2013. június 4., kedd

Megemlékezések országszerte a nemzeti összetartozás napján ( - Ócsán csak a Jobbik)

Az Országgyűlés 2010. május 31-én döntött úgy, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának napja, június 4. a jövőben a nemzeti összetartozás napja. Ebből az alkalomból országszerte számos megemlékezést, koszorúzást, kulturális rendezvényt tartanak.
 
http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/images/newspic/216ad88b74bb18b2579317d1724724c7.jpg
A fővárosban a Nemzeti Jogvédő Szolgálat szervezésében a Magyar önrendelkezés, emberi jogok és jogvédelem a Kárpát-medencében címmel tartanak konferenciát mások mellett Morvai Krisztina független EP-képviselő és Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő részvételével.

A fővárosi Magyarság Házában Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár nyitja meg az emléknap ifjúsági programjait. Áder János köztársasági elnök határon túli magyar fiatalokat fogad a Sándor-palotában. Este az Országház kupolatermében ünnepi koncertet tartanak, majd beszédet mond Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. 

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot nemzeti emlékhellyé avatják, az ünnepségen beszédet mond Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár. Nyíradonyban Halász János kultúráért felelős államtitkár részvételével átadják a nemzeti összetartozás emlékhelyét, Jászberényben, a Tolna megyei Tamásiban és a főváros XVI. kerületében pedig Trianon-emlékművet avatnak.

A karcagi református templomban Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vesz részt a mécsesgyújtással egybekötött ünnepségen. Pécsen a vasasi templomkertben lévő Trianon-emlékműnél tartandó ünnepélyen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mond beszédet. 
 
És még sorolhatnánk...

Ócsán a Jobbik ócsai alapszervezete tart megemlékezést Trianon kapcsán, amire szeretettel meghív minden érdeklődőt.  Helyszín: Ócsa; Szabadság tér 19:00 óra.
 
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése