teszed meg, magad is azzá válsz, amivel befejezted soraidat.

      Törlés
    4. Most rossz fát pisálsz körbe kisöreg.Akire én szavaztam sajna a közelébe sincs az önkormányzatnak.Azzal, hogy lejáratja a várost nekem is és még sok mindenkinek árt.Szerinted milyen beruházó jön ide mikor csak a savazást olvassa? Megmondom neked. Semmilyen.Majd ezek után nyivákoltok mint a kismacskák, hogy nincs munka.Ennél nagyobb örömötök sose legyen szánalmas savanyú életetek során.
      Ez mellett persze mindenki tudja, hogy bünözők ülnek a városvezetésében de senki nem tett eddig feljelentést.Akkor most hogy is van ez? Bezzeg ti mondhatjátok ránk, hogy trágyaszóró paraszt de mi tiszteljünk benneteket.Ne legyél naív.

      Törlés
    5. Javaslom akkor, hogy a városvezetés a meglátásaid alapján jelentse fel magát, ha még nem tetted meg ezt a közérzetjavító intézkedést.
      Aztán ha ezzel végzel, akkor biztos özönleni fognak a munkaadók, és megnyugszol.
      De, hogy a blog végett állt meg a fejődés, az teljesen új megvilágításba helyezi a dolgokat.
      Eddig is tudtam, hogy sok itt a probléma, de hogy mitől bűzlik a légy, az már nem.
      Öröm veled egy közösségben élni.

      Törlés
  7. Jó lenne ha a személyeskedés helyett egyszer a tényekkel foglalkoznának az ide írogatók. Támadják az orvost, egymást, és mindenkit, csak éppenséggel az önkormányzat hibájáról, a pénzköltésről és a testület döntéseiről nem beszélnek. Pedig az keseríti meg az emberek életét, és nem az, aki ezt meg meri írni. Károly

    VálaszTörlés
  8. Nem ártana a tornatanárt meginvitálni egy elbeszélgetésre, ha már a tevékenysége kapcsán büntetésre ítélték a várost. Az se lenne hátrány, ha egy lakossági fórumon erről beszámolna az iskolaigazgató, és a polgármester.
    Aztán arra is lehetne választ adni, hogy miért nem a város húz hasznot a tornacsarnokból, és miért egyetlen tanár kap ebbéli támogatást?
    A város közös tulajdonú épületéből miként lehet egyéni hasznot, profitot produkálni úgy, hogy annak egyes költségeit a polgármester és csipetcsapata az emberekre hárítja. Ki lehet olyan elmeháborodott, hogy ezért még pont azokat hibáztatja, akik a lakosság érdekében, értékeik védelmében szólnak.

    VálaszTörlés
  9. Pár szó a doktor úrról: szerintetek normális, hogy csemetéjét a kerítés alatt dugdossa át iskolába menet? Normális, hogy kiskaput szeretne építtetni az önkormányzattal, hogy gyermekének ne kelljen kerülnie? Normális azon vitatkozni, hogy a kerítésjavítás az érintett hat szomszéd bevonásával történjen e -amit a törvény engedélyez-, vagy kizárólag az annyira féltett közpénzből? Melyik érinti az annyira féltett lakosság adóbefizetéseit jobban?
    Pár szó a tornatanárról: a tornacsarnokot az önkormányzat adja bérbe számla ellenében, amivel el kell számolni! A Spák tanár úr ezért jutalékut kap, mivel a szabadidejében nyitja-zárja az iskolát. A gimnáziumban is pontosan ez a helyzet, csak a nevek mások. Nevetséges azt terjeszteni kedves "ebbéli", hogy ez saját zsebre működik. Mindezekből levonható kik az elmeháborodottak ezen a blogon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hagyd már ezt a Spák Józsefet meg a kamu bérbeadást. Nem értem minek ennyire benyalni neki. Téged lefizetnek ezért, vagy valami más közöd van ehhez az emberhez? Mi érdeked fűződik ahhoz, hogy az ilyen éjszakába nyúló iszákos bratyizós összejöveteleket támogasd az iskola létesítményében?

      Törlés
    2. Te nagyon hülye! Az általad említett dolog évente egyszerb fordult elő, és két éve egyszer sem! Persze még tíz évig lehet róla beszélni a magadfajta senkiknek!

      Törlés
    3. Nem érdekel engem az sem, hogy kinek a szülinapját tartják évente egyszer. Nem érdekel, hogy ezzel a várost húzzák le és az iskola rossz hírét költik. Az sem érdekel, hogy kiemelt juttatásaik ellenére ott puttósíkodnak. Engem csupán az érdekel, hogy kussoljanak, és húzzanak.
      Amíg ez az állapot nem változik, addig mindig is erről fog mindenki beszélni. Aljas ember az, aki erre használ fel egy gyerekintézményt. Az ivászat, a tivornya nem az iskola falai közé való. Este tanítási időn túl, pedig semmi keresnivalója ott senkinek. Spák József tanárként is inkább a családjával törődne, kevesebb probléma lenne.

      Törlés
  10. Ha az én telkemmel határos kerítést bontanák meg az iskola diákjai, én is azon a nyíláson át küldeném iskolába a csemetéimet. A sok kellemetlenség mellett legalább ennyi hasznom lenne az egészből.A közpénzt két kézzel osztjátok milliós, tízmilliós tételben, de lenne képetek a diákok által megrongált, tönkretett kerítést az ott lakókkal megfizettetni.
    Valóban, az utóbbi két évben a tornacsarnokot az önkormányzat adja bérbe számla ellenében, amivel talán most már el is kell számolni.Két évvel ezelőtt, tíz éven keresztül nem volt cég, szerződés és számlaadás sem.Ahogy kell, zsebre ment minden, majd jött a visszaosztás. Bármelyik tanár szeretne a Spák Józsi helyében lenni, és jutalékot kapni.De úgy ahogy én, az iskola öszzes dolgozója tudja, hogy ez lehetetlen, mert nem vagyunk csókos pajtásai és ivócimborái Bukodi Károlynak.A gimnáziumban is kiadják a csarnokot, csak annyi különbséggel, hogy kultúráltan zajlanak a rendezvények és hétvégenként nem rendeznek dáridókat.Mivel kikívánkozik belőlem leírom: Néha szégyellem, hogy ilyen pedagógus a munkatársam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Spák az én kommunistám és áldozat, a tied pedig büdös! A bűn akkor is bűn, ha közben valaki átáll a másik oldalra!

      Törlés
    2. Egyszerűen hazudsz!

      Törlés
  11. Kedves 11:36
    Te is ugyanolyan elmeháborodott vagy ezen a blogon, mint az általad ennek nevezett többi beszóló. Te ugyanúgy véded a részegeskedő, randalírozó, főzögetős cimborákat, akik az iskola épületét ebbéli eltorzult kocsmaszintű összejövetelekre, még ha azt születésnapnak is nevezik, használják.
    Az, hogy a tisztességben ismert állatorvost kikezded azzal, hogy a szakadt kerítésen át küldi iskolába a gyerekét, az nem mentesíti azt a tanárt és azt az igazgatót, aki beviszi az alkoholos bulikat az oktatási intézménybe. Persze majd ezért is fellehet jelenteni a blogot, fo-lakot, vagy akárkit önkormányzati pénzből, hogy nem igaz, de hát ti már csak ilyenek vagytok. Mert nektek az a tornatanár a normális, aki ott főz, iszik, hangoskodik és trágárkodik a haverjaival és a züllöttségből csinálnak sportot. Ezt nevezitek kulturált védhető magatartásnak. A törvény ezt sem engedi, mégis megteszik, sőt van olyan, mint te, aki kiáll ez mellett. Mert ilyenek vagytok mind. Egyfajták, egy észjárásuk és egyívásúak. Ha az ívásúak helyett azt írnám, hogy együtt italozók, akkor nagyon megsértődnél, vagy ismét előrángatnátok ezért valakit? Spákot meg nem kell bemutatni. Ismertek a barátai, a támogatói és az egész bérbeadásos történet, amiről sem jogszabály, sem bérleti szerződés, sem alapító okirat nem rendelkezett évekig, csak a pénz ment kézből kézbe. A régi komcsi meg is volt illetődve, amikor kiborult a bili. Szaladt is a komához, ajvékolni, hogy most mi lesz. Aztán akkor ráugrottatok a dokira, megpróbáltátok lejáratni, meg ellehetetleníteni. Ő visszhangozott, de ti nem nyugodtok. Akárhogy is igyekeztek palástolni ezt a mosodát, ez időről időre visszacsap rátok. Nem tudjátok elviselni az igazságot. Inkább nekimentek mindenkinek és kikezditek az ártatlant is. Már a gyerekeket is belekeveritek. Minden eszközt megragadtok, hogy a csibészségeteket és a csibészeiteket védjétek. Szánalmas, alantas figurák vagytok. Szégyelljétek magatokat és húzódjatok vissza addig, amíg nem jár rátok a rúd. Vedd úgy, hogy magatartásbeli viselkedésedért most megintettelek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az az igazgató, akiről beszélsz már rég nem igazgató. Morvai Lajosnak hívták, és az általad és mások által említett szélsőségek az ő idejében történtek. A mostani városvezetés és az új igazgatónő tette rendbe, és helyezte törvényes keretek közé ezt az egészet. Ocsmány, tudatlan és primitív dolog ezt ma felemlegetni! Menny a Döntihez, és kérd rajta számon, miért engedte polgármestersége alatt a Morvainak, hogy úgy menjek a dolgok, ahogy mentek.

      Törlés
    2. Hazudsz, mert a Beánál sem volt kidolgozva a Spáknak biztosított lehetőség. A Bea is jobb, ha lapít, mert nyakig benne van. Igazgató sem lehetett volna, mert nem volt szakmai előképzettsége és előírt gyakorlata. Jobb ha ebbe most nem mászol bele, mert a NAV még előkaphatja öt évre visszamenőlegesen a Józsi viselt dolgait.

      Törlés
  12. Hogy lehet megengedni, hogy szeszesitalt vigyenek be az iskola területére? És még ez a tanár ott dolgozhat? Ez az igazgató a helyén lehet? Ez a polgármester pedig mindezt engedi?

    VálaszTörlés