2013. június 24., hétfő

Tüntetésre készül Ócsa - Alsópakony kapcsán ( - valóban meogsztottá válik a kisváros)

Visszajelzések alapján Ócsa-Alsópakony új-telep térségében kezd demonstrációt a szociálisan érzékeny emberek érdekében az MSZP helyi szervezete. Erre ráhangolva a helyi fideszesek ellentüntetést szerveznek, aminek eddig ismert jelmondata, ne zaklassák az embereket. (Mindezért forgalomlassításra kell számítani Alsópakony térségében 16,45 és 17,30 óra között.)

A Fidesz szerint felháborító, hogy az MSZP-s politikusok ahelyett, hogy kiállnának a magyar emberek elé és vállalnák a felelősséget azért, hogy a magyar lakosságot lakáshitelekbe és adósságokba hajszolták, még most is folyamatosan semmibe veszik és megalázzák a bajba jutott devizahiteleseket. -  számolt be korábban az ellentétről a Népszabadság. 

 

ocsalakopark16

A már most felborzolt hangulatú város sok mindent elviselt idáig az alsópakonyi lakótelepen innen és túl is. A legutóbbi választásokon hatalomra került Bukodi-Horváth páros (Fidesz) első intézkedései között szerepelt a laptopok eladásából jelentkező igény a pótlásukra, úgy 3,6 milliós tételben, aminek során visszavették azt az irodai szoftvert, (Office) amivel eddig is dolgoztak. Aztán a saját működési szabályzatukkal szembehelyezkedve megalkották a város Kommunális adó rendeletét, amivel évi apanázst teremtettek a költségvetésnek, de vettek el az itt élő emberektől. Közben nem feledkeztek meg arról sem, hogy a polgármester és az alpolgármester illetményét és juttatásait a maximumra helyezve rendszerezzék. Eközben Alsópakony térségéből arról számoltak be a tudósítások, hogy a régi major területén nincs normális ivóvíz, mert abban hol apró férgek, hol pedig kukacok úszkálnak. Ennek rendezése azonban máig várat magára. 

ocsa

Annak ellenére, hogy időközben az út túloldalán felépült egy olyan új falú, ahol a korábbi ígéretek ellenére szinte semmi sem úgy történt, ahogy az bevezetve volt. Most a fent vázolt előzmények után ennek az új telepnek a történései kapcsán és megvezetésnek okán kezd demonstrációba Ócsa lakosságának egy része, amire majd előreláthatólag egy másik rész ellenvéleményének ad hangot. Amennyiben ez így lesz, és ekként valósul meg, úgy elmondhatjuk, hogy Ócsa lakosságát a legutóbbi választásokat követő időben sikerült rendesen megosztani. Ehhez gondolom közrejátszott mindaz, amit a helyi önkormányzat részéről és a városvezetés szempontjából elértek valamint az alsópakonyi történésekkel véghezvittek. 

http://www.blikk.hu/data/cikk/2/8/86/29/cikk_2088629/2_o-ocsa-KO_29936.jpg

Az előzmények és a készülődésről szóló hírek ismeretében csak remélni tudom, hogy a Kardos Zoltán, Horváth Tamás, Bukodi Károly, valamint a távlatokban érintett Szűcs Lajos képviselte Fidesz ebben az ellenakcióban nem vesz részt. Ócsának és Ócsa vezetésének sok türelemre, megértésre és nem ellenszenvre van szüksége.

http://kep.cdn.index.hu/1/0/323/3237/32371/3237154_87512d8fcff63f4525a40d1c133d86d3_wm.jpg

A város ebbéli megosztása, és megosztottá tétele - amennyiben ez valóban létrejön, - kitörölhetetlen érdemeket szerez a mostani vezetés számára. Jó lenne, ha rendben és békésen zajlana le az esemény, amelyre eddig még nem volt hasonló itt.

*

13 megjegyzés:

  1. Hiába védi a Fidesz az Ócsai projektet, mert a valaha benne rejlő jót kivették, számos dolgot elhagytak és csak a rossz, a várost terhelő dolgok maradtak. Horváth ebben jelentős szerepet vállalt, és még a majorban élőknek sem lett biztosítva a város hálózatiról az ivóvíz. Ők például mi előny élveznek? Mert ha a városüzemeltetési vezető pénzét megemelik akkor Ő igen. Az Ő számára kedvező ez a beruházás. A megbízott őrző-védő cégnek is kedvez ez, tehát már valóban vannak nyertesei ennek. De mit nyer a városlakó? Na ezért az elégedetlenség!

    VálaszTörlés
  2. A megosztásban te vagy a legnagyobb ludas folak.De remélem egyszer beleszaladsz néhány pofonba és észhez térsz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez kocsmai szleng vagy a neveltetésedből ered?
      Egyébként, miért nem mész el hozzá, ha már ennyire pofozkodhatnékod támadt?

      Törlés
    2. Ha pofozkodni akarsz, akkor menj ki a tüntetésre hozzá. Ha pedig nem akkor én is felképelhetlek, és ide sem kell jönnöd, ha megadod az elérhetőséged, készségesen állok a rendelkezésedre. Már csak azért is, mert ahogy látom, anyád nem tanított meg viselkedni.

      Törlés
    3. 2013. június 24. 16:56 De bátor vagy gyerek! Csak annyira már nem, hogy a neved és az elérhetőséged is kirakd a blogra a viszkető tenyered mellé?!

      Törlés
  3. Elvtárs úrak! Kéretik, csak megfontoltan, józanul!

    VálaszTörlés
  4. 16:56-kor valaki nagyon bátor volt. Charlie, vagy charlyeboy, az aki így a névtelenségbe burkolódzva felfújja magát és erőspaprikát majszol a gép előtt, vagy az alszegről a senki fia?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hagyjad már, névtelen hősökkel van tele Ócsa. Kiállni meg nincs ki. Itt volt az utcák aszfaltozásának dolga. Akkor is pofáztak össze vissza, aztán kuss lett. A laptopokért sem mert szólni egy se. És mennyi ilyen van, volt és lesz. Koszorúzásokon nem vesznek részt, a jobb létért, a hazáért sem tesznek semmit. Csak virtuálisan hősködnek, de nem képesek arcot mutatni. Ezért tartunk itt. Adnék én neki példamutatást. Szebb jövőt.

      Törlés
    2. Errefelé így szokás ez. Kondi terem helyett egy feles, és már is erősek vagyunk.
      Az ilyen helyi sutyerákok miatt élhetettlen ez a város, ezért menekül innen mondenki.
      Mesterségesen komában tartják a fejlődést a kultúra kimerűl a wurtsliban és jobb esetben a kocsmában, mert itt a bolt előtti terület népszerűbb. Persze van itt közterületes, de az inkább ebédkiszállítósdit játszik és ritkán büntet, mert megharagszik a választópolgár.
      Itt az sem lényeg, hogy az utcák eldobált szeméttel vannak tele, mert ügye a hulladéktároló ritka, mint a kultúrált buszmegálló. És, ha szováteszed az illegális szemétlerakókat, akkor vagy magánterület vagy jön a költözz el, ha nem tetszik szöveg.
      Ennek a sok igénytelen parasztnak ez a posvány az élettere, ebben érzik jól magukat.

      Törlés
  5. Szerencse, hogy a laptopokért senki nem akar pofozkodni.

    VálaszTörlés
  6. Tiszlt névtelenek. A megosztottságot itt kezdik el a pofozkodók, de csak névtelenül. Nagy ábtorság kell, hogy az interneten üzengessünk. Nincs más módja az elégedetlebnség kimutatásátnak, mint a demonstráció, Rá kell szorítani az önkormányzatot, hogy a településen élők problémáinak megoldására költse az Ő adóbevételüket. Dabason eltörölték a tizteletdíjakat, aki a településért akar dolgozni, az ne pénzért tegye. üdv. minden jószándékú az össszefogást elősegítő névtelennek. Ha kell segítek a demonstráció megszervezésében.:)

    VálaszTörlés
  7. Láttam a fenti képeken, hogy van már nekünk demonstráció rendezőnk. Tiszta szerencse, hogy ehhez is ért a jó ember.

    VálaszTörlés